שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: סופגניות תרד מלוחות לחנוכה

מתלבטים בין סופגניות עם שוקולד או עם ריבת תות? הצחקתם אותו: השף ארז קומרובסקי מעדיף למלא את הסופגניות שלו בתרד ופרמזן. צפו

 
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)

סופגניות תרד ופרמזן

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח לחם

20 גר' שמרים טריים

250-230 מ"ל מים

150 גר' ריקוטה

1 כפית פלפל לבן גרוס

150 גר' תרד טורקי, שטוף וקצוץ דק

200-150 גר' גבינת פרמזן, מגוררת דק

1 כפית מלח נדיבה

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, השמרים, המים והריקוטה במשך מספר דקות עד שהבצק מתאחד היטב. מוסיפים את התרד ואת הפרמזן, וממשיכים ללוש. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה בניילון לתפיחה ראשונה, במשך שעה-שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים, מגלגלים אותם לכדורים מהודקים ומעבירים לקערה מכוסה בניילון לתפיחה שנייה בין חצי שעה ל-40 דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. במחבת עם שמן לא חם מדי (170 מעלות) מטגנים את הכדורים עד להזהבה. לפני ההגשה אפשר לגרד מעל מעט פרמזן, ולאכול מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים