שתף קטע נבחר

5 סוגי משחקים שלא כדאי לקנות לילדים

סביבונים רועשים שמנגנים בלי סוף, משחקים עם חלקים קטנים ומשחקי חשיבה ארוכים שלא נגמרים לעולם. מחפשים מה לקנות לילדים בחנוכה? בואו נתחיל מדברים שעדיף להשאיר בחנות. וגם - איך עושים בחירה נכונה שתעניין יותר משבוע

הערב (ג') נר ראשון של חנוכה, ומלבד הנרות והסופגניות, השתרשה גם מסורת לתת דמי חנוכה או מתנה. אז במקום להציג את המשחקים החדשים בשוק, קבלו את סוגי המשחקים שעדיף לא לקנות או לקחת בחשבון מה המשמעות כשאתם קונים אותם. יש בחנויות אינסוף אפשרויות, ורק צריך לבחור את המתנה שתגרום לילד לשמחה גדולה ולהורה שקט ושלווה (כן, אופטימיות לחג).

 

אז מה לא לקנות?
 

משחקים רועשים

כששאלתי הורים איזה סוג משחקים מעצבן אותם, המשחקים הרועשים זכו במקום הראשון, ויש כאלו שטרחו לציין שהם מבקשים, שלא לומר מתחננים, רק לא לקנות מתנה לילדים שלהם את הסביבון המנגן. הסיבות מגוונות - אין להם כוח לרעש, המוזיקה לעולם לא מפסיקה ואחר כך השיר נתקע להם בראש.

 

ילדים קטנים בדרך כלל מתלהבים ממשחקים מנגנים אבל גם ככה רעש הוא דבר שהורים צריכים להתמודד איתו על בסיס יומי אז אין צורך להוסיף רעש חיצוני נוסף. אפשר לקנות משחקים צבעוניים ומעניינים, רק בבקשה בלי מוזיקה.       

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

משחקים עם חלקים קטנים

כל הורה מכיר את זה - הילדים הלכו לישון, לא סידרו את המשחקים ואתם מוצאים את עצמכם בתשע בערב יושבים ומחפשים את החלקים הקטנים של המשחק כדי להחזיר לקופסה הנכונה. עוד יותר מעצבן זה ללכת בסלון ופתאום לדרוך על חלק קטן וכואב. אז נכון שכדאי ללמד ילדים לסדר ולהחזיר הכול למקום אחרי שהם משחקים, אבל כולנו יודעים שבתאוריה זה יפה ונכון אבל במבחן המציאות איכשהו זה לא תמיד קורה.

 

בבקשה אל תקנו לנו משחקים עם עשרות חלקים קטנים. תמיד גם יש בסביבה תינוק של חברים או משפחה שמגיע לבקר ואז כבר בכלל אי אפשר לשבת בנחת ולשתות את הקפה כי כל הזמן צריך לוודא שהוא לא יבלע שום חלק. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

משחקים גדולים

בואו נדבר רגע על מקומות האיפסון בבית. זה בערך כמו שתמיד מסתכלים על הארון, יש מלא בגדים ואין מה ללבוש - ככה זה עם מקומות איפסון למשחקים. לא משנה כמה מקום יהיה לכם בבית, תמיד תצטרכו עוד. אז כשהולכים לקנות משחק לחנוכה וממש רוצים להרשים, אין צורך לקנות את המשחק הכי גדול בחנות. נסתפק גם במשהו בינוני ואיכותי כי ברור שמהר מאוד אף אחד כבר לא יתעניין במשחק והוא יגיע לאחד המדפים. נשאיר אותו שם המון זמן כי נהיה בטוחים שיום יבוא והילד ירצה לשחק בו שוב אבל זה כנראה כבר לא יקרה.

 

קראו עוד:

- 30 דברים שיגרמו לילדיכם להיות מאושרים

- כשבעלך מצונן: "מאמי, אני הולך למות"

- איך הגיבו אבות כשנדרשו להתחפש לסופגנייה בגן?

 

משחקים מגדריים

כשתכנסו לחנות משחקים רוב הסיכויים שתהיה הפרדה ברורה מאוד בין משחקים "של בנות" למשחקים "של בנים". במידה ולא תהיה הפרדה כזו תמצאו אותה כבר לפי צבע האריזות - כחול וורוד. אם אתם רוצים לקנות מתנה לילדה, אל תלכו אוטומטית לבובות או למטבחים ואם המתנה היא לבן אפשר למצוא דברים מוצלחים מאוד מלבד מכוניות וכלי עבודה.

 

אנחנו מסיימים את שנת 2017. אמנם הדרך לשוויון עוד ארוכה אבל רוב הדברים מתחילים בחינוך. ילדים צריכים להבין שהכול אפשרי ושאין משחקים ותחומי עניין שהם מחוץ לתחום עבורם. כמובן שאם הילדה אוהבת בובות ופחות מתחברת למשאיות אין טעם לקנות משהו שלא לטעמה אבל כן להציע ולפתוח בפני הילדים אפשרויות רבות ומגוונות.  

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משחקים ארוכים

מכירים את זה שהילדים שואלים אם אתם רוצים לשחק איתם במשחק מסוים וברור לכם שעכשיו אתם צריכים לשבת שלוש שעות עם רשימות, קלפים וקוביות? אז נכון שנחמד מדי פעם לשחק עם הילדים וזה זמן איכות מצוין, אבל לא תמיד יש זמן וכוח למשחקים ארוכים, ובואו נודה על האמת - לפעמים הם די מתישים.

 

אמנם כולנו שיחקנו מונופול בילדותנו, וקנינו את תל אביב, רמת גן וטבריה, אבל אפשר להסתפק גם במשחק של חצי שעה וליהנות ממנו. ומה עם פאזלים עם מאות ואלפי חלקים? זה נחמד ומאתגר, רק חשוב לתאם ציפיות מראש כדי שלא תמצאו את עצמכם יושבים ומנסים למצוא חלק, בזמן שהילדים כבר עברו לטאבלט.

 

בחירת משחקים

"חג חנוכה הופך בשנים האחרונות לחג של מתנות ופעילויות לילדים", מסביר טל רחמים בירן, פסיכותרפיסט ומנהל היחידה לטיפול בגיל הרך במרכז טל. "המבחר הגדול, ידם הנדיבה של ההורים הישראלים, דמי הכיס העומדים לרשות הילד, והמחשבה שיותר גדול, יותר מרעיש, יותר מנצנץ הוא גם יותר טוב מובילים לא פעם לרכישת מתנות חג שאינן מעודדים את התפתחות הילדים, ולעיתים אף פוגעים בה".

 

רחמים בירן נותן כמה דגשים לבחירת מתנות:

 

1. מתנות המתאימות לצו השעה כמו סביבונים, חנוכיות משחק וכו' הן זמניות ביותר. לא כדאי להשקיע בפריטים היקרים ביותר, ובוודאי לא הגדולים ביותר. מהר מאוד החג יחלוף, ולרוב גם העניין במתנה שמייצגת את החג.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

2. יותר זה פחות - עיקרון חשוב מאוד ברכישת משחקים לילדים. ילדים זקוקים לגירויים מוגבלים. ככל שילד צעיר יוצר הוא זקוק לפחות גירויים.

 

ילד שחדר המשחקים שלו שופע משחקים יתקשה לבחור משחק ולהתמקד בו, הוא לרוב יעבור ממשחק למשחק, אך לא יעמיק באף משחק. במקרה כזה רצוי לעצור לרגע לפני שרוכשים מתנות לחג, ולהיפרד או לאחסן משחקים שאינם בשימוש תדיר.

 

3. בחרו ביחד עם הילד את המשחק - הנטייה לתת לילד לבחור משחק היא מובנת וטבעית, אך היכנסו גם אתם לתמונה ובחנו:

- האם ילדכם אכן נמשך לסוג זה של משחקים למשך יותר מחצי שעה?

- האם לדעתכם ילדכם יפיק הנאה מהמשחק או שהוא עשוי לגרום לו ולתסכול ולאיבוד עניין?

- האם המשחק מורכב מהרבה חלקים קטנים, ויש סיכוי סביר שעד סוף החג חלקם ייעלמו?

- האם גודל המשחק מתאים למרחב הביתי המיועד למשחקים? חדרי משחקים לרוב הופכים למחסני משחקים, ובמקרים כאלה אין לילד מרחב משחקי. אם המשחק אינו מתאים למרחב הביתי - כדאי לשקול שוב האם לרכוש אותו.

 

אפשר גם ליהנות מזמן איכות עם הילדים ללא משחקים יקרים. הנה 16 רעיונות:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא חייבים בובה
צילום: shutterstock
מומלצים