שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המקל והגזר: סיור קולינרי בגזר
    לא תמצאו שם מסעדות שף מפונפנות וגם לא אוכל טרנדי, אבל כן יחכו לכם לא מעט יקבים, בתי קפה פסטורליים, מאפיות בוטיק ומחלבות: אז איפה אוכלים בשטח של המועצה האזורית גזר?

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: פאולין שובל)
    (צילום: פאולין שובל)
     

    במועצה האזורית גזר - המתפרשת בין רחובות במערב, מכבים רעות במזרח נס ציונה בצפון ועד גדרה בדרום - יש קצת מהכול. באזור הזה, שכולל 25 ישובים, יש אתרים היסטוריים, נופים חקלאיים, וגם שבילי אופניים.

     

    האזור הזה מציע גם כמה מקומות נעימים שאפשר לאכול בהם טוב וגם מספר לא מבוטל של יקבים. אבל שלא תטעו, לא תמצאו כאן מסעדות שף או אוכל טרנדי, אלא דווקא בתי קפה פסטורליים, מאפיות בוטיק, מחלבות משפחתיות וחומוסייה אחת ששמה הולך הרבה לפניה. לכבוד פסטיבל "חוויה בכרם" שיתקיים במועצה במהלך סוף השבוע הקרוב (9-7 בספטמבר), יצאנו לסיור קולינרי בין ישובי המועצה.

      

     (  )

    מחלבת עברי

    אחת ממחלבות הבוטיק המצוינות שפועלות במחוזותינו. הסיפור של המחלבה הזו התחיל מהרצון לייצר גבינה עיראקית אמיתית בשם ג'ובן. לשם כך הוקמה מחלבה משפחתית קטנה במשק המשפחתי, אך כשדור ההמשך נכנס לעניינים - התחילו לייצר כאן גבינות מכל העמים והעדות ביניהן גבינות בסגנון איטלקי, לבנה כבשים, גבינות בסגנון עיראקי כמו ג'יבן וקאמר, גבינות בסגנון רוסי כמו טובורוג וסמטנה, גבינות בסגנון בלקני כמו קשקבל, פטה כבשים וחלומי ואפילו גבינות בסגנון מקסיקני כמו קסוו ווחקאה.

     (צילום: יולה זובריצקי)
    (צילום: יולה זובריצקי)

    בנוסף, מיוצרות במקום גבינות מיוחדות כמו קאצ'יוקבלו ופרובלונה שעוברות הבשלה על ידי תלייה על חבל, ריקוטה סלטה - גבינה מלוחה מיושנת וגבינת בוראטה.

     (צילום: יולה זובריצקי)
    (צילום: יולה זובריצקי)
     

    אחת לחודש מתקיים במחלבה הפנינג שבמהלכו נאפים בטאבון פוקצ'ות וקלצונה עשירים בגבינות המחלבה (40-30 שקלים) ומוגשות פלטות של גבינות המחלבה לצד יין (69 שקלים לפלטה זוגית), מנות ייחודיות שמשלבות את הבוראטה של המחלבה וגם קינוח מיוחד עם אחת הגבינות שמיוצרות במקום.

     

    דרך הפרדס משק 50 מושב עזריה, 08-9227266, חמישי 16:30-12:00, שישי 14:00-8:00, כשר

      

     (  )
     

    יקבי ברקן

    יקב שהוקם עוד במאה ה-19, ובשנת 2000 עבר למשכנו החדש והמשוכלל. זהו היקב הגדול ביותר בארץ שמייצר מדי שנה כ-10 מיליון בקבוקים. מרכז המבקרים החווייתי של היקב נמצא בלב כרם בן 2,000 דונם, ומתקיימים בו אירועי יין והופעות שירה.

     

    חולדה, 08-9447790, ראשון-חמישי 16:00-9:00, כשר

     

    יקב בן נון

    בכרם של יקב בן נון ששוכן בין הישובים כרמי יוסף לכפר בן נון, גדלים זני מרלו, קברנה וסוביניון. היקב עצמו נמצא בסמוך לכרם והיינן שלו הוא לואיס פסקו, ששימש בעבר כיינן ראשי ביקב רקנאטי.

     (צילום: נועה הרשקוביץ)
    (צילום: נועה הרשקוביץ)

    היין של יקב בן נון עובר תסיסה במיכלי נירוסטה, ולאחר מכן מתיישן בתוך חביות עץ אלון צרפתיות. היקב הזה חדש יחסית, בן חמש בסך הכול, ומיוצרים בו יינות אדומים בלבד בעלי אוריינטציה צרפתית ואיטלקית תוך שילובים שונים בין הזנים.

     

    הרימון 34 כפר בן נון, 050-5761211 או 054-4226590, פתוח בימי שישי בתיאום מראש, כשר

     

    Bravdo

    את היקב הזה הקימו בשנת 1999 פרופסור בן עמי ברבדו, מבכירי המדענים בעולם בנושא גפן ויין וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמי OIV, יחד עם תלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב. היקב ממוקם בלב הכרם של משפחת שוסיוב, בעלת מסורת גידול כרם של 130 שנה. הבציר ביקב נעשה באופן ידני והיין מיוצר בטכנולוגיה מתקדמת.

     

    מרכז המבקרים של היקב פתוח חמישה ימים בשבוע (בתיאום מראש), ובימי שישי (ללא הצורך בתיאום) אז אפשר להגיע אליו ולטייל בין שורות הגפנים, ליהנות מטעימת היינות השונים בליווי כיבוד קל ולסייר ביקב. עלות הסיור - 50 שקלים לאדם.

     

    כרמי יוסף, 050-2207022‏, שני-שישי 16:00-11:00, כשר

     

    יקב הרצברג

    יקב משפחתי שמייצר יין בשיטות מסורתיות ובמהדורות מוגבלות מענבי קברנה סוביניון, מרלו ומלבק הגדלים בכרם הסמוך ליקב בשיטות טבעיות ועם התערבות מינימלית של האדם. יינות היקב מתיישנים לפחות 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, ועוד שנה לפחות בבקבוקים.

     

    בראש היקב עומדים מקס הרצברג, פרופסור להנדסה גנטית ומחלוצי תעשיית הביוטכנולוגיה בישראל, שעלה ארצה מצרפת בסוף שנות ה-60, ובנו יואל. בימי שישי, אחת לחודש, נערכות ביקב הופעות מוזיקה וכולם מוזמנים להגיע לטעימת יינות.

     

    הגפן 1 מושב סתריה, 054-4257381‏, בימי שישי תיאום מראש, כשר

     

    יקב רד פואטרי

    את היקב הזה הקימו בשנת 2000 אורנה ודובי טל. סבו של דובי, הלל אהרנוביץ', היה זה שהקים במאה ה-19 את יקב "גת" ברחובות שהיה מראשוני היקבים בארץ. אביו של דובי, אלכסנדר טל, חידש ב-1966 את יקב "מקווה ישראל" ההיסטורי (שפעל במאה ה-19).

     (צילום: עומר דרור)
    (צילום: עומר דרור)

    יקב "רד פואטרי" מייצר כ-10,000 בקבוקים בשנה ויין הדגל שלו קרוי על שם חבר - "ארליך" המורכב מ-40% מרלו, 40% שיראז ו20% קברנה. בנוסף, מייצרים כאן יינות זניים ובלנדים ייחודיים. מדי יום שישי, בתיאום מראש, פותח היקב את שעריו לחווית טעימות וסיורים בין המטעים והכורמים שבתוכם הוא נמצא.

     

    חוות טל, בסמוך לישוב כרמי יוסף, 08-9210352, בימי שישי בתיאום מראש, לא כשר

     

    יקב בראון

    היקב הבא שייך לדניאל בראון ומיוצרים בו כ-4,000 בקבוקים בשנה. פתיחת היקב לפני תשע שנים הייתה בגדר הגשת חלומו של בראון (מהנדס במקצועו), ולשם כך הוא נטע בחצר ביתו שבכפר שמואל כרם ענבי יין ובו זני הענבים מרלו ופטיט סירה.

     

    כפר שמואל, 054-4226883, בתיאום מראש, כשר

     

     (  )
     

    Beautiful Baker

    את המקום הזה פתחה לפני כחודשיים שרי לוטטי, קונדיטורית בוגרת בית ספר גבוה בארץ לקונדיטוריה. המקום משמש כקונדיטוריה ובית קפה, שמגיש קינוחים אישיים ואת כל סוגי העוגות או, לחלופין, אופציה לשבת במקום וליהנות מקפה וכריך משובח מלחם מחמצת וגבינות של מחלבת עברי (25 שקלים). אפשר גם להזמין שם ארוחת בוקר (59 שקלים ליחיד או 99 שקלים לזוג).

     (צילום: יציק מילר)
    (צילום: יציק מילר)
     

    בויטרינות תמצאו עוגות פס, עוגות שמרים (40 שקלים), עוגות קראנץ' (45 שקלים), עוגות מוס וקינוחי פטיסרי אישיים (30 שקלים). יש כמובן גם עוגות יום הולדת שלוטטי תעצב על פי בחירתכם (120 שקלים) ואפשר לרכוש גם קישים אישיים או להזמין קישים גדולים שמתאימים מאוד לאירוח (110 שקלים). עבור הסועדים הצעירים מציעים במקום "טוסט ילדים" שמוגש לצד סלט.

     (צילום: יציק מילר)
    (צילום: יציק מילר)
     

    הגפן 2 מרכז מסחרי כרמי יוסף, 052-2714748‏, ראשון-שני 16:00-8:30, שלישי-חמישי 21:00-8:30, שישי 15:00-8:30, כשר ללא תעודה

     

     (  )

    החומוסייה של זרזיר

    החומוסייה השכונתית של זהר בר און, בשלן שאוהב לארח אנשים בביתו, שלפני שמונה שנים החליט לעשות מהפך בחייו ועזב את התפקידים הבכירים של תחום השיווק על מנת לפתוח חומוסייה.

     (צילום: פאולין שובל)
    (צילום: פאולין שובל)
      

    החומוסייה של בר און מאכילה אנשים רעבים מהאזור, וגם כאלה שעוצרים כאן בדרך לירושלים ומציעה הרבה יותר מחומוס: בתפריט המגוון תמצאו שמונה מנות חומוס ביניהן חומוס טחינה, מסבחה, חומוס פטריות, חומוס צנובר, חומוס פול ועוד (30-25 שקלים) ויש גם מנות נוספות כמו שקשוקה, סלט ופלאפל.

     (צילום: פאולין שובל)
    (צילום: פאולין שובל)
     

    בחלקו השני של התפריט תמצאו מבחר מנות "על האש", ביניהן המבורגר (45 שקלים), קבב (45 שקלים), נקניקיות חריפות (35 שקלים) ומנת שניצלונים וצ'יפס המיועדת לסועדים הקטנים (25 שקלים). להשלמת הארוחה אפשר לשלב עם החומוס או עם הבשר קובה פטריות (25 שקלים), לבנה (25 שקלים), צ'יפס בטטה (30 שקלים), פסטלים במילוי תפוחי אדמה או סיגרים במילוי בשר (25 שקלים). בשבת בבוקר, כמיטב המסורת הישראלית, יש גם ג'חנון עם ביצה ורסק (20 שקלים).

     

    הגפן 1 כרמי יוסף, 08-9762535, שני-חמישי 9:00–19:00, שישי 9:00–15:00, שבת 16:00-9:00, לא כשר

     

     (  )
     

    or-li קפה בוטיק

    בית קפה כפרי ואינטימי שכולל גם חנות בגדים ומתנות וינטאג', שפתחו אורלי ועירא זיגלמן בקיבוץ נען. החוויה שתקבלו במקום היא חוויה קולינרית ואופנתית בו זמנית - בית הקפה מגיש ארוחות בוקר (55 שקלים ליחיד, 95 שקלים לזוג), שקשוקות (52-45 שקלים) וארוחות קלות שמורכבות ממנות כמו סנדוויצ'ים (36 שקלים), טוסטים (36 שקלים), קישים (48 שקלים) וסלטים (52-46 שקלים). לרעבים במיוחד מציעים שם פסטות ופיצות.  

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    אם תגיעו לכאן, אל תפספסו את משקה הלאסי והסלט הבלקני (46 שקלים) הנחשבים למנות הדגל של המקום. מדי שבוע מתקיימים כאן גם ערבי חומוס או ערבי קונספט אחרים, ומומלץ להתעדכן בעמוד הפייסבוק של המקום לפני ההגעה. 

     

    קיבוץ נען, 08-9372078‏, שני-שלישי 16:00-07:30, רביעי 20:00-07:30, חמישי 22:00- 07:30, שישי 16:00-07:30, שבת 15:00-9:00, לא כשר

      

     (  )
     

    בישיק

    מבשלת הבירה הזו היא פרי יוזמתו של ניר בישי, שמאז ומתמיד רכש אהבה לבשר מעושן ולבירות. במבשלה הבוטיק שלו הוא מחבר בין שתי האהבות לכדי קונספט של "אכול (ושתה) כפי יכולתך".

     (צילום: ענר גרין)
    (צילום: ענר גרין)

    כאמור, "בישיק" היא לא עוד מסעדה שמגיעים אליה כדי לשבת ולאכול ארוחה בנאלית, אלא זהו מקום שמעבירים בו ערב שלם. הארוחה כאן מתחילה מסלטים, חמוצי הבית וקרפצ'ו סלק וממשיכה עם בשרים המוגשים למרכז השולחן ביניהם עוף מעושן, לבבות אווז, נקניקיות מבשר בקר, שומן כבש עם שקדים וצנוברים, קציצות עגל, קרפצ'ו סינטה, שווארמה עגל כבש, אסאדו על העצם, ספריבס טלה במרינדת שום ודבש, סטייק פילה בקר, אנטרקוט מיושן על העצם מרמת הגולן, נתחי פרגית במרינדה ולקינוח - צלעות טלה.

     (צילום: ענר גרין)
    (צילום: ענר גרין)

    במהלך הסעודה הזו מוגשות בירות שיוצרו במבשלה: פילזנר 5.2%, דופלבוק כהה גרמנית 8.2%, חיטה בווארית מעוננת 5.3% וטריפל בלגית אדמונית 8.3%. חובבי היינות יוכלו ליהנות כאן מיינות של יקב בראו וכמובן שיש גם שתייה קלה וחמה וקינוח. מחיר התענוג - 250 שקלים לסועד.

     

    משמר איילון, 050-9989199, שלישי-חמישי 24:00-20:00, כשר

      

    פסטיבל "חוויה בכרם 4" יתקיים זו השנה הרביעית, וייפתח ביום חמישי (7 בספטמבר) באירוע חגיגי במרכז המבקרים של יקבי ברקן, ויימשך לאורך כל סוף השבוע הראשון של חודש ספטמבר. במסגרת הפסטיבל הקהל מוזמן לטעימת יינות של יקבי הבוטיק הפועלים באזור (במחיר של 10 שקלים בעבור כוס), שתכלול גם דוכני מזון, מייצגי אומנות והופעות.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "המקל והגזר: סיור קולינרי בגזר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים