שתף קטע נבחר
 

6 מתכונים מפתיעים עם גבינות

אם נמאס לכם מעוגת גבינה ופשטידת גבינה ואם בכל זאת אכפת לכם מחג השבועות, הנה ששה מתכונים, מן הקל אל הקשה, למאכלי גבינה שאפשר לאמץ גם אחרי החג

קשקבל משומרת לביבות גבינת עיזים שיפודי חלומי ככרות ברי אפויות 
לחמניות מגבינות סטראטה מוצרלה 

קשקבל משומרת

 

לא רק גבינות צאן אוהבות להשתכשך בשמן זית ובתבלינים. גם הקשקבל הפושטית מהמכולת, אחרי 24 שעות בצנצנת, הופכת למעדן.

 

המרכיבים:

500 גרם גבינת קשקבל בחתיכה אחת

2 שיני שום קלופות

1 פלפל אדום מתוק

4-5 פלפלים חריפים אדומים זעירים ("סודניה") או כפית גרגרי צ'ילי

1 גבעול רוזמרין

1 גבעול טימין

שמן זית (בערך כוס)

שמן תירס (בערך כוס)

צנצנת בנפח ליטר עם מכסה

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הגבינה לקוביות בגודל בול דואר.
  2. מגלענים ופורסים את הפלפל האדום לרצועות דקות ואת הרצועות חותכים לקוביות זעירות.
  3. פורסים את שיני השום לפרוסות דקיקות.
  4. מניחים בצנצנת שכבת קוביות גבינה, ומקפידים שיהיו ביניהן רווחים. מעל הקוביות מפזרים מעט קוביות פלפלים וקצת פרוסות שום, וממשיכים כך עד שהצנצנת מלאה בקוביות גבינה כדי שלושת רבעי מגובהה. מערבבים את השמנים בקערה ויוצקים לצנצנת ומפזרים ממעל את גרגרי הצ'ילי. דוחפים לתוך הצנצנת גבעול טימין וגבעול רוזמרין, סוגרים היטב ומנערים פעם אחת. מניחים במקום קריר ויבש ל –24 שעות ואוכלים.

 

חזור למעלה
לביבות גבינת עיזים

 

המרכיבים (20 לביבות):

2 גלילי גבינת עיזים רכה

200 גרם פירורי לחם מאיכות טובה

3-4 גבעולי פטרוזיליה או גבעול רוזמרין

1/4 כפית אבקת שום

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון עמוק

 

מגבות נייר לספיגה

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים פטרוזיליה או רוזמרין דק-דק, מערבבים את פירורי הלחם והתבלינים בקערה ומעבירים לתבנית שטוחה או לצלחת גדולה ושטוחה.
  2. מוציאים את הגבינה מן המקרר ונותנים לה להתחמם בערך רבע שעה. קוטמים את קצוות הגליל המעוגלות וממה שנשאר פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  3. מגלגלים את פרוסות הגבינה בתערובת פירורי הלחם, מקפידים שהן יהיו מצופות מכל צידיהן.
  4. בינתיים מחממים שמן בסיר רחב, כבד ושטוח. כשהשמן ממש חם, מחליקים לתוכו בזהירות את פרוסות הגבינה ומטגנים דקה. הופכים בכף מחוררת ומטגנים עוד דקה. יש להקפיד שלא לגדוש את הסיר ועדיף לטגן בשתי נגלות. את הלביבות המטוגנות מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר. מגישים פושר עם סלט ירוק.

 

 

חזור למעלה
שיפודי חלומי

 

חלומי היא גבינה קפריסאית שאם לא מטגנים או קולים אותה, היא פשוט לא אכילה.

 

המרכיבים (10 שיפודים):

1 קילו גבינת חלומי חתוכה לקוביות בגודל חצי קופסת גפרורים

1 בצל יבש גדול פרוס

2 פלפלים ירוקים חתוכים לפרוסות בגודל קוביות הגבינה

2 כפות שמן זית

שן שום

 

10 שיפודי עץ, מושרים במים 30 דקות כדי שלא יישרפו

מברשת

 

אופן ההכנה:

  1. משפדים קובית גבינה, מעליה – פרוסונת פלפל ירוק, מעליה – פרוסת בצל, מעליה – קובית גבינה וכך הלאה עד שיש עשרה שיפודים.
  2. מועכים שן שום ומערבבים עם השמן. מברישים את השיפודים בתערובת השמן והשום. הכי טעים – לקלות 2-3 דקות מכל צד על גריל פחמים עד ששולי הקוביות מתחילים להזהיב, אבל אפשר גם בגריל שבתנור, על רשת, 3-4 דקות מכל צד.

 

 

 

חזור למעלה
ככרות ברי אפויות

 

המרכיבים (4 סועדים):

500 גרם בצק עלים מוכן

2 ככרות גבינת ברי, בטמפרטורת החדר

10 עלי ריחן

פלפל שחור גרוס טרי

חלמון ביצה מעורב ב – 2 כפות מים

1 כף גרגרי שומשום

חמאה לשימון תבנית אפייה

 

מברשת

 

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. על כל חצי מניחים כיכר ברי ומעליה מסדרים 5 עלי ריחן וזורים מעט פלפל. מקפלים את הבצק מעל לגבינה ומותחים את שוליו מעליה כך שייוצר מין צ'ופציק בצק חינני ומהודק היטב.
  2. מחממים תנור ל – 175 מעלות צלזיוס.
  3. משמנים תבנית אפיה ומניחים עליה את שני המאפים.
  4. אופים 25 דקות, פותחים את התנור, מחליקים את התבנית החוצה ומברישים במהירות בחלמון המעורב במים.
  5. מפזרים שומשום ממעל ואופים עוד 5-7 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים.
  6. מוציאים מן התנור ומעבירים לטס. מחכים 3-4 דקות ואז חוצים כל מאפה לשניים בסכין חדה ומחלקים לסועדים. גם המנה הזאת אוהבת המון סלט ירוק בצידה.

 

חזור למעלה
לחמניות מגבינות

 

המרכיבים (20 לחמניות):

1/2 2 כוסות קמח

2 כפות סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

6 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

1 כוס גבינת עיזים קשה מגורדת

1 כוס גבינת פרמזן מגורדת

1/3 1 כוסות "רוויון" מצונן היטב במקרר

חמאה לשימון נייר האפייה

 

גליון נייר אפייה

כף עץ גדולה

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את נייר האפיה ומניחים בתבנית.
  2. שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים בעזרת מטרף ביצים. מוסיפים את החמאה, ובעזרת האצבעות מבליעים אותה בקמח כך שנוצר משהו שדומה במרקמו לבורגול. מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הרוויון הקר ומערבבים היטב. ממלאים כף עץ גדולה בתערובת ומניחים אותה על נייר האפייה, וכך עושים עם כל התערובת, כשמקפידים על רווח של 4-5 סנטימטר בין לחמניה לרעותה.
  3. אופים במרכז התנור, בערך 15-17 דקות או עד שפני הלחמניות מזהיבים. בעזרת מרית מתכת מעבירים לסלסלה ומגישים.

 

חזור למעלה
סטראטה מוצרלה

 

"שכבות" באיטלקית: זהו מאפה עממי אבל טעים, שנועד לנצל שאריות של לחם וגבינות, אבל אפשר להקפיץ אותו כיתה, הנה כך:

 

המרכיבים:

4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

צרור בצל ירוק

8 פרוסות לחם לבן, רצוי פרוס ורצוי עוד יותר – בן יום לפחות

1/2 1 כוסות מוצרלה מעושנת מגורדת – יש דבר כזה במרכולים, נמכר בגלילים, קנו שניים

1/2 1 כוסות חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

4 ביצים גדולות

1 כף חרדל דיז'ון

1/2 כפית אבקת חרדל

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

תבנית פיירקס רבועה בגודל 30X30 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מגלענים את הפלפלים וחותכים לרצעות דקות, קוצצים את הבצל הירוק.
  3. מחממים שתי כפות חמאה במחבת ומחליקים לתוכה את רצועות הפלפל. מאדים בערך 5 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומאדים עוד דקה.
  4. מורחים את החמאה שנותרה על פרוסות הלחם. חותכים כל פרוסה ל-9 ריבועים. מרפדים את תחתית התבנית בשכבה של ריבועי לחם ומעליה מפזרים חצי מן הגבינה. מעל זה מפזרים חצי מתערובת הפלפלים והבצל. שוב שכבת ריבועי לחם, גבינה ותערובת פלפלים.
  5. בקערה, טורפים חלב, שמנת, ביצים, חרדל, אבקת חרדל, מלח ופלפל עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים מעל לשכבות בתבנית. אופים בערך 45 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים יפה. מוציאים מן התנור, נותנים למאפה לנוח 10 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.

 

 

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבינת חלומי צלויה
גבינת ברי
מוצרלה
מומלצים