שתף קטע נבחר

בלי מימון ואמון: היהודיה שתנסה להציל את עתיד אונסק"ו

בחירתה של אודרי אזולאי למזכ"לית ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם מגיעה בצל הפרישה האמריקנית מהארגון, שהוקם כדי להגן על המורשת התרבותית בעולם. צירוף הפלסטינים הוביל את ארה"ב למנוע העברת כספים, דבר שהוביל לקיצוץ תקציב אונסק"ו בחצי: "זו נקודת האל-חזור"

 

"אי אפשר שנעבור עוד ארבע שנים כמו הכהונה האחרונה. זו נקודת האל-חזור". כך אמר אמש (ו') דיפלומט מערבי בהתייחס לבחירות שנערכו לבחירת מזכ"ל חדש לארגון החינוך, התרבות והמדע של האו"ם (אונסק"ו). את הדברים אמר הדיפלומט לפני שנודע כי אודרי אזולאי, יהודיה במוצאה ושרת התרבות לשעבר של צרפת, נבחרה לתפקיד. מינויה כפוף לאישור העצרת הכללית של הארגון.

 

אזולאי תהיה אמונה על השבת האמון ובניית התקציב החדש של הארגון, שנפגע אנושות בשנים האחרונות בשל בלימת העברת הכספים מצד ארה"ב לאחר צירופה של הרשות הפלסטינית לאונסק"ו.

 

הארגון, שהוקם לאחר מלחמת העולם השנייה כדי לשמר את המורשת התרבותית של האנושות, מתמודד כעת עם ההודעה האמריקנית על פרישה מהארגון שתיכנס לתוקף בסוף השנה הבאה. גם ישראל הודיעה כי בכוונתה ללכת בדרכה של ארה"ב ולפרוש.

אונסק"ו הגדירה את מערת המכפלה - אתר מורשת פלסטיני (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אונסק"ו הגדירה את מערת המכפלה - אתר מורשת פלסטיני(צילום: גיל יוחנן)
 

ההחלטה האמריקנית התקבלה בעקבות פעולות אנטי-ישראליות כמו ההכרזה כי ישראל אינה הריבון בירושלים וכי מערת המכפלה היא אתר מורשת פלסטיני. לאחר צירוף הפלסטינים הגיבה וושינגטון בהפסקת העברת 80 מיליון דולר במסגרת התקציב השנתי של הארגון.

תנסה להציל את הארגון. אודרי אזולאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תנסה להציל את הארגון. אודרי אזולאי(צילום: רויטרס)

מטה אונסק"ו (Photo: AP) (Photo: AP)
מטה אונסק"ו(Photo: AP)
 

ללא הכסף האמריקני, אונסק"ו שבה עובדים כ-2,000 בני אדם ברחבי העולם, אולצה לצמצם תוכניות, להפסיק העסקת עובדים ולהסתמך על תרומות. תקציב הארגון בשנת 2017 עמד על 326 מיליון דולר, כמעט מחצית מהתקציב שהיה לו ב-2012. "אנחנו עושים פחות עם המעט שיש", אמר גורם באונסק"ו. "אנחנו צריכים להציג תדמית חדשה שתשפוך אור חיובי על הארגון. ללא תקציב, יהיה קשה לעשות את זה".

 

גם תורמות נוספות כמו יפן, בריטניה וברזיל, עדיין לא העבירו את החלק שלהן לארגון. דניאל רונדאו, נציגה לשעבר של צרפת בארגון, אמר עוד לפני הבחירה של אזולאי כי הנטישה האמריקנית היא החלטה הרסנית. "זה שבר רציני שמסכן את אונסק"ו", אמר רונדאו.

 

לאזולאי כאמור משימה קשה והיא מוכנה. "המנדט של אונסק"ו עדיין רלוונטי. אם המינוי שלי אכן יאושר, הדבר הראשון שאני אעשה הוא להחזיר את האמינות בארגון, להחזיר את האמון שאבד בקרב חבריו ואת האפקטיביות שהוא יכול לייצר כדי שהארגון יוכל להתמודד עם האתגרים בעולם, כי אנחנו הארגון היחיד שיכול לעשות את זה", אמרה המזכ"לית הנבחרת.


פורסם לראשונה 13/10/2017 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים