שתף קטע נבחר

מה עושים עם הרבה שסק?

מה עושים עם הרבה שסק? מושבניק.

ynet עונה:

אוכלים, מחלקים לשכנים, לחברים ולמשפחה. אם עדיין נשאר, מכינים ריבה, פרפה או ליקר.

פרפה שסק

חומרים:
800 גרם שסק, קלוף, מגולען וטחון במעבד מזון (משקל לפני העיבוד)
60 גרם אבקת סוכר
1 שפופרת חלב ממותק
500 מ"ל שמנת מתוקה
הכנה:
מערבבים את השסק עם אבקת הסוכר והחלב הממותק.
מקציפים את השמנת המתוקה.
מעבירים 1/3 מהקצפת לתערובת השסק ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות.
מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש קייק, מכסים בנילון נצמד ומקפיאים.

ריבת שסק

על כל קילו פרי (נקי, ללא גרעינים) מוסיפים קילו סוכר. מבשלים עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה (בודקים על צלחת קפואה. כשהריבה חמה היא נראית דלילה יותר, ולכן מכניסים למקפיא מראש מספר צלוחיות. כאשר רוצים לבדוק את סמיכות הריבה, מוציאים צלוחית, מניחים עליה כף ריבה ומחכים שהריבה תתקרר. כך מגלים את הסמיכות האמיתית) לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחוד.

ליקר שסק

שוטפים את השסק ומסדרים בצנצת. מכסים בוודקה ומעמידים במקום קריר. מוכן אחרי חודש.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים