שתף קטע נבחר

אף פעם לא נגמר: אננס

מי לא אוהב אננס? הפרי הטרופי המתוק, שגדל גם בארץ, הפך להיות הפרי עם הקאמבק הכי מפואר בשנה האחרונה - בקינוחים, בשייקים ותאמינו או לא - גם במנות דגים

  

הפרי הטרופי, שמקורו בדרום אמריקה, מתקשר אצל רובנו עם הוואי - כנראה בזכות הפיצה עם תוספת אננס או "המבורגר הוואי", שלא מעט תפריטים בארץ מציעים - אך למעשה, הוא הגיע לקריביים עם הספרדים שגילו את אמריקה. כיום, עיקר הגידול של הפרי המתקתק הוא בדרום מזרח אסיה, במיוחד במדינות כמו תאילנד והפיליפינים, שם האננס כבר מזמן נמצא על תקן הפרי הלאומי.

שילוב מנצח: המבורגר עם אננס של TLBS  (צילום: יח"צ)
שילוב מנצח: המבורגר עם אננס של TLBS (צילום: יח"צ)
  

כיום, אין באמת צורך להרחיק עד המזרח הרחוק או להמתין לעונת הקיץ כדי להשיג את הפרי הטרופי, ואפשר למצוא אותו כמעט על כל מדף בירקנייה או במחלקת הפירות בסופרים, אליהם הוא מגיע מחממות מיוחדות המיועדות לגידול הפרי האקזוטי בארץ.

 

אגב, מעבר לטעם המתוק ולצורה החיצונית הייחודית של האננס, שלאחרונה זוכה לבאז רציני בעולם  - החל מרשתות האופנה, דרך קעקועים ועד תיקים, כוסות ושאר פיצ'פקס -  יש לפרי הזה גם המון יתרונות בריאותיים: בין היתר, האננס מסייע בשיפור הראייה בזכות הבטא קרוטן שהוא מכיל, הוא מנקה את מערכת העיכול באמצעות אנזים הפפאין שיש בו וגם מסייע בפעילות של בלוטת התריס בזכות מינרל היוד שהוא כולל.

לא רק בתאילנד ולא רק בקיץ. אננס (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
לא רק בתאילנד ולא רק בקיץ. אננס(צילום: בועז לביא)
 

לצד הפן הבריאות, האננס זוכה גם להערכה רבה מצד השפים הישראליים, שגילו שהוא מוסיף טוויסט יצירתי ופן אקזוטי לכל מנה שאליה הוא מתווסף. הטעם העדין של הפרי הטרי הופך אותו לבן לוויה מושלם גם לדגים נאים ולבשר, בתוך מנות ראשונות או עיקריות, וכמובן - בקינוחים. אבל הכי כיף לאכול אותו צלוי או מעושן, שכן השילוב שבין המתיקות לטעמי הצלייה והעישון - עושים לו פלאים.

 

יצאנו לבדוק איזה מנות מכילות את הפרי הצהוב ואיפה מגישים אותן בארץ, וגילינו מנות מקוריות עם אופי ים-תיכוני, חלקן כשרות וחלקן לא, שכל מי מבינכם שמתגעגעים לחופי הים של תאילנד או מפנטזים על חופשה קאריבית - ישמחו לזלול.  

חוות גידול האננס הראשונה בטול כרם שבגדה המערבית (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)
 

 

 

   (  )

דגים נאים ומרקי טפיוקה קרירים משתלבים מצוין עם פירות, במיוחד עם אלו האקזוטיים כמו מנגו ואננס. את זה הבינו גם לא מעט מסעדות, שבתפריטים שלהן אפשר למצוא מנות כמו אננס עם סשימי שמקורו ביפן, מרק ויטנאמי עם אננס צלוי, סביצ'ה בסגנון דרום-אמריקאי ועוד מנות מקומיות יותר או פחות - שמשלבות בין המתיקות האקזוטית של האננס לטעם החזק של הדג בכישרון רב.

  

ק-פה האנוי

במסעדה הצרפתית-ויטנאמית הכשרה שבכיכר רבין, מגישים מנה ראשונה של מרק פרחי יסמין ותה ירוק עם אננס, טפיוקה, ג'ינגר וקרח כתוש  (29 שקלים). האננס שב ומופיע במנות כמו סלט "באפ קיי קיי" (44 שקלים), ובגלידת יוגורט עם קוקוס, אננס ופירות טרופיים נוספים (34 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כיכר מלכי ישראל 3 תל אביב, 03-6771184, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-10:00, כשר

 

מאריס

בבר דגים ופירות הים שבשוק צפון, השף נתי נייזוב נלהב מאוד מהשילוב שבין הדגים הנאים לפירות האקזוטיים, ומציע מנה של סשימי סלמון שמוגש על קולי אננס שרוף לצד פלפל צ'ילי וטרגון (38 שקלים).

   (צילום: נתי נייזוב)
(צילום: נתי נייזוב)

שוק צפון ראול וולנברג 20 תל אביב, 03-6344432‏, ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 10:00- 15:30, לא כשר

 

206 דגים

במסעדת הדגים הוותיקה שבצפון תל אביב, מציעים למנה ראשונה ספיישל של סלט אננס טרי עם מוסר נא. על המנה הזו תשלמו שם 62 שקלים.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

משה סנה 54 צהלה תל אביב, 03-6483030, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

MEAT KITCHEN

במסעדת הבשר הכשרה, שבראשה עומד השף נדב נצר, מגישים מנה ראשונה של סשימי דג ים עם ג'לי אננס, פלפל חריף, כוסברה, אננס טרי, בזיליקום, אבקת חציל, רוטב אננס ולמון גראס, וכל הטוב הזה מוגש לצד סורבה פסיפלורה ושמפנייה (64 שקלים).

   (צילום: עידן גרוס)
(צילום: עידן גרוס)
 

יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-20:30, כשר

 

בל בוי

בבר הקוקטיילים התל אביבי, זה שנשען על הווייב האמריקאי של שנות ה-20, מציעים כחלק מתפריט הבראנץ' מנת lunch break. המנה הזו היא, למעשה, קלאב סנדוויץ' עם חזה עוף, אננס, שינקין, מיונז, חזרת וחסה שמוגשת לצד צ׳יפס פלאטנוס וסלט עגבניות עם חלפיניו (42 שקלים).

 

ברדיצ'בסקי 14 (מלון ברדיצ'בסקי) תל אביב, 03-7289213, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

   (  )

אבל לא רק עם דגים נאים ומרקים האננס משתלב מעולה, גם עם אורז, פירות ים ובשר (עוף או בשר לבן) הוא מוצא את מקומו, ומצליח לשדרג אותם ולהוסיף טוויסט מעניין במיוחד שלא מעפיל על הטעם או על המרקם הבסיסי שלהם.

 

הלנה בנמל

במסעדה שלו שבנמל קיסריה, מגיש השף עמוס שיאון מנה מפתיעה של צלע לבן בזיגוג מייפל שום וחמאה עם אננס צלוי, בטטה אפויה וקרם חזרת בצד (108 שקלים).

   (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

 

KIRKAS

במסעדת הפיוז'ן הצעירה של דניאל לוי ואיתן גסווירד ("צ'אקרה"), מגישים תפריט משתנה כמעט מדי יום. בימים אלו, אפשר למצוא בו מנת ספיישל שזכתה לכינוי היצירתי - "חצי טרופי חצי אקזוטי" שמורכבת מאננס שלם ומרוקן מתוכן במילוי שרימפס גדולים, אננס, פלפל חריף ובצל ירוק מעל (78 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שדרות וושינגטון 25 תל אביב, 03-5728555, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

ג'אסיה

במסעדה שביפו העתיקה, מכין השף אמיר אגברייה מנת עוף בטמפורה שעובר הקפצה בווק עם פלפל אדום ובצל ברוטב צ'ילי מתוק ופלחי אננס. המנה כולה מוגשת מעל אורז לבן (72 שקלים). 

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לואי פסטר 7 יפו, *2417, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

   (  )

מקור השילוב בין הסושי לאננס הוא במטבח הפרואני-יפני, שנוצר כתוצאה מהגירה יפנית לפרו. את דרכו להמבורגר, האננס עשה הודות להשפעות הקריביות על המטבח האמריקאי. אבל עם כל הכבוד לסושי ולהמבורגר, השילוב השנוי ביותר במחלוקת - לפחות לעניות דעתם של הפיציולים האיטלקיים שמצטמררים רק מעצב המחשבה - הוא של פיצה עם אננס. 

 

יחד עם זאת ולמרות הסירוב של האיטלקים להאמין שהשילוב הזה אפשרי, לא מעט פיצריות בעולם ובארץ (כן כן, גם אצלנו) מתהדרות בתוספת האננס ברשימת התוספות שלהן.

אגב, עם התוספות הנכונות והתיבול המתאים - פיצה עם אננס יכולה להיות טעימה ומעניינת, ויש סיכוי שאפילו תרצו משולש נוסף ממנה.

 

גודנס

בדיינר הטבעוני, מציעים בורגר פטריות פורטובלו עם תוספות של שום קונפי ובצל, אננס, חסה, עגבנייה וחמוצים (52 שקלים).

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9384499, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

מוזס

ברשת ההמבורגרים מציעים תפריט חובק עולם, שכולל גם את המבורגר "קאריביין". המנה, שמחירה 75 שקלים (או 76 שקלים בעסקית של צהריים או 67 שקלים בעסקית "לייט נייט") מוגשת עם רוטב "הולי מוזס", אננס צרוב, בצל סגול וצ'ילי אדום.

 

בכל סניפי הרשת

 

הספרייה

במסעדה הבאר שבעית מציעים מנת המבורגר עם אננס שזכתה שם לכינוי - "המבורגיניו". מדובר בקציצה צלויה שמוגשת בתוך לחמנייה עם תוספות של אננס צלוי, בצל פריך, רוטב צ'ילי מתוק, כוסברה ובצל סגול, חסה, עגבנייה ואיולי שום, לצד צ'יפס וטבעות בצל (78 שקלים).

   (צילום: ספיר קוסא)
(צילום: ספיר קוסא)

נפחא 25 באר שבע, 08-6655120, ראשון-רביעי 2:00-12:00, חמישי 4:00-12:00, שישי 12:00- 6:00, שבת 3:00-12:00, לא כשר

 

TLBS

בהמבורגרייה התל אביבית - שמגישה את ההמבורגר הראשון בארץ שמזכיר את הקציצה המפורסמת של השף הבריטי הסטון בלומנטל - תוכלו להזמין את קציצת ה-BLUMENHAL שעשויה מ-65 אחוזים של שפונדרה, 10 אחוזים של שומן בוקס, תערובת תבלינים סודית ותוספת אננס מעל.

 

המלצה שלנו: שלבו עם האננס גם גבינת צ'דר, שמתמזגת באופן מושלם הן עם הקציצה והן עם האננס עצמו. מחירה של המנה הוא 49 שקלים ללא ארוחה, או 65 שקלים בארוחה שכוללת שתייה ותוספת צ'יפס.

 

דיזינגוף 125 תל אביב, 03-7399077‏, ראשון-שיש 1:00-12:00, שבת 1:00-14:00, לא כשר

 

Burger Cabana

בהמבורגרייה הראשלצי"ת מציעים המבורגר "פיקאנטה" שמוגש עם תוספות של אננס מקורמל, גוואקמולה וסלסת צ'יפוטלה. ואם לא די בכל הטוב הזה, במרכז הקציצה נעוץ מזרק ממולא ברוטב מייפל עם חמאת בוטנים ואיולי הבית.

 

מחיר המנה המושחתת הזאת הוא 47 שקלים, ומומלץ להזמין אותה בימי ראשון, אז מציעים במקום מבצע של 1+1 על כל ההמבורגרים ולאורך כל שעות היום.

 

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9674750‏, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

SELAS

בערבי הקונספט שאור גינסברג עורך ב"סלאס" שביפו בימים שלישי ורביעי, הוא מגיש סושי יצירתי במיוחד בסגנון קאריבי שמורכב מטונה, אבוקדו, סלסה של אננס טרי ועירית ומוגש על קרם גזר, דאשי ופסיפלורה (43 שקלים).

 

בנוסף אליו, גינסברג משלב את האננס בקינוח של גלידת קוקוס-אננס עם יוזו וכוסברה שמכילה קוביות אננס טרי, סירופ למון גראס ומיקרו בזיל, כמו גם בקוקטייל על בסיס טקילה שמכיל מישמשים חרוכים, ליקר סמבוק שחור, צ'ילי, סירופ אננס ולמון גראס.

 

רבי נחום 6, שוק הפשפשים יפו, 9653565־03 או 054-4733173, בימי שלישי-רביעי החל מ-20:00, לא כשר

 

אנינה בשוק

במסעדתם החדשה של איילת ורוני שרייבר ("אנינה", "רוטיסרי") מגישים פיצה אותה הם מכנים - "הוואינה פפרוני", שמגיעה עם תוספות של אננס, פפרוני וצ'ילי חריף ומחירה 56 שקלים.

   (צילום: אריק ברנשטיין)
(צילום: אריק ברנשטיין)

ראול ולנברג 20 שוק צפון רמת החייל, אין טלפון, ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 15:00-9:30, לא כשר

 

סילו

במסעדת "סילו" שבחולון מגישים "פיצה טרטופו ביאנקה ואננס" שכוללת רוטב שמנת וכמהין, מוצרלה, פטריות פורטובלה, אננס טרי ועלי רוקט (65 שקלים).

   (צילום: גל קולוג)
(צילום: גל קולוג)

"לה פארק" חולון, 03-5733315, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי-שבת 24:00-9:00, שישי 24:00-8:00, לא כשר

 

   (  )

הדרך הנפוצה והמוכרת ביותר לשלב את האננס באוכל היא, כמובן, באמצעות הקינוחים. הפרי הטרופי מושלם בגלידה ובסורבה, בקרם ובמרמלדה, צרוב או מסוכר, מעל בריוש או בתוך מקרון.

 

עלמא

במסעדה האשדודית שמגישה אוכל שף עדכני באווירת שרינג, מגישים קינוח של אננס בקרמל חמאה עם גלידה (42 שקלים), כזה שישתלב מעולה בעמוד האינסטגרם שלכם.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

האננס מופיע שם גם בגזרת הראשונות, במנה של סשימי דג ים עם אננס וכוסברה בוויניגרט ויאטנמי (56 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יונה הנביא 2 טיילת אשדוד, 072-3361152‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

מריפוסה

במסעדה של השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, הקונדיטורית מעיין סופר מגישה קינוח משגע של פרנץ' טוסט המורכב מבריוש עם אננס טרי ומקורמל ברוטב של קרמל-אננס ולצד גלידת וניל. מחיר התענוג הזה הוא 42 שקלים.

 

מועדון הגולף קיסריה, 04-6265000, ראשון-שבת 24:00-12:00 לא כשר

 

אברטו

במסעדה של שבגדרה, מגיש השף אסף שטרן קינוח של "מרק אקזוטי" המורכב מתפוז דם עם אננס וקרם קוקוס, פניני טפיוקה, סורבה פרי, מרנג וסומק. מחיר המנה הוא 45 שקלים.

 

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי-שבת 13:00-9:00, 23:00-18:00, לא כשר

 

קמפאי

במסעדה ההבאר שבעית, השף דרור שושן מגיש קרם ברולה עם סלסת אננס טרי, גנאש שוקולד לבן ולמון גראס, קרם מנגו, רוטב קוקוס וקראמבל חמאה וקוקוס מעל. על יצירת הפאר הזו תשלמו 45 שקלים.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

חיל הנדסה 1 מתחם big באר שבע, 08-6655999, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

וויסקי בר מוזיאון

בהיכל הוויסקי של מתחם שרונה בתל אביב, מציעים קינוח "ברולה אקזוטי" המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח האקזוטי-טרופי שכולל, בין היתר, גם אננס (48 שקלים).

   (צילום: נועה עינת)
(צילום: נועה עינת)

דוד אלעזר 27 מתחם שרונה תל-אביב, 03-9551105, ראשון-רביעי 1:00-11:00, חמישי 2:00-11:00, שישי 15:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר בהשגחת צהר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן בן חיים
משתלב עם הכול. המבורגר עם אננס
צילום: יהונתן בן חיים
מומלצים