שתף קטע נבחר

עצמאי זכה בחלק מכספי הפנסיה של גרושתו

שיפוצניק שהתנהל בדרך כלל במזומן דרש לקבל סכומים מהקרנות על שם אשתו לשעבר. בית המשפט הסכים וקבע שהוא יקבל כ-153 אלף שקל

בית המשפט למשפחה בבאר שבע שם לאחרונה סוף למחלוקת מתמשכת בענייני רכוש שניטשה בין בני זוג לשעבר: הבעל, שהתפרנס כעצמאי והתנהל לרוב במזומן, דרש לקבל חלק מהסכומים שצברה אשתו לשעבר בקרנות הפנסיה וקופות הגמל על שמה. השופט בן שלו קבע שהוא אכן זכאי לקבל ממנה כ-153 אלף שקל.

 

בני הזוג התגרשו ב-2011 לאחר 22 שנות נישואים. חלוקת הרכוש ביניהם נעשתה בהתאם להסכם הגירושים – שקיבל תוקף של פסק דין חלקי מאחר שהצדדים לא הסכימו על חלוקת הכספים שברשותם. במשך חמש השנים הבאות התנצחו הצדדים בבית המשפט, כשעיקר המחלוקת ביניהם נסובה על הכספים שהאישה צברה בקרן הפנסיה, קרן ההשתלמות וקופת הגמל שלה.

 

לטענת הבעל, במהלך שנות הנישואים הוא ניהל עמה חשבון משותף לצורך כלכלת המשפחה. משכך, לשיטתו הוא זכאי למחצית מהכספים שברשותה, הכוללים את הזכויות והסכומים שנצברו לטובתה בקופות השונות. הוא ציין שהוא מעוניין לנתק את היחסים הכלכליים בינו לבין גרושתו, ולכן ביקש מבית המשפט שיעריך את חלקו בסכומים שייצברו לטובתה ויורה על חלוקתם כעת.

 

אלא שהאישה התעקשה שלא מגיעה לו מחצית מזכויותיה ומכספה, הן בשל התנהלותו הכלכלית והן משום שאין ברשותו קרן פנסיה. לטענתה, עד למועד הגירושים נוהלו הוצאות המשפחה בחשבונות נפרדים מאחר שהבעל – שעבד כשיפוצניק – נהג להתנהל עם מזומן ולהסתיר ממנה את הכנסותיו. לדבריה, לפני שהתגרשו הוא החביא ממנה 60 אלף שקל בכספת של המעסיק שלו.

 

השופט בן שלו מינה אקטואר-מומחה שהעריך שחלקו של הבעל בכספי גרושתו עומד על 153 אלף שקל (כולל הכספים העתידיים שייצברו לטובתה). המומחה הוסיף שבמידה שיוחלט שהכספים ישולמו במועד העתידי, כשהאישה תהיה זכאית להם (על פי תנאי הקרנות), אזי יהיה עליה לשלם 29,760 שקל כעת, והיתרה תשולם בעתיד.

 

ניהלו חשבון משותף

לבסוף קבע השופט שלו שהכספים יחולקו בין הצדדים שווה בשווה, מאחר שהתרשם כי בחלק משמעותי מתקופת הנישואים הם אכן ניהלו חשבון בנק משותף. הוא ציין שהעובדה שהבעל לא פתח לעצמו קרן פנסיה אינה רלוונטית לעניין החלוקה, והוסיף כי התנהלותו עם מזומנים לא מעידה על כך שניסה להבריח כספים מהתא המשפחתי.

 

עם זאת, השופט שלו השתכנע כי לפני הגירושים התובע אכן הסתיר מהנתבעת 60 אלף שקל, וקבע כי היא זכאית למחציתם.

 

בכל הקשור לאופן החלוקה התקבלה הצעת המומחה שלפיה האישה תשלם כעת 29,760 שקל ואילו היתרה תשולם במועד שתזכה בשאר הכספים. לעניין זה יש לציין כי השופט העדיף את מסלול זה על פני המסלול הראשון שהציע המומחה, משום שסבר כי אין זה מוצדק לחייב את האישה לשלם לבעלה לשעבר סכום כה גבוה באופן מיידי, לנוכח הפערים הכספיים בזכויות שנצברו לכל צד.

 

מאחר שסכום זה מתקזז עם 30 אלף השקלים שהיא זכאית לקבל מבעלה, נקבע כי כעת היא לא צריכה לשלם לו דבר, אלא רק את מחצית הכספים שנצברו לטובתה במועד שתזכה בהם, כאמור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים