שתף קטע נבחר

נער ישראלי מצא פרצת אבטחה בוואטסאפ - וקיבל פרס מפייסבוק

יובל שפרינץ, בן 17 ממושב צורית שבצפון, גילה באפליקציה פרצת אבטחה שמאפשרת להוסיף לקבוצה מספרי טלפון "מזויפים". "ידיעות אחרונות" מפרסם הבוקר כי הנער, המשתתף בתוכנית למחוננים במכון דוידסון, דיווח זאת לפייסבוק (המחזיקה בוואטסאפ) וקיבל 1,250 דולר

יובל שפרינץ, תלמיד תיכון ממושב צורית במשגב, גילה לאחרונה פרצת אבטחה באפליקציית המסרים וואטסאפ. הוא דיווח על הפרצה לפייסבוק (שוואטסאפ בבעלותה), וזו תיקנה את הפרצה ואף העניקה לו פרס כספי של 1,250 דולר.

 

שפרינץ בן ה-17, תלמיד כיתה י"ב, שוקד על תואר במדעי המחשב באוניברסיטת חיפה ומשתתף בתוכנית "אלפא" במכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן למדע, המיועדת לנערים ולנערות מחוננים. "התחלתי להתעניין באבטחת מידע כבר מגיל צעיר, ואת הכול למדתי בעצמי דרך האינטרנט", הוא אומר.

 

לייק מצוקרברג. יובל שפרינץ ()
לייק מצוקרברג. יובל שפרינץ

 

לפני כמה חודשים עבד יובל על הכנת כלי תוכנה שיוכל לאחד בין שתי קבוצות וואטסאפ. במהלך העבודה הוא נכנס לנבכי הקוד של וואטסאפ־ווב, שפועל על גבי הדפדפן במחשב. "שיחקתי קצת עם הפונקציות וניסיתי לעשות איתן משהו מגניב", הוא מספר. כך הוא מצא בסופו של דבר פרצת אבטחה בוואטסאפ, שמאפשרת להוסיף לקבוצה מספרי טלפון "מזויפים" - כאלה שכלל לא מייצגים חשבון וואטסאפ.

 

יובל גילה כי בעקבות אותה פרצה ניתן תאורטית לצרף לקבוצות וואטסאפ משתמשים שנחסמו בעבר בקבוצה. תוצאה נוספת של הפרצה היא שהיה אפשר להוסיף לקבוצות משתמשים מזויפים בעלי מספר טלפון ארוך במיוחד - מה שגרם לקריסת אפליקציית וואטסאפ בסמארטפונים מסוימים.

 

 

בסוף ספטמבר פנה יובל לפייסבוק באמצעות "באג באונטי", תוכנית המאפשרת לחוקרים ולאנשי אבטחה עצמאיים לדווח לפייסבוק על בעיות אבטחה ולקבל מענקים כספיים בתמורה, ושלח את פרטי הפרצה לנציגי החברה. אומנם נדרשו לנציגי פייסבוק כמה שבועות להגיב, אבל לבסוף הוציאה פייסבוק תיקון לבעיה וסגרה את הפרצה. נציג החברה הודה ליובל, החמיא לו על הממצא ובישר שיוענקו לו 1,250 דולר כפרס.

 

ומה הוא יעשה עם הכסף? "קניתי לאחרונה מחשב חדש וחזק - אז המענק יכול לעזור מאוד", משיב יובל.

 

מפייסבוק נמסר בתגובה: "אנו אסירי תודה שהעניין הובא לתשומת ליבנו. תיקנו במהירות את הנושא והענקנו פרס לחוקר באמצעות תוכנית הבאג באונטי שלנו. הפגיעוּת שהוא מצא הייתה עלולה לאפשר למישהו להוסיף מספר חסום לצ'אט קבוצתי. טיפלנו בנושא, ולא ידוע לנו על ניסיונות קודמים לנצל אותה".

 

ד"ר אורני מרבאום סלנט, מנהלת תוכנית אלפא, אמרה: "יובל הוא בוגר התוכנית, וכבר בעבודת המחקר שלו בתחום הפיזיקה זיהינו אדם אינטליגנטי, ייחודי ויצירתי. גילוי הפרצה של פייסבוק לא היה הפתעה כלל. התוכנית למחוננים במכון דוידסון מפגישה בין נערות ונערים בני אותו גיל ועם שפה וצרכים דומים, אשר חווים גירוי אינטלקטואלי לצד פיתוח קשרים חברתיים ולימוד לעבודת צוות".

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים