שתף קטע נבחר

כוננות במיאמי: "אירמה" מתקרבת לפלורידה

מרכזי החיזוי בארה"ב מזהירים מפני פגיעה קשה בעיר מיאמי במהלך סוף השבוע. מושל פלורידה קרא לתושבים להיות מוכנים לפינוי מיידי. בקבוצת האיים פלורידה קיז סגרו את בתי החולים וקראו לתושבים להתפנות מיד: "אם תתקשרו למוקדי החירום - לא יענו לכם"

 

 

 

כוננות במיאמי לקראת פגיעת "אירמה". מרכזי החיזוי בארצות הברית הודיעו כי לפי ניתוח התקדמותה של סופת ההוריקן "אירמה" - מדינת פלורידה צפויה להיפגע ישירות במהלך סוף השבוע. ההוריקן שהיכה בקריביים וגבה את חייהם של 10 בני אדם וזרע הרס רב, הורד היום (ו') מדרגה 5, העוצמתית ביותר, לדרגה 4 - אך נמסר כי ההוריקן עדיין עוצמתי מאוד.

 

ברשויות האמריקניות מתכוננים לסופה החזקה ביותר אי פעם שמקורה באוקיינוס האטלנטי. גורם רשמי בקבוצת האיים פלורידה קיז קרא לתושבים לצאת מיד מבתיהם ולהתפנות. "בתי החולים המקומיים יישארו סגורים והאמבלונסים לא יהיו בשימוש. אם תתקשרו למוקדי החירום - אף אחד לא יענה לכם". המרכז הלאומי להוריקנים הודיע כי "מסתמן ש'אירמה' תפגע בדרום פלורידה ותסכן את חיי התושבים באופן ממשי".

 

על פי התחזית, הסופה צריכה להגיע לחופי פלורידה בשעה 02:00 לפנות בוקר (שעון ישראל). ברשת CNN דווח כי מיאמי, שבסביבתה מתגוררים כחצי מיליון תושבים, נמצאת במיקום הבעייתי ביותר מבחינת הנזקים שעלולים להיגרם בעקבות הסופה. עד כה היכתה הסופה במלוא העוצמה ברפובליקה הדומניקנית ובחלקה הצפוני של האיטי, שם כבר ירדו יותר מ-38 ס"מ של גשם שעלולים לגרום לשיטפונות ומפולות בוץ בשל התשתיות הרעועות.

 

משפחה מתפנה ממיאמי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משפחה מתפנה ממיאמי(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

תורים ארוכים בתחנות הדלק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תורים ארוכים בתחנות הדלק(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מושל המדינה ריק סקוט קרא לתושבים להתכונן לפינוי מיידי מבתיהם: "לא משנה היכן אתם חיים, תהיו מוכנים - הסופה תגיע לדרום פלורידה כבר בסוף השבוע. לא מדובר בסופה שמאפשרת לשבת בבית ולחכות עד שיעבור הזעם". סקוט הוסיף: "אתם לא חייבים לנסוע מאות קילומטרים, אפשר להתפנות למקלטים". עם זאת, הרשויות בדרום המדינה חילקו צווי פינוי למאות אלפי תושבי דרום פלורידה בשל החשש מהסופה. גם מדינת ג'ורג'יה לא נשארת מאחור והורתה על פינוי לתושבים שגרים לאורך רצועת החוף.

 

סקוט הוסיף כי כל בתי הספר, המכללות והאוניברסיטאות במדינה יישארו סגורים עד ליום שני וכי הרשויות יעברו בכל המבנים שעשויים לשמש כמקלטים למען הציבור.

 

תושבי מחוז מיאמי-דייד קיבלו הוראה לעזוב את בתיהם ברגע שיוודע כי מהירות הרוחות של הוריקן אירמה יעלו על 281 קמ"ש. רב סרן ג'רמי דה-הארט, קצין חיזוי בחיל האוויר האמריקני שטס לתוך עין הסערה אמר לסוכנות הידיעות רויטרס: "צריך לקחת את הסופה ברצינות, זה הדבר האמיתי".


קניות לקראת ההוריקן במיאמי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קניות לקראת ההוריקן במיאמי(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

משרד החוץ הורה לשליחים הישראלים במיאמי להתפנות עד שהסופה תחלוף, וקרא גם לשאר הישראלים הנמצאים במיאמי לפעול כך. אם ישראלים הנמצאים במיאמי ובסביבתה ייקלעו למצוקה בשל הסופה ונזקיה הם יוכלו לפנות למספרי החירום של הקונסוליה במיאמי שייצרו קשר עם הרשויות המקומיות בשמם.

 

דפי פורת, ישראלית ששוהה במיאמי, סיפרה ל-ynet: "אנחנו חבורה של סטודנטים ישראלים וכולנו לומדים במיאמי. גם חברה אחת מישראל שהגיעה במיוחד לבקר אותנו מצאה את עצמה במסע ההימלטות מ'אירמה'. אחרי שהלימודים התבטלו ביום רביעי עד להודעה חדשה, החלטנו בשיא הספונטניות ובעיקר מלחץ של ההורים בארץ לנסוע כמה שיותר צפונה, אבל בתכלס המעטנו בערכה של הסופה הזאת.

 

"כשיצאנו ממיאמי", ממשיכה דפי. "לקח לנו יותר משעה נסיעה צפונה למצוא תחנת דלק פתוחה, חיכינו חצי שעה בתור למלא את המכל וכשסיימנו למלא הסתבר שהיינו האחרונים שהספיקו, אחרינו כבר נגמר כל הדלק בתחנה הזו. מים וכל מצרך הישרדותי אחר כבר ממש היה קשה למצוא על המדפים. המשכנו בנסיעה, שהייתה אמורה להסתיים באטלנטה, אבל קיבלנו עדכונים מהאוניברסיטה שההוריקן עלול להגיע גם לשם. היינו בדרכים כפול מהזמן המתוכנן, הכבישים היו עמוסים בטירוף אפילו לאורך כל הלילה ופשוט החלטנו להמשיך לניו יורק, הכי צפונה שיכולנו בקו ישר".

 

אריק דר, שנשאר במיאמי, סיפר: "קנינו כל מה שמושל פלורידה המליץ לנו, 10 ארגזי מים, גנרטור חירום, רדיו, בטריות, פנסים, כסף מזומן למקרה שהאשראי לא יעבוד, הרבה דלק. החלונות מוגנים ואנחנו מקווים לטוב, עד כמה שאפשר. כרגע אנחנו יושבים ומחכים".

 

נמצאים באזור ההוריקן? ספרו לנו ושלחו תמונות וסרטונים

 

 

אמש הודיעו חמשת נשיאי ארה"ב לשעבר, ברק אובמה, ג'ורג' בוש האב ובנו, ביל קלינטון וג'ימי קרטר, על הקמת קרן צדקה לשיקום הנזקים שנגרמו בטקסס בעקבות הוריקן הארווי, ולקראת הנזקים שעוד ייגרמו בשל הוריקן אירמה. עם ההכרזה על הקמת הקרן המתינו הנשיאים עד לפתיחת המשחק הראשון בעונת הפוטבול האמריקני - שזוכה לשיאי צפייה בארה"ב. הקרן "One America Appeal" השיקה אתר אינטרנט לגיוס תרומות וזכתה לתמיכה גם מצד הנשיא המכהן דונלד טראמפ.

 

"אנחנו נעמוד בפני כל אתגר שיבוא", צייץ טראמפ הלילה בחשבון הטוויטר שלו. "לא משנה כמה חזקות יהיו הרוחות, וכמה גבוהים יהיו הגלים". הוא הוסיף כי הוא גאה לעמוד לצדם של הנשיאים לשעבר בקריאה לגייס תרומות. לא מדובר בפעם הראשונה שאסונות טבע מצליחים לאחד נשיאים לשעבר - הנשיאים ג'ורג' בוש האב והבן גייסו תרומות לצונאמי שהכה באסיה ב-2004 ולשיקום נזקי הוריקן קתרינה בשנה שלאחר מכן. גם ברק אובמה גייס את בוש הבן ואת קלינטון לגיוס תרומות עבור האיטי אחרי רעידת האדמה ב-2010.

  

הנזק מ"אירמה" בקריביים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנזק מ"אירמה" בקריביים(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

 

אמש אמר טראמפ כי "אי אפשר להיות מוכנים להוריקן הזה יותר מכפי שאנחנו". טראמפ ציין כי הממשל מודאג מאוד מתוצאות הסופה והדגיש כי סביר להניח שהיא תהיה עוצמתית יותר מהוריקן "הארווי" שפגע בטקסס בשבוע שעבר.



צרפת, בריטניה והולנד כבר הספיקו לשלוח את כוחות הסיוע לאיים הקריביים שחלקם נמצאים בשליטתן. ספינות קרב ומטוסים הועמסו במאגרי מזון ומים לטובת אלפי התושבים שנותרו ללא קורת גג, מבנים ציבוריים וכבישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
תושבים מתפנים במיאמי
צילום: AFP
מומלצים