שתף קטע נבחר

הדר בת ה-7 טבעה בכנרת: "הילדה שניצחה על הכול"

הדר בר כתר טבעה למוות בטיול משפחתי בחוף סוסיתא. הוריה דוד ונטע הסכימו שאיבריה ייתרמו להשתלה. אביה: "היא הייתה מקסימה ואנרגטית". קברה יהיה הראשון בבית העלמין של מפוני גוש קטיף בחבל לכיש

 

הדר בר כתר, שרק ביום שישי שעבר חגגה יום הולדת 7, הייתה אמורה לעלות מחר (יום ו') עם חבריה לכיתה ב'. אלא שביום שלישי האחרון, בטיול המשפחתי לסיום החופש הגדול, היא טבעה בחוף סוסיתא שבכנרת והוטסה במצב קשה לבית החולים זיו בצפת. היום, חרף מאמצי הצלה, קבעו הרופאים את מותה.

 

הוריה דוד ונטע הסכימו שאיבריה ייתרמו להשתלה. "כך תהיה לה המשכיות", אמר האב. הלווייתה תתקיים מחר בבית העלמין החדש הסמוך לכרמי קטיף שבחבל לכיש - יישוב למפוני ההתנתקות, שבו מתגוררת המשפחה. הקבר של הדר יהיה הראשון במקום.

 

 

הדר הייתה הבת הרביעית במשפחה, ואחריה נולדו עוד שתי בנות. "היא הייתה ילדה מקסימה, אנרגטית מאוד, הילדה שמשכה את תשומת הלב בבית", סיפר האב דוד. "רק ביום שישי האחרון חגגנו לה יום הולדת, והיא כרגיל הייתה זו שניצחה על הכול".

 

את יום האירוע תיאר האב: "היינו בטיול שתכננו מזמן, טיול משפחתי גדול, וזה היה ביומו האחרון. הבנות הגדולות עשו פעילות ספורטיבית עם בננות במים, ואחר כך הדוד שלהן לקח את בנותיו ואת הבנות הגדולות שלנו לחוף דוגית. אנחנו הלכנו אחריהם עם הילדות הקטנות על הידיים.

 

"הדבר הראשון שעשינו כשהגענו למקום היה לספור את הילדים, וגילינו שהדר חסרה. אחד הילדים הקטנים הצביע ואמר 'הנה היא שם'. היא הייתה במרחק של לא יותר מ-20 מטר מאיתנו. שכבה על הגב במים רדודים מאוד. אולי 30-20 ס"מ. אני לא זוכר שהרגשתי כלום. רצתי אליה בכל הכוח, הוצאתי אותה מהמים והתחלתי לעשות בה פעולות החייאה. הטיפול היה מהיר מאוד. היו שם שני רופאים על החוף, ומהר מאוד הגיעו עוד חובשים ופרמדיקים, ואחר כך המסוק. ברגע שהיא קיבלה את הטיפול התרופתי המצב שלה התייצב, אבל לצערי זה לא הספיק".

  

הדר סבלה בעבר מתופעה המכונה "פרכוסי חום", והייתה מאבדת את ההכרה במקרים שבהם סבלה מחום. מכיוון שנמצאה במים רדודים במיוחד, האב משער כי הטביעה אירעה על רקע התופעה הזו.

 

הדר הוטסה לבית החולים זיו, שם המשיכו הרופאים ביחידת הטראומה בפעולות החייאה עד שמצבה התייצב מעט. היא הועברה למחלקה לטיפול נמרץ בילדים כשמצבה קשה מאוד ולא שבה מאז להכרתה. ד"ר מוטי עיני, רופא בכיר בטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי זיו בצפת, אמר כי הדר הגיעה לחדר הטראומה ללא דופק וללא נשימה. "בבית החולים הצלחנו לייצב את מצבה באמצעות הנשמה מלאכותית ותמיכה תרופתית לבבית, אולם לצערנו הנזק המוחי שנגרם כתוצאה מחוסר אספקת חמצן למוח היה נרחב ובלתי הפיך. מוקדם יותר היום התכנסה ועדה רפואית לקביעת מותה המוחי. ליווינו את המשפחה הנהדרת והאצילית ותמכנו ככל שניתן. אנו משתתפים בצערם הכבד על האובדן הנורא".

 

היישוב כרמי קטיף פרסם הודעה בעקבות מותה של הדר: "תושבים יקרים. הצור תמים פעלו אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא. נשמתה הטהורה של הדר בת נטע עלתה לגנזי מרומים".

 

האסון בכינרת הוא השמיני השנה, לאחר טביעת שלושת הנערים בפסח ועוד חמישה מקרי טביעה אחרים. בעמותת "בטרם" אמרו כי מאז 2008 מתו 149 ילדים בישראל מטביעה. ב-2016 טבעו ומתו 19 ילדים, ומתחילת 2017 מתו 8 ילדים מטביעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים