שתף קטע נבחר

תחרות לשביל ישראל? הממשלה יוזמת פיתוח שבילי הליכה שיחצו את הארץ

השרים אישרו הקמת צוות בין-משרדי שיגבש תוכנית אסטרטגית של שר התיירות. מודל ההשראה: ניו זילנד שפיתחה 9 שבילים באורך עשרות קילומטרים. החברה להגנת הטבע שיזמה את שביל ישראל וסימנה אותו: "מברכים על היוזמה"

מטיילים בשביל ישראל (צילום: ירון לוי, קק"ל) (צילום: ירון לוי, קק
מטיילים בשביל ישראל(צילום: ירון לוי, קק"ל)

הממשלה אישרה היום (א') הקמה של צוות בין-משרדי אשר יגבש תכנית אסטרטגית לפיתוח שביל הליכה תיירותי החוצה את ישראל לאורכה ולרוחבה. השביל, כך לפי הצעת שר התיירות יריב לוין, יהווה דרך אתגרית תיירותית, יציג את הגיוון הנופי והתרבותי של ישראל ויאפשר למנף את התיירות בכל רחבי הארץ, כאשר בצפון יעבור בנופים ירוקים ומאגרי מים, בדרום בנוף מדברי ובין לבין דרך אתרים קדושים וכד'.

 

בראש הצוות יעמוד מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי ובין חבריו יהיו המנכ"לים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, הקרן הקיימת לישראל, רשות הטבע והגנים ועוד.

 

המלצות הצוות יכללו בין היתר את הנושאים הבאים: המלצה על מתווה שביל תיירותי לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל ובכלל זה חיבור לשביל ישראל לאופניים; תכנון סימון השביל ובכלל זה שילוט והכוונה, הכולל בין היתר מידע תיירותי מקצועי; תכנון התאמת תשתיות תומכות – חיבור לתשתיות חשמל ומים, תחבורה וכד'; תכנון מתחמי לינה לאורך המסלול; תכנון היבטי שיווק השביל ובכלל זה הבאת סוכנים ייעודיים לצורך מיתוג ושיווק השביל, קידום אתר מידע מרכזי, תשלומים מקוונים, אישורים ותעודות וכד'.

 

 

הצוות יגיש את המלצותיו בתוך 120 יום. לצורך יישום ההחלטה שאותה הגיש שר התיירות יריב לין - יקצה משרד התיירות 10 מליון שקל מתקציבו. בדברי ההסבר מציין לוין כי "נכון לאוקטובר 2017 תרומת התיירות למשק הישראלי עמדה על למעלה מ-3 מיליארד שקלים. תחום התיירות התרמילאית הולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות וזאת במיוחד לאור העליה בתיירות הבודדים שמגיעה לארץ. תיירים בודדים המגיעים לישראל מהווים פוטנציאל משמעותי לטיולי הליכה כמו במדינות רבות בעולם ובהן ארה"ב, ניו זילנד, איטליה ועוד.

 

השר לוין הוסיף כי "מדינת ישראל התברכה במגוון רחב של תחומי עניין לתייר אשר ניתן למנף אותם - גיוון תרבותי, מקומות קדושים לכל הדתות, נופים מגוונים, מדבר, שטחים ירוקים, חופים וים, ייחודיותו של ים המלח ועוד. הפוטנציאל הכלכלי של תיירות שכזו לפריפריה משמעותי".

שביל בניו זילנד (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
שביל בניו זילנד(צילום: שאטרסטוק)
 

"בניו זילנד הדרכים התיירותיות מהוות האטרקציה המרכזית אותה מציעה המדינה. לאור הפוטנציאל גיבשה ממשלת ניו זילנד תכנית כוללת לשבילי ההליכה, כתשעה שבילים באורך של 80-30 קילומטרים, שמתוחזקים על ידי גוף ייעודי (רשות לשימור). פעילות זו הביאה לגידול של 70 אלף תיירים בשנת 2012 לכ-160 אלף תיירים בשנת 2016. השבילים ממופים, מנוהלים ומפוקחים, בעלי סטנדרט גבוה ומאפשרים לתייר לתכנן מראש את מסלול ההליכה, מקומות הלינה וכד'.

 

"הפוטנציאל הכלכלי של שביל החוצה את מדינת ישראל לאורכה ולרוחבה הוא גדול, הן בתיירות פנים והן תיירות נכנסת. מפרטי שביל דומים בעולם מורכבים מאטרקציות תיירותיות ותרבותיות, מקומות הסעדה, לינה ועוד. לכן יש בפיתוח שביל לקדם את הכלכלה, בדגש על הפריפריה. ההוצאה הממוצעת של תייר בישראל היא של 1,500 דולר ולכן יש פוטנציאל כלכלי לתיירות נכנס ובאמצעות זו אף לשפר ולפזר את ההוצאה התיירותית בכל הארץ".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על היוזמה ואמר: "לשביל ישראל השלכות תיירותיות והיסטוריות. זה הדבר המתבקש מבחינת פוטנציאל תיירותי. בנימה אישית: הלכתי אלפי קילומטרים. אין דבר שמחבר יותר לאהבת המולדת, מללכת בפסוקי התנ"ך, בתולדות בית שני ותולדות הקמת המדינה. יש לנו טבע יפה והיסטוריה אדירה. אשתדל ללכת בחלק ממנו. זהו מפעל יוצא מן הכלל".

 

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "כמי שיזמה, הגתה וסימנה את שביל ישראל, שחוגג השנה 22 שנים, מלאות במטיילים, מהארץ ומכל העולם, החברה להגנת הטבע מברכת על היוזמה ותשמח לתרום מניסיונה רב השנים בסימון שבילי תיירות וטיולים, בכל רחבי הארץ".


פורסם לראשונה 26/11/2017 00:01

 

בהכנת הידיעה השתתף גלעד כרמלי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון לוי, קק"ל
מטיילים בשביל ישראל
צילום: ירון לוי, קק"ל
מומלצים