שתף קטע נבחר

הספר שקושר בין אום כולתום למוסד: "היה נכנס שיר הלל לישראל למצעד המצרי?"

גד שמרון, בכיר לשעבר במוסד, מתייחס לספר שפורסם במצרים ולפיו המוסד ניסה לחסל את הזמרת אום כולתום ואז לגייס אותה: "אלו שטויות שלא ייאמנו, מהסיפורים בעיתונות המצרית על ישראל אפשר לעשות אוסף בדיחות, אלף לילה ולילה"

 

 

"במצרים אין עיתונות חופשית, אבל לעיתונות יש חופש מוחלט לפרסם מה שהם רוצים על ישראל. אלו שטויות שלא ייאמנו". גד שמרון, בכיר לשעבר במוסד, התייחס היום (א') באולפן ynet לפרסום ספר חדש במצרים, שלפיו המוסד ניסה לחסל את הזמרת אום כולתום, ולאחר שלא הצליח ניסה לגייס אותה לשורותיו. 

 

בספר נכתב שהמוסד לקח כסף מאום כולתום וכך בנו את האוניברסיטה העברית.

שמרון: "זה רק אומר שהסופר הוא בור ועם הארץ, האוניברסיטה העברית נוסדה בשנות ה-20 של המאה הקודמת. צריך להבין, אום כולתום היתה שילוב של יפה ירקוני, נעמי שמר ושושנה דמארי של מצרים".

 

 

אום כולתום. "הסיפור הזה מופרך לגמרי" ()
אום כולתום. "הסיפור הזה מופרך לגמרי"

שמרון. "הערבים מתים על קנוניות" ()
שמרון. "הערבים מתים על קנוניות"

אבל זה לא כזה מופרך שהמוסד ירצה לגייס דמות כה משפיעה בחברה המצרית.

"ומה? תכניס למצעד הפזמונים המצרי שיר הלל לישראל? כמו בכל פשע וכל גיוס, צריך להיות מניע מאחורי זה. מה היה המניע מאחורי גיוס של אום כולתום? לא הייתה לה כל השפעה מדינית. נכון, היא הייתה הזמרת האהובה על גמאל עבד אל-נאסר, היא כל הזמן דיברה על האומה הערבית בהנהגתו. היא הייתה אהובתו המוזיקלית, לא אהובתו הפיזית. הסיפור הזה מופרך לגמרי.

 

"יש מילה בערבית שנקראת 'מועמרה', קנוניה. הם מתים על קנוניות", מוסיף שמרון. "אזכיר עוד סיפור מצרי, על זה שצה"ל והמוסד אימנו בזמנו סוכנות יפות שפיתו קצינים מצרים בכירים והדביקו אותם באיידס. יש סיפורים על זה שהמוסד רצח את ג'ון קנדי כי הוא רצה לחשוף את הכור הגרעיני בדימונה. מהסיפורים בעיתונות המצרית על ישראל אפשר לעשות אוסף בדיחות, אלף לילה ולילה".

 

שמרון מספר על עוד מקרה שאותו התקשורת המצרית ייחסה למוסד. "לפני כמה שנים היו התקפות של כרישים בשארם א-שייח. מה כתבו בעיתונות המצרית? שלמוסד יש יחידה לאימון כרישים ושאימנו את הכרישים לטרוף תיירות כדי לפגוע בענף התיירות המצרי. סיפורי אלף לילה ולילה. אין למוסד יחידת כרישים".

 

שמרון מספר כי חלק מהגיוסים המוצלחים של סוכנים ערביים נעשו על ידי קציני איסוף של המוסד, אבל לא כולם. "חלק גדול מהסוכנים הכי טובים של ישראל היו מתנדבים, כלומר ערבים שחשבו שהמוסד הוא באמת כל יכול ואמרו: בואו נעבוד עם הארגון הזה", אומר שמרון. "אשרף מרוואן, האיש שהביא את הידיעה על מלחמת יום הכיפורים ב-1973, הוא התנדב, אף אחד לא גייס אותו. אז שימשיכו, המוניטין הזה הוא נפלא".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים