שתף קטע נבחר

אושר ההסדר למיסז'ניקוב, והוא נשלח למאסר: "מודה ומצטער"

בית המשפט אישר את הסדר הטיעון, שבמסגרתו הורשע שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב בעבירת מרמה והפרת אמונים ובגינן יישלח ל-15 חודשי מאסר. לשופט אמר מיסז'ניקוב: "אני רחוק מלהיות מושחת. אני נחוש לשקם את חיי"

 

בית משפט השלום בתל אביב גזר הבוקר (יום ג') 15 חודשי מאסר על שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, שהודה והורשע בהסדר טיעון בעבירת מרמה והפרת אמונים. בנוסף לזה נגזרו עליו שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 70 אלף שקלים. הסדר הטיעון בין המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לשר לשעבר נחתם בנפרד מחקירת פרשת השחיתות בישראל ביתנו

 

השר לשעבר אמר לשופט: "אני מודה ואני מאוד מצטער. הסכמתי ורציתי לחסוך זמן לניהול משפט ארוך ומורכב. אני לוקח אחריות מלאה על הטעות בשיקול דעת. הייתי שר חדש, הטעות נעשתה מתוך התלהבות יתר, כנראה מחוסר ניסיון. מתוך רצון שהפרויקטים יצליחו. אני רחוק מלהיות איש מושחת. אין כאן שום דפוס מצידי. אני משלם מחיר כבד גם היום. עכשיו אצטרך להתחיל הכול מחדש, אבל אני נחוש לאחר שלקחתי את האחריות לביצוע העבירה לשקם את חיי ואת חיי משפחתי ולהשתלב מחדש בחיים היצרניים".

 

נציג המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד מאור אבן חן, אמר לשופט: "המעשים שבהם הורשע הנאשם הם ברף הגבוה של מרמה והפרת אמונים. הוא פעל בניגוד עניינים חמור בעת שקידם את האינטרסים של חברתו יוליה רוט במשרד התיירות ותוך שהוא מסתיר את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי. במעשיו הוא ניצל את תפקידו הציבורי כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. חומרת מעשיו באה לידי ביטוי במעשים שונים: במעמדו הבכיר הוא שימש כשר וח"כ. הנאשם הופקד על תקציבים של מיליונים, והחלטותיו השפיעו על גורמים רבים".

השר לשעבר מיסז'ניקוב בבית המשפט, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השר לשעבר מיסז'ניקוב בבית המשפט, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

אבן חן ציין גם כי הפרקליטות הביאה בחשבון את ההודאה והחרטה של הנאשם. "הגיעה העת שעובדי ונבחרי ציבור יפנימו את העובדה שפעולה בניגוד עניינים חמור במסגרת תפקידם וניצול התפקיד הציבורי לקדם מקורבים מהווים עבירה פלילית שדינה מאסר בפועל לתקופה לא קצרה", אמר נציג הפרקליטות. 

 

עו"ד יובל ששון, המייצג את השר לשעבר, פנה לשופט: "הסדר הטיעון הוא תוצאה של משא ומתן ארוך בין הצדדים. בשנים האחרונות היה רף ענישה נמוך בהרבה בנסיבות חמורות יותר ממקרה זה. הענישה מבטאת החמרה משמעותית ברף. בסופו של יום מדובר בעבירה בודדה אחת של הפרת אמונים. הוא בחר לפרוש מעשייתו הציבורית והוא נוטל על עצמו אחריות אישית".

 

לפי כתב האישום המתוקן, מיסז'ניקוב פעל בניגוד עניינים חמור בעת היותו שר התיירות. הוא הודה כי הוביל את תמיכת משרדו בפסטיבל הסטודנטים באילת ב-2010 באמצעות תקציב של כמיליון שקל, ובה בעת המליץ למארגני הפסטיבל להעסיק בהפקת האירוע את יוליה רוט, שאיתה ניהל מערכת יחסים קרובה ומוצנעת.

 

באישום מפורט כי השר הודה שפעל באופן אישי כדי לקדם את קיום הפסטיבל בתמיכת משרד התיירות ודרש ממנכ"ל משרד התיירות עדכון שוטף לגבי התקדמות אישור ההתקשרות. מיסז'ניקוב לא גילה לעובדי משרד התיירות על הקשר שיש לו עם רוט; את העובדה שרוט מועסקת על ידי חברת פלס (מפיקת הפסטיבל) בעקבות המלצתו ואת העובדה שרוט אמורה לקבל כספים עבור עבודתה בהפקת הפסטיבל.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מיסז'ניקוב הואשם שקידם את האינטרסים הכספיים של רוט מול חברת פלס ובתוך משרד התיירות בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד התיירות את היותו בניגוד עניינים מהותי ובוטה. מיסז'ניקוב, לדברי הפרקליטות, ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר ואת רום מעמדו כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. בכך ביצע במסגרת מילוי תפקידו מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור. תחילה נחשד השר בעבירות נוספות של שוחד ואף שימוש בסמים, אך אלו הוסרו במסגרת ההסדר שנחתם לפני תחילת המשפט.

 

המשפט של פרשת השחיתות בישראל ביתנו (פרשה 242), שבמסגרתו מואשמים בין היתר כמה וכמה פעילים במפלגה, נמצא בתחילתו. בסך הכול הואשמו במסגרת הפרשה 12 אנשים, אולם צפוי שיוגשו כתבי אישום נוספים.

 

בכירת הנאשמים היא סגנית שר הפנים לשעבר ומזכ"לית המפלגה לשעבר, פאינה קירשנבאום, שמואשמת בלקיחת שוחד, בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. היא מכחישה את האישומים נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מיסז'ניקוב בבית המשפט, הבוקר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים