שתף קטע נבחר

הקבלן דוד אפל נחקר ב-3 פרשיות שחיתות

הפרשה הראשונה: חשד למימון ביקור של ראש עיריית אתונה בירושלים, במטרה לקדם את עסקי הבנייה שלו ביוון. הפרשה השנייה: חשד כי דיווח ליצחק מרדכי על החשדות נגדו לפני שפורסמו. החשד השלישי: התערב בצורה לא כשרה כדי לקדם את חוק דרעי. אפל מכחיש את כל ההאשמות ומאשים את המשטרה ברדיפה פוליטית

אחר הצהריים (יום ה') הותר לפרסום כי המשטרה חוקרת שלוש פרשיות חדשות, שבהן מעורב לכאורה איש העסקים דוד אפל. בפרשיות נחקרו באזהרה אהוד אולמרט, רובי ריבלין ומיכאל קליינר. אפל מכחיש את אשמתו בכל הפרשות וטוען כי הוא נרדף פוליטית.

הפרשה הראשונה

המשטרה חוקרת חשד כי דוד אפל פנה לאהוד אולמרט, ראש עיריית ירושלים, וביקש ממנו לזמן לביקור את ראש עיריית אתונה - וכל זאת על מנת לקדם את עסקי הבנייה הפרטיים שלו ביוון. אולמרט נענה לבקשתו של אפל, אך הודיע לו כי עיריית ירושלים אינה מסוגלת לממן את עלות הביקור. במשטרה סבורים כי אפל שילם מכיסו את הוצאות הביקור והאירוח של ראש עיריית אתונה ובכך בעצם דאג לקידום ענייניו הפרטיים.
מלשכתו של דובר ראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, נמסר בתגובה: "ראש העיר מאשר כי נחקר הבוקר בעניין זה. ראש העיר אולמרט מאשר כי השתתף בארוחת ערב לכבוד ראש העיר אתונה שאותה מימן דוד אפל, כשם שהשתתף בעשרות ארוחות וקבלות פנים שמומנו על ידי אנשי עסקים אחרים".

הפרשה השנייה

חקירה נוספת היא בדבר הדלפה לכאורה של דבר תלונתה של המתלוננת בתיק נגד יצחק מרדכי. במשטרה חוקרים חשד לפיו מידע על התלונה הועבר אל דודי אפל באמצעות ח"כ רובי ריבלין, אשר קיבל את המידע לידיו כראש סיעת האופוזיציה, זאת לאחר שהמתלוננת מסרה את הפרטים לח"כ אברהם בורג. על פי הערכת המשטרה, אפל שקיבל את המידע מריבלין, העביר אותו לידיעתו של יצחק מרדכי ובכך שיבש את החקירה.
עורך דינו של אפל, משה ישראל, מסר כי "הוא חבר קרוב מאוד של מרדכי ולאחר שקיבל ושמע אין ספור שמועות הקשורות אליו בזמן שניסה לצרפו חזרה אל סיעת הליכוד, חש חובה להודיע לו על כל המידעים שמגיעים אליו, בין היתר הקשורים לגרושתו היום כוכי וכן חשדות לגבי הטרדות מיניות. דודי אפל לא ידע באותו זמן על החקירה המתנהלת כביכול נגד יצחק מרדכי ואת כל מה שסיפר, עשה זאת בתוקף יחסים חברים ביניהם, לכן אין מדובר כאן בשיבוש הליכי חקירה".
עוזרו של ריבלין מסר בתגובה כי "לפני כעשרה ימים זומן ח"כ רובי ריבלין בפעם הראשונה בחייו לחקירה במשטרה. החקירה נסבה סביב קשריו עם איש העסקים דוד אפל. ח"כ ריבלין, עורך דין במקצועו, שימש בעבר כיועצו המשפטי של אפל וכמנהל של מספר פרוייקטים גדולים בענף הבנייה שבהם היה אפל מעורב. זאת כמובן עוד בטרם נבחר לכנסת. חוקרי המשטרה חקרו את ריבלין על מכלול קשריו עם אפל. הם ניסו לייחס לו פעילות פרלמנטרית בשליחותו כביכול של אפל. כך למשל ניסו לייחס לח"כ ריבלין את קידום החוק לשחרור מוקדם של אסירים, ולחצים שכביכול הפעיל אפל על ריבלין. החוק הוגש לראשונה בשנת 1988 יחד עם דוד ליבאי ולכן כמובן הכחיש לחלוטין ריבלין את החשדות. ח"כ ריבלין אינו מכחיש את קשריו העסקיים והחבריים עם אפל ואינו מתבייש בהם. אין לו סיבה להתבייש בקשרים אלו או בעבודתו כעורך דין בשנים שלפני כהונתו בכנסת. ח"כ ריבלין מודיע כי אין ומעולם לא היה לו מה להסתיר בנושא כלשהו וכי מצפונו נקי לחלוטין. ח"כ ריבלין לא יאפשר לאיש להכתים את שמו כאדם ישר, שם שהוא שוקד עליו עשרות שנים מאז היה עורך דין, איש ציבור וחבר כנסת. ריבלין איננו יכול שלא לתהות באשר לעיתוי החקירה המוזרה והפרסומים המכפישים שבוע אחרי הנצחון בבחירות ורק 24 שעות אחרי שהחוק לשחרור מוקדם של אסירים התקבל בכנסת".

הפרשה השלישית

פרשייה אחרת שנחקרת מתמקדת בשיחת טלפון שניהל אפל עם ח"כ מיכאל קליינר שעסקה בקידום חוק דרעי ועלה בה חשד כי אפל מקדם את החוק בצורה לא כשרה. לדברי עורך דינו של אפל: "החוקרים שאלו אותו מה מעורבותו בעניין חוק דרעי, ואפל השיב להם, כי כל אזרח במדינה רשאי להביע את עמדתו ויכול לנסות ולקדם חוק המוצע לממשלה וכי אין בכך עבירה פלילית. החוקרים שלפו תמליל של שיחה שתועדה בין קליינר לאפל במהלכה נשמע הוזכר סכום של 20-30 אלף דולר וכן שמו של ח"כ רובי ריבלין. בשלב זה העלו החוקרים חשד כי אפל, בתיווכו של קליינר, מנסה לשחד את ריבלין כדי שיקדם את חוק דרעי ברגע שיתמנה לתפקיד שר המשפטים. אפל הסביר לחוקריו כי מדובר בשיחה שבמהלכה עלתה פרשייה שבה ניהל רובי ריבלין בוררות בעקבות סכסוך בין ח"כ רחבעם זאבי לבין קליינר בנושא מימון מפלגות וכי הסכום שעלה באותה שיחה הינו התשלום בגין אותה בוררות, ללא שום קשר לחוק דרעי.
ח"כ מיכאל קליינר מסר בתגובה כי החשד נגדו הופרך וכי הוא נחקר יום אחרי שעבר חוק דרעי, על שיחת טלפון שקיים עם דוד אפל לפני שנה ורבע. בשיחה שיתף קליינר את אפל בבוררות שניהל באותו זמן ח"כ ראובן ריבלין בין חירות, מולדת ותקומה, על עניינים כספיים שקשורים בפתרון סכסוך כספי בין המפלגות. בשיחה תהה קליינר אם "ריבלין ידפוק אותו" כהגדרתו ויפגע בו בתוצאות הבוררות. לדבריו, תשובתו ריצתה את החוקרים והוא סיים את חקירתו אחרי פחות משעה במשטרה. עוד הוא מסר כי אין לו שום קשר לפרשה עליה נחקר אפל, שאפילו אינו יודע את טיבה. קליינר: "לגיטימי שהמשטרה בודקת שיחה חשודה. מה שתמוה בעיני זה אם יש להם שיחה חשודה של ח"כ מדוע הם מחכים שנה ורבע עד שהם מזמנים אותו ולמה במקרה נחקרתי יום אחרי שעבר חוק דרעי בכנסת".

אפל מאשים

דודי אפל האשים היום את המשטרה כי היא מנהלת חקירה פוליטית. "אותם גופים שלפני זמן קצר הצליחו בצורה לא דמוקרטית לגרום לשר משפטים (יעקב נאמן) לעוף מתפקידו, ולמי שהיה מיועד להיות שר משטרה (רפאל איתן), לא להיכנס לתפקידו, ונקטו באמצעים פסולים לשם כך, מנסים להכות שנית במטרה להגיע לתוצאות דומות", אמר, "נחקרתי עד היום בחקירות אשר כולן היו מיועדות לרדיפתי האישית ולהכשפת שמי. לצערי, הכפשת שמי הפכה להיות כלי שרת בירי אחרים להשגת מטרות פוליטיות ואישיות השמורות עימם. אני אמשיך, ביתר שאת, להילחם בשיטה המושחתת והמשחיתה, ובכוונתי לצאת למאבק ציבורי בעניין. אני קורא כאן להקים ועדת חקירה ממלכתית אשר תבדוק את השיטה הפסולה בה פועלת המערכת, ואת הנזק שהיא גורמת לחברה הישראלית, ואני מעמיד את עצמי ראשון לחקירה בפני אותה ועדה. אני מצהיר כאן שאם יימצא רבב במעשיי אשא במלוא חומרת הדין, אך אם לא - האנשים הנוקטים באותן שיטות פסולות יאלצו לשלם את מחיר הרדיפה המטורפת והפגיעה בחברה. העיתונאי מרדכי גילת, המונע ע"י שנאה אישית בנסותו להשפיע על הרכב הממשלה ופעולות הגוף המחוקק, אחראי לכך. חבל שבמדינה דמוקרטית מצליח עיתונאי אחד, פעם אחר פעם, לגייס את המשטרה והפרקליטות להשגת מטרותיו הפסולות". גילת בתגובה: "הדברים אינם ראויים לתגובה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלדד רפאלי
אפל. חקירה חדשה
אלדד רפאלי
מומלצים