שתף קטע נבחר

היום: בן 31 עשוי להיבחר לקנצלר אוסטריה

סבסטיאן קורץ, שכבר הדהים כשהתמנה בגיל 27 לשר החוץ של ארצו, מוביל בסקרים. הוא מדבר נחרצות נגד ההגירה, תומך בהפחתת מס החברות ומתנגד לנישואים חד-מיניים. חובב הטרקים הצעיר, שאת זמנו הפנוי מקדיש גם לגלישת רוח, סוחף צעירים ועשוי להפוך לאחד המנהיגים הצעירים בעולם

אוסטריה הולכת היום (א') לקלפיות כדי לבחור הנהגה חדשה, וכשהתוצאות יתבררו הערב היא עשויה להכתיר לקנצלר החדש את המנהיג הצעיר באירופה ואחד הצעירים בעולם – סבסטיאן קורץ, רק בן 31.

 

שלוש מפלגות מתמודדות בבחירות היום על המקום הראשון: הסוציאל-דמוקרטים, מפלגת העם של קורץ ומפלגת החירות. המצע של הסוציאל-דמוקרטים (מפלגת מרכז-שמאל) מתמקד בפערים החברתיים, ושתי המפלגות האחרות מתמקדות בדאגה מההגירה ומהאיסלאם, בהן מפלגתו של קורץ, שלפי הסקרים צועדת ביתרון על פני האחרות.

הרפרטואר הפוליטי המצומצם עשוי לפעול לטובתו. קורץ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הרפרטואר הפוליטי המצומצם עשוי לפעול לטובתו. קורץ(צילום: רויטרס)

מפלגת העם האוסטרית שאליה משתייך קורץ נמצאת למעשה בשלטון מאז שהוא היה בן חמישה חודשים – תמיד כחלק מממשלת קואליציה. בחודשים האחרונים הצליח קורץ, המכהן כשר החוץ, לשכנע רבים מהמצביעים שהוא יביא משהו חדש למפלגה הוותיקה. בפועל, החידוש העיקרי שהוא מביא למפלגה הוא עמדתו בעניין ההגירה. שאר עמדותיו תואמות את העמדה המסורתית שלה.

 

קורץ הוא גולש רוח וחובב טיולים, והוא מיתג את המפלגה מחדש תחת השם "מפלגת העם החדשה". גם צבעיה שונו – משחור לטורקיז, ושורותיה רועננו במועמדים חדשים. הכּרזות שפרסמה המפלגה לקראת הבחירות נושאות סיסמאות כגון "עכשיו או לעולם לא" ו"זה הזמן, קורץ". "מפלגת העם נמצאת בממשלה כבר יותר מ-30 שנה והכרזות שלה אומרות 'הגיע הזמן למשהו חדש'. זו סתירה חדה, אבל עם קורץ זה עובד", מסביר הפרשן הפוליטי תומס הופר.

עברנו לתכלת. המפלגה עברה מיתוג מחדש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עברנו לתכלת. המפלגה עברה מיתוג מחדש(צילום: EPA)

קורץ דואג להזכיר לעתים קרובות לבוחרים שהוא התנגד לפתיחת שערי אירופה למהגרים בקיץ 2015, כשמיליונים פשטו על היבשת, והוא דורש גם להגביל את ההטבות והקצבאות שניתנות לפליטים ולמהגרים חדשים שמגיעים לאירופה. "יותר מכול אנחנו רוצים לעצור את ההגירה הבלתי חוקית כדי שיהיו סדר וביטחון בארצנו", אמר קורץ בעצרת בחירות בגראץ בשבוע שעבר. בפועל, אגב, מספר המהגרים הנכנסים כיום באופן בלתי חוקי לאוסטריה זעום יחסית למספרם לפני שנתיים.

 

"אנחנו רוצים לספק הגינות חדשה בארצנו", אמר, "אנחנו רוצים שרשתות הרווחה יסייעו למי שבאמת זקוקים לעזרה אבל שההגירה לתוך מערכת הרווחה שלנו תיעצר – אנחנו רוצים להגן על מערכת הרווחה שלנו". מספר המהגרים שאוסטריה קלטה בשנת 2015 לבדה שקול לאחוז אחד מאוכלוסייתה, והדבר מעורר את דאגתם של מצביעים רבים, המודאגים מעניינים כגון ביטחון ותעסוקה. הדאגות האלה חיזקו את מפלגת החירות, הנחשבת למפלגת ימין קיצוני. בשנה שעברה כמעט ניצח המועמד שלה בבחירות לנשיאות.

"רבים מדבריו דומים לאלה של מפלגת החירות - אבל נאמרים בצורה יפה יותר". היום הגדול של קורץ (צילום: AP) (צילום: AP)
"רבים מדבריו דומים לאלה של מפלגת החירות - אבל נאמרים בצורה יפה יותר". היום הגדול של קורץ(צילום: AP)

כשמפלגת העם בחרה בקורץ למנהיגה החדשה במאי זינקה המפלגה מהמקום השלישי בסקרים למקום הראשון והדיחה משם את מפלגת החירות. "קורץ אומר הרבה דברים דומים לאלה של מנהיג מפלגת החירות – אבל בדרך שלציבור קל יותר לקבל", אומר הופר.

 

כשר החוץ סייע קורץ לגבש את ההגבלות שהוטלו על תנועה בין הגבולות של מדינות הבלקן, וכך נחסמה כמעט לגמרי הדרך הראשית של המהגרים לאירופה. לא רק סוגיית ההגירה מביאה לו תמיכה – אלא גם צעירותו: העובדה שאין מאחוריו שנים רבות בפוליטיקה נותנת לו בעיני רבים יתרון. קורץ תומך בעמדות שמרניות קלאסיות כגון הפחתת מס החברות והתנגדות לנישואים חד-מיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סבסטיאן קורץ. "רוצים סדר וביטחון"
צילום: רויטרס
מומלצים