שתף קטע נבחר

שופטת לאישה שדרשה מזונות: צאי לעבוד

עקרת בית בעלת השכלה אקדמית דרשה מבעלה אלפי שקלים בחודש עבור כל אחד מארבעת ילדיהם. בית המשפט המליץ לה: נצלי את הפוטנציאל שלך

בית המשפט לענייני משפחה בראשל"צ הכריע לאחרונה בתביעת מזונות של עקרת בית שדרשה מבעלה בנפרד מזונות חודשיים של אלפי שקלים לכל אחד מארבעת ילדיהם: השופטת מירה רום פלאי קבעה סכום נמוך משמעותית וציינה כי האישה – בעלת השכלה אקדמית – יכולה לצאת לעבוד כדי לעזור בפרנסת הילדים.

 

ב-2016 הורחק הבעל מהבית לאחר שהאישה התלוננה במשטרה שהכה אותה. מאז הם פרודים והבעל עבר להתגורר אצל הוריו – הרחק מילדיהם. בין בני הזוג מתנהלים בשנה האחרונה שלל הליכים משפטיים בהם תביעות גירושים, משמורת, מזונות ילדים ועוד. ראשונה הוכרעה תביעת פירוק השיתוף בדירה, ונקבע כי עליהם למכור את הנכס ולחלוק בתמורה. אולם האישה לא מיהרה עם מכירת הדירה ונשענה על צו "מדור ספציפי" שהוציאה בבית הדין הרבני, שאפשר לה להמשיך לגור בה עד סיום הליכי הגירושים.

 

בנסיבות אלה הגיש בעלה תביעה נוספת שבה דרש לחייב אותה בתשלום עבור השימוש הבלעדי בדירה, אך בתגובה טענה האישה שהוא מוזמן לחזור לגור בה ואפילו ביקשה "שלום בית".

 

פסק הדין של השופטת מירה רום פלאי עסק בשלל הסוגיות. ראשית היא קבעה שהמשמורת על הילדים תהיה משותפת. לאחר מכן נדונה תביעת דמי השימוש בדירה, והשופטת התרשמה כי התנהלות האישה סותרת את טענותיה. "איך ייתכן כי אישה הטוענת שבעלה תקף אותה באלימות, מפצירה בו לשוב הביתה לשלום בית?", כתבה.

 

נקבע כי התנהלותה הותירה את הבעל קרח משני הצדדים: מחד הוא לא יכול לחזור לגור בביתו ומאידך הכנסתו לא מספיקה כדי לשכור דירה בקרבת ילדיו, מה שמונע ממנו להתראות עמם. השופטת ציינה כי במצב כזה על האישה לשלם לו עבור השימוש הבלעדי בדירה המשותפת – וזה ייעשה באמצעות תשלום המשכנתה עד למכירת הדירה.

 

מכאן השופטת עברה לתביעת המזונות. בשלב ראשון היא דנה בהכנסות הצדדים ומצאה כי הבעל מרוויח כ-13,500 שקל בחודש. האישה אמנם לא עובדת, אולם יש לה פוטנציאל הכנסה לא ממומש, ובהיותה אישה חריפה ובעלת השכלה אקדמית היא יכולה להרוויח לכל הפחות כ-6,500 שקל בחודש.

 

בשלב השני נבחנו צורכי הילדים. נקבע כי ההוצאות שפירטה האישה – אלפי שקלים לכל ילד – מופרזות ולא הגיוניות בהתחשב בכך שלאורך השנים היא לא עבדה והמשפחה התקיימה ממשכורתו של הבעל. לפיכך נקבע כי סכום של כ-1,200 שקל בחודש לכל ילד הולם את רמת החיים שהורגלו אליה.

 

ברוח ההלכה החדשה בתחום מזונות הילדים נפסק כי מאחר ששניים מתוך הארבעה הם מתחת לגיל 6, האב יישא במלוא מזונותיהם עד הגיעם לגיל זה. לאחר מכן המזונות יופחתו ל-816 שקל לילד, שהם 68% מסכום המזונות המלא, וזה גם הסכום שישלם מלכתחילה לשני הילדים הגדולים.

 

עם זאת, ומאחר שבינתיים הבעל לא מתראה עם הילדים בתדירות גבוהה, הוא ימשיך לשלם את המשכנתא לכיסוי הוצאות המגורים שלהם, ולאחר שהדירה תימכר האישה תחזיר לו את הכסף. האישה גם חויבה בהוצאות משפט בסך 10,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד יגאל בן חיים
מומלצים