שתף קטע נבחר

מאמץ לסיים את תיק 1000: האם חוות הדעת תקדים את חוק ההמלצות?

בעוד כשלושה שבועות צפוי להיכנס לתוקפו החוק שיאסור לפרסם קיום תשתית ראייתית בתיקים של בנימין נתניהו. במשטרה מעוניינים להעביר את סיכומיהם לפרקליטות עוד קודם. "לא נשאר לנו הרבה", אמרו גורמים המעורים בתיק. נתניהו וחיים כץ לא ישתתפו בהצבעות

 

המפכ"ל רוני אלשיך וראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: אלכס קולומויסקי, מארק ישראל סלם) (צילום: אלכס קולומויסקי, מארק ישראל סלם)
המפכ"ל רוני אלשיך וראש הממשלה בנימין נתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי, מארק ישראל סלם)
על רקע קידום חוק ההמלצות נמצאים חוקרי המשטרה במרוץ נגד הזמן לסיים את חקירת תיק 1000 של ראש הממשלה בנימין נתניהו (פרשת המתנות) כבר בשבועיים הקרובים. המטרה שלהם היא להעביר את התיק לפרקליטות ולפרסם את קיום התשתית הראייתית לפני שהחוק ייכנס לתוקפו. "לא נשאר לנו הרבה", אמרו גורמים המעורים בתיק.

 

במשטרה עוקבים בימים האחרונים בדאגה אחר קידום החוק על ידי חברי הכנסת דודי אמסלם ודוד ביטן – יוזמה שתמנע מהמשטרה לפרסם את התשתית הראייתית בתיקים של אישי ציבור, כולל כמובן באלה של נתניהו.

 

ביום שני הקרוב יעלה החוק להצבעה במליאה בקריאה שנייה ושלישית והוא צפוי להיכנס לתוקף כשבועיים לאחר מכן. במשטרה עושים מאמצים להשלים את החקירה בפרק הזמן הזה. "אנחנו מודעים למשמעות של החוק ועדיין יש לנו זמן לעבוד", אמרו גורמים המעורים בפרשה.

 

הפרשה, שבמסגרתה חשוד ראש הממשלה בקבלת מתנות וטובות הנאה מהטייקונים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, התקדמה לאחרונה עם גביית העדות מפאקר האוסטרלי. המשטרה ניסתה במשך זמן רב לתאם את המפגש איתו והצליחה רק כעת. החוקרים ניסו לבסס את החשד שהמתנות שהעניק לנתניהו לא היו על בסיס חברי, ואת הטענה של מילצ'ן שנדרש למימון שלהן ולכן ביקש להתחלק בהוצאות הכבדות עם ג'יימס פאקר.

ג'יימס פאקר. החקירה החסרה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ג'יימס פאקר. החקירה החסרה(צילום: EPA)

 


מני יצחקי. נשאר במדים עד סיום החקירה (צילום: eilat-tv) (צילום: eilat-tv)
מני יצחקי. נשאר במדים עד סיום החקירה(צילום: eilat-tv)
 

בין לבין אמור להתקיים ביום שלישי הקרוב טקס החלפת ראש אגף החקירות, ותת-ניצב גדי סיסו ימונה לתפקיד במקום ניצב מני יצחקי. למרות זאת, יצחקי לא יוצא לחופשה ויישאר במדים דכי ללוות את תיק 1000 ואת העברתו לפרקליטות.

 

נתניהו וחיים כץ לא יצביעו

לקראת ההצבעות ביום שני פרסם היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, חוות דעת הנוגעת לשאלה אם אלה הנמצאים תחת חקירה משטרתית מנועים מלהשתתף בהצבעה בגלל ניגוד עניינים.

 

חוות הדעת ניתנה בתגובה לפניית התנועה לאיכות השלטון, ונכתב בה: "משבאנו לבחון את הדברים מצאנו כי ראש הממשלה והשר חיים כץ, הנזכרים בפנייתך, לא השתתפו בהצבעה על הצעת החוק בקריאה הראשונה, ולדבריו של יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, הם גם לא נלקחים בחשבון על ידו לצורך ההצבעות בקריאה השנייה והשלישית ולא יטלו בהן חלק.

 

"אשר ליו"ר הקואליציה עצמו, החבר בוועדה המכינה את הצעת החוק, לדבריו מעבר לפרסום בתקשורת לא ידוע לו על כל חקירה שמתנהלת נגדו, וגם לי לא ידוע על כך מכל מקור רשמי או מוסמך".

 

ינון הוסיף שבנסיבות אלה אין צורך להכריע בסוגיה המורכבת של ניגוד עניינים אפשרי במקרה זה.


פורסם לראשונה 29/11/2017 23:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, מארק ישראל סלם
המפכ"ל רוני אלשיך וראש הממשלה בנימין נתניהו
צילום: אלכס קולומויסקי, מארק ישראל סלם
מומלצים