שתף קטע נבחר

הסופה מגיעה לפלורידה: "אירמה כאן, והיא הרסנית"

אחרי פינוי חסר תקדים של 6.3 מיליון תושבים תגיע היום הסופה "אירמה" לפלורידה. המושל ריק סקוט קרא לתושבים שבחרו להישאר לרוץ למקלטים ולא לעלות על הכבישים: "הסופה הגיעה, מעולם לא ראינו דבר כזה". בקריביים מנסים להתאושש מהסופה, שגבתה את חייהם של 25 בני אדם

סוער בפלורידה לקראת הגעת "אירמה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סוער בפלורידה לקראת הגעת "אירמה"(צילום: AFP)

אחרי ימים של כוננות שיא ופינוי המוני תגיע היום (יום א') סופת ההוריקן "אירמה" לארה"ב. החזאים מעריכים שהיא תגיע בראשון בבוקר (שעון מקומי) עם רוחות של יותר מ-177 קמ"ש. הסופה היכתה אתמול בקובה ומתקרבת לפלורידה, שבה גרמה לפינוי חסר תקדים של מיליוני אזרחים.

 

נשארתם בפלורידה? ספרו לנו במייל האדום על ההתגוננות ושלחו תמונות וסרטונים

 

ההערכה כרגע ש"אירמה", הסופה החזקה ביותר שתועדה אי פעם באוקיינוס האטלנטי, תכה תחילה בקבוצת האיים פלורידה קיז. הערכות קודמות היו שמשם תמשיך הסופה למיאמי, אך כרגע נראה שמי שתספוג פגיעה ישירה מהסופה היא טמפה. בפלורידה מדגישים כי כל המדינה עלולה לחוות את נזקי הסופה, ולא רק מי שבחופה המערבי.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

רבבות כבר במקלטים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רבבות כבר במקלטים(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

6.3 מיליון בני אדם – קרוב לשליש מאוכלוסיית פלורידה – התבקשו לעזוב את בתיהם. לקראת הגעת הסופה התבקשו להתפנות מאות אלפי תושבים מהמדינות השכנות ג'ורג'יה ודרום קרוליינה. בפלורידה עלולה הסופה לגרום לנזק של מיליארדי דולרים באחת המדינות המאוכלסות ביותר בארה"ב.

 

בימים האחרונים ניסה מושל פלורידה ריק סקוט לשכנע ככל שניתן את התושבים לעזוב את הבתים. "לא נוכל להציל אתכם באמצע הסופה. אתם לא הולכים לשרוד", הזהיר המושל מוקדם יותר. הערב, כשבפלורידה כבר יורדים גשמים כבדים, קרא המושל לתושבים שנשארו בחלק מאזורי הפינוי להיכנס למקלטים ולא להיות בכבישים.

מנסים להגן על בניינים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מנסים להגן על בניינים(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

"הסופה הגיעה. זאת סופה קטלנית, והמדינה שלנו מעולם לא ראתה דבר כזה", אמר סקוט. גם הסנאטור מרקו רוביו הצטרף לקריאה. "הדבר האחרון שאתם רוצים זה להיות בחוץ, על הכביש, ולנסות לברוח מהסופה", הזהיר.

 

כרגע נמצאים יותר מ-50 אלף תושבים במקלטים בבתי הספר, במתנ"סים ובכנסיות של פלורידה. גל התושבים שעוזבים את הבתים למקום מבטחים גרם לפקקי תנועה גדולים בכבישים ולמחסור בדלק – שאזל בשליש מהתחנות בפלורידה. 25 אלף תושבים כבר מנותקים מחשמל והחשש הוא שתשעה מיליון תושבים עלולים להישאר ללא חשמל – חלקם במשך שבועות. בדרום פלורידה כבר מנשבות רוחות של יותר מ-48 קמ"ש.

ממהרים לברוח מפלורידה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ממהרים לברוח מפלורידה(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

"אירמה" נחלשה מאז שהכתה בקובה. היא הוגדרה כסופה בדרגה 5 אך נחלשה לסופה בדרגה 3. היא צפויה להתחזק כשתגיע לארה"ב. היא מגיעה לארה"ב שבועיים בלבד אחרי שהסופה "הארווי" פגעה בטקסס וגבתה את חייהם של יותר מ-60 בני אדם, ולנזק לרכוש שעלול להגיע ל-180 מיליארד דולר. הבית הלבן הודיע כי הנשיא דונלד טראמפ ושרי הקבינט שלו מקבלים עדכונים שוטפים על סופת ההוריקן, וכי הנשיא ורעייתו מלניה מתפללים למען נפגעי הסופות "הארווי" ו"אירמה".

 

ההרס בקובה, לאורך החופים בצפון-מרכז המדינה, היה דומה למה שנראה באיים בקריביים השבוע. בניינים נפגעו, עצים קרסו וקווי חשמל נותקו. גורמים קובנים דיווחו על "נזק משמעותי", אך לא סיפקו פרטים נוספים. לא ידוע על הרוגים בקובה. כ-50 אלף תיירים עזבו את המדינה בעקבות הסופה, והרשויות הורו ליותר ממיליון תושבים להתפנות.

הוואנה, בירת קובה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הוואנה, בירת קובה(צילום: רויטרס)
  

הרס באי סן מרטן (צילוןם: AFP) (צילוןם: AFP)
הרס באי סן מרטן(צילוןם: AFP)

צרפת שלחה סיוע לסן מרטן (צילוןם: AFP) (צילוןם: AFP)
צרפת שלחה סיוע לסן מרטן(צילוןם: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

האי אנגווילה (צילום: AP) (צילום: AP)
האי אנגווילה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

פינוי תושבים בברבודה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פינוי תושבים בברבודה(צילום: AFP)

בברבודה - נזק כמעט לכל המבנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בברבודה - נזק כמעט לכל המבנים(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חיילים בדרך לאיי הבתולה הבריטיים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חיילים בדרך לאיי הבתולה הבריטיים(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הרס באיי הבתולה האמריקניים (צילום: AP) (צילום: AP)
הרס באיי הבתולה האמריקניים(צילום: AP)

הסופה "אירמה" גבתה עד כה את חייהם של 25 בני אדם לפחות בקריביים. תשעה נהרגו בחלק הצרפתי של סן מרטן, ועוד שבעה נעדרים. בחלק ההולנדי ידוע עד כה על שני הרוגים. לפי הדיווחים רוב הבתים באי כעת אינם ראויים למגורים.

 

באי הקטן ברבודה, שבו כ-1,700 אלף תושבים, נגרם נזק ל-95% מהבתים. ראש ממשלת אנטיגואה וברבודה, גסטון בראון, מעריך שהשיקום יעלה למדינה כמאה מיליון דולר. עד כה ידוע על הרוג אחד. בפוארטו ריקו נהרגו שלושה בני אדם.

 

באיי הבתולה הבריטיים ובאנגיווילה דווח על שישה הרוגים – ועל כ-120 אסירים שהצליחו להימלט מכלא שנהרס חלקית בסופה. צרפת, בריטניה, הולנד וארה"ב שלחו חיילים כדי לסייע תושבים באיים שנמצאים בשליטתן ונפגעו בסופה. באיים שנפגעו מ"אירמה" חששו מסופת הוריקן נוספת, "חוזה", אך לפי מרכז ההוריקנים הלאומי בארה"ב הסופה, בדרגה 4, מתרחקת מאותם איים. לפי המרכז כל אזהרות ההוריקן עודכנו לאזהרות חמורות פחות.


פורסם לראשונה 09/09/2017 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים