שתף קטע נבחר

רשמי: ברודקום הגישה הצעה לרכישת קוואלקום ב-130 מיליארד דולר

עסקת ההייטק הגדולה בהיסטוריה יוצאת לדרך: ברודקום הגישה את ההצעה באופן חד-צדדי, על בסיס שווי מניה של 70 דולר - כמעט 10 דולר מעל שווייה בשוק. קוואלקום בתגובה אישרה את הפרטים והוסיפה כי דירקטוריון החברה ישקול את ההצעה והמשך הפעולות לטובת האינטרסים של בעלי המניות

שלב רשמי ראשון בעסקת ההייטק הגדולה בהיסטוריה: ברודקום מגישה הצעה לרכישת ענקית השבבים קוואלקום בשווי 130 מיליארד דולר - סכום הכולל תשלום חובות של קוואלקום. העסקה נעשית על בסיס של 70 דולר למניית קוואלקום, שננעלה ביום שישי במחיר של 60.81 דולר למניה. לשם השוואה, סכום העסקה גבוה מתקציב המדינה לשנת 2017. 

 

מעבד קוואלקום  (צילום: גירפה) (צילום: גירפה)
מעבד קוואלקום (צילום: גירפה)

לעסקה צפויים קשיים בטרם תושלם: הנהלת קוואלקום והדירקטוריון צפויים לעיין בהצעה, לפי גורמים המקורבים לנושא, אך ככל הנראה שההמלצה הגורפת לבעלי המניות תהיה לדחות אותה. מהלך כזה ידחוף את ברודקום למאבק דרך גורמי צד שלישי - בו צפויות להתערב שחקניות אחרות בשוק השבבים. חלק מבעלי המניות של קוואלקום צפויים דווקא לאמץ את העסקה, מה שעלול להוביל לעימותים בתוכה.

 

מיזוג בין ברודקום וקוואלקום ייצור ענקית מעבדים, שחולשת על כמעט כל רכיבי השבבים שמותקנים בטלפונים סלולריים: בעוד ברודקום מפתחת שבבי תקשורת, מפתחת קוואלקום את פלטפורמת המעבד הראשי ורכיב העיבוד הגרפי.

 

נכון להיום, כל מכשירי העילית בעולם (למעט מכשירי האייפון של אפל, וה-Mate 10 של וואווי) מבוססים על שבב הסנאפדרגון 835 של קוואלקום. עסקה שכזו תניב חברה שמסוגלת להגיש הצעה מפתה מאוד ליצרניות הטלפונים, שצפויה להיות משתלמת יותר משל חברות אחרות שמפתחות כל אחת רכיב בודד. 

 

קוואלקום עצמה נמצאת בימים אלה בתהליך רכישת חברת NXP, יצרנית מעבדים אחרת שמתמחה בתחום אינטרנט הדברים והרכב החכם, ב-47 מיליארד דולר. NXP גם מחזיקה בעמדת הובלה בתחום שבבי ה-NFC - עוד רכיב שנמצא בסמארטפונים רבים בעולם.

 

אם קוואלקום תשלים את רכישת NXP ותירכש בעצמה, החברה המשולבת תחלוש על פני כל התחומים הרווחיים ביותר בזירת המובייל ותטיל צל ענק על וואווי, מדיה-טק, אינטל, TSMC וסמסונג. לאור זאת, צפוי המהלך להיתקל במשוכות רגולטוריות ברחבי העולם.

 

קוואלקום בתגובה אישרה את הפרטים על כך שקיבלה הצעה בלתי מחייבת לרכישת כל מניות החברה בשווי של 70 דולר למניה. על פי החברה "הדירקטוריון, בהתייעצות עם היועצים הפיננסיים והמשפטיים, יעריך את ההצעה על מנת להמשיך את מהלך הפעולה לטובת האינטרסים של בעלי המניות של קוואלקום". החברה מסרה כי היא אינה מעוניינת לקבל תגובה נוספת עד שמועצת המנהלים תשלים את סקירתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים