שתף קטע נבחר

גאווה ישראלית: סהר קזס מאזור זכה בתחרות מר יוניברס

שרירים כחול-לבן: לאחר תכנון של שנים וניצחון בתחרות מר ישראל כבש סהר קזס יעד נוסף וזכה בשבת האחרונה בתואר "מר יוניברס". בשיחה עם ynet הוא מספר על הדרך, תוכניות האימונים הבלתי-אפשריות, וכיצד הופכים גוף במשקל 101 ק"ג ו-30% שומן למנצח - בארבעה חודשים בלבד

 

חודשים של אימונים מתנקזים לרגע אחד מנצח. צפו בסהר על בימת התחרות:

 

 

הוא גדול, הוא שרירי והוא משלנו: ביום שבת האחרון, הביס סהר קזס 15 מתמודדים מכל העולם וזכה בתואר "מר יוניברס" בתחרות פיתוח הגוף הבינלאומית של איגוד NAC, בקטגוריה "גוף גברי 3" לגברים בגובה 1.72-1.66 מ'.

 

אל התחרות שנערכה בנורדשטט, גרמניה, הגיעה המשלחת הישראלית הגדולה אי פעם, עם מספר שיא של 19 מתמודדים.

 

כתבות נוספות:

בגיל 47 - רגינה היא אימא ומיס ביקיני ישראל

כך תהפכו את העיר למסלול הריצה המושלם

אין משקולות? מרימים פגזים: כך בונים שרירים בצה"ל

 

עולם הכושר אינו זר לסהר, 26, יועץ לתזונת ספורט וכושר מאזוּר. את מכון הכושר פקד כבר מגיל צעיר וכשהשתחרר מהצבא היה נדמה שהבשילו סוף-סוף התנאים להגשים את המטרה שעליה חלם לא מעט שנים: לקטוף את תואר מר ישראל.

 

"תמיד היה לי את החלום להיות מר ישראל ולהיות הכי טוב", הוא מספר. "אחרי הצבא נבנה כל העניין הזה של פיתוח הגוף, וישר אחרי שהשתחררתי המטרה הייתה לזכות בתואר. ביום שהשתחררתי כבר נרשמתי לקורס מאמני כושר והתחלתי אותו ממש שבוע אחרי השחרור לכיוון ההכנה לתחרות הראשונה. בניתי את עצמי ישירות מאותו רגע כדי לקדם את הזכייה".

 

תמיד כיוון למעלה. סהר קזס בערב הניצחון. צילום: Andreas Frey (andreas frey) (andreas frey)
תמיד כיוון למעלה. סהר קזס בערב הניצחון. צילום: Andreas Frey

 

לא מוותר על החלום

כעבור שנתיים של עבודה קשה ואימונים מפרכים ניגש סהר לתחרות והביא את הניצחון. בהיותו חמוש בתואר מר ישראל היה מצופה מהצעיר בן ה-22 לשעוט קדימה אל עבר כיבוש מטרות נוספות בתחום פיתוח הגוף התחרותי, אך היה עליו להתמקד בדברים אחרים.

 

"כשזכיתי במר ישראל רציתי להתקדם לכיוון זכייה בתחרות העולמית וזה לא כל כך הסתדר בגלל בעיה רפואית", הוא מסביר. "לקחתי הפסקה של שלוש שנים מפיתוח גוף תחרותי, ובזמן הזה שיניתי קצת סדרי עדיפויות: קידום קריירה, זוגיות. כמובן שעדיין המשכתי להתאמן שש פעמים בשבוע, אך התזונה הייתה פחות מדוקדקת. הרשיתי לעצמי לאכול ממש כל מה שבא לי".

 

בשלוש השנים הבאות הוא לא ויתר על החלום לייצג את ישראל בתחרויות פיתוח גוף בעולם. לפני ארבעה חודשים, בגיל 25, הוא הרגיש מוכן בשנית להסתער אל עבר המטרה.

 

מ-30% שומן ל-4% בארבעה חודשים. צילום: Sascha Prinz (sascha prinz) (sascha prinz)
מ-30% שומן ל-4% בארבעה חודשים. צילום: Sascha Prinz

 

הזמן היה קצר והמלאכה הייתה מרובה. סהר, ששקל אז 101 ק"ג ובגופו היו 30% שומן, ידע שעליו לתת את הכול אם ברצונו לעמוד על פודיום המנצח. לשם כך הוא נעזר במאמן הכושר סטס סטרוזברג, המכהן גם כנשיא איגוד NAC ישראל, שבו סהר חבר ומתחרה.

 

"הייתי אוכל שש-שבע ארוחות ביום המורכבות ברובן מחלבון מלא: ביצים, חזה עוף", הוא אומר. "בגלל שהייתי מאוד שמן בהתחלה התחלנו בתהליך של חיטוב הגוף במשך שלושה חודשים. קיצצתי פחמימות בהדרגה לפי איך שהגוף הגיב, וגם השומן ירד בהתאם לצרכים. לאחר שלושה חודשים של דיאטת חיטוב הגעתי ל-78 ק"ג, ואת החודש שנשאר ניצלתי להעלאת מסת הגוף לקראת התחרות".

 

גם בגזרת האימונים העלה סהר הילוך. הוא מספר על ארבעה אימונים יומיים בכל יום: שני אימוני כוח ושניים אירוביים. "אימון משקולות אחד בבוקר ולאחריו אימון אירובי, עוד אימון כוח 12-8 שעות לאחר מכן ועוד אימון אירובי אחד ממש לפני השינה".

 

"ידעתי שהבאתי את הכי טוב שלי - וזה מה שהיה חשוב". סהר על בימת התחרות. צילום: Andreas Frey (andreas frey) (andreas frey)
"ידעתי שהבאתי את הכי טוב שלי - וזה מה שהיה חשוב". סהר על בימת התחרות. צילום: Andreas Frey

 

הישרדות יום-יומית

בארבעת החודשים שקדמו לתחרות הוא נתן את הכול. המאמץ אכן השתלם - הוא הגיע למשקל 86 ק"ג והשומן בגופו ירד מ-30% ל-4%-5% בלבד. כך עמד סהר מול השופטים והביס 15 מתחרים שהתמודדו מולו בקטגוריית מר יוניברס Class 3. למקום השני הגיעה לטביה, ומתמודד ישראלי נוסף – קיריל טורקו – לקח את המקום השלישי ותרם לנוכחות הישראלית המרשימה על הפודיום.

 

הרגשת שאתה הולך לנצח?

"ידעתי שאני והמאמן שלי עשינו הכול כדי להוציא ממני את המרב. לא הסתכלתי על שאר המתחרים ואמרתי 'אני הולך לנצח' כי זה סתם היה פוגע לי בתהליך עצמו. הסתכלתי על מה שנתתי והייתי מבסוט, לא כל כך שינתה לי התוצאה בסוף. גם אם הייתי זוכה במקומות השני או השלישי - עדיין עשיתי את המאתיים אחוז שלי וזה עשה אותי הכי גאה בעולם".

 

היו קשיים בדרך?

"כמובן, זה תהליך שהוא גיהינום מתמשך וכל יום שעובר גרוע יותר מהיום השני שקדם לו, ממש ככה. תשישות נפשית, פיזית, הישרדות יום-יומית. זה מאוד אינטנסיבי: צריך לשלב בין עבודה ומערכת זוגית לאימונים יום-יומיים – זה גורם לסטרס. גם מחסור בפחמימות גורם לך להיות מבולבל ועצבני. למזלי ארוסתי תמכה בי ועזרה לי לעבור את התהליך. בלעדיה שום דבר לא היה עובר ככה חלק".

 

סהר אינו מתכוון לעצור יותר. הוא מתכנן להמשיך את העבודה הקשה ולתרגם אותה להצלחה גם בעונת התחרויות של אפריל-מאי-יוני, והפעם מטרה גדולה יותר עומדת מול עיניו. "כרגע המטרה היא להביא את עצמי לרמה הכי גבוהה ולבסוף להתמודד בתחרות הגדולה בעולם – מר אולימפיה", הוא מספר על היעד הבא.

 

את ההצלחה, כמובן, הוא אינו שומר רק לעצמו. "אני רוצה להודות למאמן שלי ונשיא האיגוד סטס קרוזברג, שנתן לי את כל הכלים להצלחה וליווה אותי לאורך כל הדרך. הליווי שהוא נתן לי בתקופה הזו היה פשוט מדהים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
andreas frey
86 ק"ג של שרירים. רק שרירים. סהר קזס
andreas frey
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים