שתף קטע נבחר

מי צריך מלון כשיש חברים?

אם חשבתם שמרבית המלונות בארץ, לפחות בערים המרכזיות, מלאים בתיירים מחו"ל - אתם כנראה טועים. סקר חדש מלמד על תרבות הלינה של התיירים המגיעים לכאן ואפשר לומר שהם מעדיפים לשמור את הכסף לבזבוזים אחרים מאשר על המלון. כל המספרים המפתיעים בכתבה הבאה

 

 

התיירים בארץ מעדיפים את החברים בחיפה, בנתניה ובתל אביב: 28 אחוזים מהתיירים הנוחתים בנתב"ג מעדיפים להתארח אצל חבריהם מאשר להתפנק במלון או בבתי הארחה. כך עולה מסקר שהוכן עבור משרד התיירות.

 

בפילוח לפי ישובים מתברר כי 52 אחוזים מהצרפתים ו-56 אחוזים מהתיירים מרוסיה שמגיעים לנתניה לנים אצל חברים. 58 אחוזים מהרוסים ו-63 אחוזים מהאוקראינים שמגיעים לחיפה מעדיפים גם הם להישאר לישון אצל מכריהם. לאוסטרים, הצרפתים והפולנים, מסתבר, יש הרבה חברים בתל אביב – כי הם מתארחים אצלם ולא במלונות ואילו בירושלים המצב הפוך.

באיזו עיר התיירים יעדיפו להתארח אצל חבריהם יותר מאשר במלון? ()
באיזו עיר התיירים יעדיפו להתארח אצל חבריהם יותר מאשר במלון?

עם כאלה חברים מי צריך מלון

נתונים של משרד התיירות מגלים כי 61 אחוזים מכלל התיירים שמגיעים לישראל לנים בבתי מלון או בכפרי נופש. לעומת זאת, רק שבעה אחוזים לנים בדירות שכורות. אבל הנתון הבולט הוא כי 28 אחוזים מכלל התיירים שמגיעים לישראל לנים אצל חברים. בפילוח לפי מדינות מקור ולפי ערים, ישנם מקומות שבהם יותר ממחצית התיירים לנים אצל חברים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אם חשבתם שהמלונות בארץ ובתי ההארחה מלאים בעיקר בתיירים מחו"ל - חשבו שוב. על פי הסקר שהוכן על ידי חברת הייעוץ מרטנס הופמן, 64 אחוזים מהתיירים שמגיעים לתל אביב מתארחים בבתי מלון. 41 אחוזים מהתיירים שמגיעים לעיר הלבנה מאוקראינה ישנים אצל חברים, וכך גם התיירים שמגיעים אלינו מפולין - 29 אחוזים מהם, ליתר דיוק .

איפה התיירים לנים בארץ? רק 64% יעדיפו מלון בתל אביב (צילום: shutterstck) (צילום: shutterstck)
איפה התיירים לנים בארץ? רק 64% יעדיפו מלון בתל אביב(צילום: shutterstck)

עוד ארצות מקור בולטות שהתיירים מהן מעדיפים להתגורר זמנית אצל חבריהם בארץ הם צרפת (25%), אוסטריה (34%), הונגריה 26%), הולנד (23%) וגם מרוסיה ובלגיה (20%).

 

בנתניה, כך מתברר, יש לתיירים מרוסיה ומצרפת הרבה חברים. עובדה, מעל מחצית מהתיירים מארצות אלה (55.8% בקרב התיירים מרוסיה ו-52.1% בקרב התיירים מצרפת) לנים אצל חברים וכך גם קרוב ל-34 אחוזים מהתיירים שמגיעים מאנגליה.

איזה כיף שיש המון חברים - בנתניה: רוב התיירים יעדיפו מכרים על מלון (צילום: רועי מזרחי) (צילום: רועי מזרחי)
איזה כיף שיש המון חברים - בנתניה: רוב התיירים יעדיפו מכרים על מלון(צילום: רועי מזרחי)
 

עיר נוספת שבולטת מאד בתיירים שלנים אצל חברים היא חיפה. פחות ממחצית מכלל התיירים שמגיעים לעיר, רק 46.9 אחוזים ליתר דיוק, לנים בבתי מלון. לעומת זאת, 63.6 אחוזים מהתיירים שמגיעים מאוקראינה, 58.1 אחוזים מהתיירים שמגיעים מרוסיה ו-41 אחוזים מהתיירים שמגיעים מאנגליה מעדיפים לינה אצל חברים. השאר נחלקים בין בתי מלון ואמצעי לינה אחרים.

חיפה: פחות ממחצית מהתיירים יעדיפו להתארח במלונות בעיר (צילום: אסף קוזין) (צילום: אסף קוזין)
חיפה: פחות ממחצית מהתיירים יעדיפו להתארח במלונות בעיר(צילום: אסף קוזין)
 

בירושלים, כך על פי הסקר, אין חברים. רק 9.7% מכלל התיירים שמגיעים לעיר לנים אצל חברים. למרות זאת מתברר כי הצרפתים והרוסים בכל זאת מוצאים בעיר הבירה חברים שאפשר להתארח אצלם במהלך הביקור בישראל. 25.8 אחוזים מהתיירים מרוסיה שהגיעו לירושלים ו-25 אחוזים מהתיירים שהגיעו מצרפת - ישנו אצל חברים.

 

בניגוד לתחושה שחברת Airbnb משתלטת על האירוח בישראל, נתוני הסקר מלמדים כי רק שבעה אחוזים מכלל התיירים שהגיעו לישראל דרך נמל תעופה בן גוריון לנו בדירות שכורות, 56 אחוזים בבתי מלון או בכפרי נופש, חמישה אחוזים באכסניות נוער ושני אחוזים באכסנייה נוצרית. היתר לנו באמצעי לינה המוגדרים כ"אחרים".

 

באילת הסיפור אחר

לעומת התיירים שהגיעו לנמל בן גוריון, התיירים שהגיעו בטיסות הלואו קוסט וטיסות השכר לאילת (שדה תעופה עובדה), רכשו מראש חבילות עם בתי מלון והסקר מלמד כי 86 אחוזים מהם ישנו בבתי מלון או בכפרי נופש ורק שני אחוזים אצל חברים וקרובים.

באילת מרבית התיירים ירכשו כבר חבילת נופש מראש הכוללת טיסה ומלון ()
באילת מרבית התיירים ירכשו כבר חבילת נופש מראש הכוללת טיסה ומלון
  

עוד מתברר כי 89 אחוזים מהם התגוררו במלונות ברמה בינונית וכי ההוצאה היומית שלהם בשנת 2016 צנחה בעשרות אחוזים בהשוואה להוצאה הכספית של תיירים שהגיעו לאילת בשנת 2015. כך, למשל, ההוצאה על קניות צנחה מ-516 דולרים ל-174 דולרים. ההוצאה על מזון ומשקאות צנחה מ-448 דולרים ל-347 דולרים.

התיירים הוציאו ב-2016 פחות כסף באילת משנה קודם (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
התיירים הוציאו ב-2016 פחות כסף באילת משנה קודם(צילום: Shutterstock)

ההוצאה על תחבורה, סיורים ואתרים ירידה מ-226 דולרים ל-170 דולרים, וכלל ההוצאה הממוצעת לתייר צנחה מ-1,666 דולרים בשנת 2015 ל-916 דולרים בשנת 2016. זאת כאשר הוצאה היומית של תייר שהגיע לאילת עמדה על 119 דולרים לעומת 223 דולרים בשנת 2015.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלון עם חברים? היכן התיירים בארץ מעדיפים ללון?
מומלצים