שתף קטע נבחר

מחלבות בירושלים והסביבה



"הר-הרוח", ליד נטף

המחלבה קיימת חמש שנים. הניסיון נאסף בקורסים, מספרות מקצועית, ומידע צרפתי וספרדי. מייצרים במקום גבינות טריות (חלקן מתובלות) ובשלות. הבשלות: קממבר מחלב עזים (14 שקל ל-100 גר'), חצי קשה, יוגורט ולבנה. המחירים נעים מ-12 שקל לבקבוק יוגורט (כחצי ליטר), עד 16 שקל ל-100 גר’ גבינת הר-הרוח מסוג טום (גבינה חצי קשה). "את כולן אני אוהבת כמו הילדים שלי," אומרת בעלת המקום, אבל הפופולריות ביותר בין הגבינות הטריות הלבנה - 17 שקל לגביע של 250 גר’, או 19 שקל ללבנה עם זעתר ושמן זית, נטף-קצח 19 שקל לכ-300 גר', גבינת יתלה שתהליך הייצור שלה הוא כמו של גבינת הבורסן הצרפתית, זוהי גבינה טריה מתובלת שב"הר-הרוח" היא עשוייה מחלב עיזים 17 שקל לכ-200 גר', מהבשלות, הפופולרית היא גבינת הר הרוח.
יש מקומות ישיבה בתוך היער, מגישים ארוחת גבינות על בסיס התוצרת המקומית המוגשת במרפסת פתוחה 67 שקל לאיש.
ערבי גבינות ויין בתיאום מראש; ערב עם תאורת נרות, שטיחים בדואים, מוזיקה חיה וקריאת שירה ישראלית צעירה.
שעות הפעילות: שישי ושבת, ערבי חג וחג בין השעות 11:00-17:00. טלפון לתאום: 5345660-02, חיים 663353-054, דליה 934566-054. איך מגיעים: כביש תל-אביב ירושלים. יש לרדת במחלף עין-חמד, להיכנס לכפר אבו-גוש וממנו לפנות ימינה לכיוון מעלה החמישה. לפני מעלה החמישה, לפנות שמאלה לנטף וכחצי ק"מ לפני היישוב לפנות שוב שמאלה לדרך חצי עפר-חצי אספלט. המלצה לטיול בסביבה: הר הרוח, משתלת סחלבים יפהפייה במעלה החמישה, אבו גוש והגן התנ"כי ביד השמונה.

"חוות עזי הר איתן (סטף)", ליד מעיינות הסטף

המחלבה קיימת כ-27 שנים ומייצרים בה גבינות מיוחדות (חלקן מיוצא לאירופה) המובחלות בתוך מערה. המכירה רק במקום. שי זלצר הגבן זכה בפרסים בינלאומיים והוא מוצג בתערוכות מזון חשובות באירופה. הגבינות מיוצרות במקביל לעונות הצומח, דבר שמשפיע על טעם הגבינות והארומה שלהן. 8-10 סוגי גבינות מארבע משפחות, לכל אחת הארומה שלה. המחיר הוא כ-180 שקל לק"ג.
יש גם סדנאות לקבוצות; סדנת קונצרט טעמים, בימי שישי אחר הצהרים בה מנסים לעורר אצל הטועם את המיקום של עצבי הטעם למיניהם בפה. משך הסדנה כשעתיים ובמסגרתה - אכילת גבינות בשילוב יינות וסלטים. מחירה - 85 שקל למשתתף. לקונצרט הטעמים כדאי להזמין מקום מראש.
טלפון: 403762-054, טלפקס: 5333748-02. שעות הפעילות: שישי אחר-הצהרים ושבתות. איך מגיעים: כביש תל-אביב ירושלים. יש לרדת במחלף הראל ימינה, ולנסוע עד צומת הסטף- ממשיכים לנסוע ישר. עוברים את מגרש החנייה ומשיכים עם הכביש המתעקל, בפיצול פונים ימינה. בפיצול הבא פונים שמאלה לכיוון חוות העיזים. המלצה לטיול בסביבה: מעיינות הסטף ואתר החקלאות העתיקה.

"נחשון צאן", קיבוץ נחשון

המחלבה קיימת כשנתיים. מייצרים במקום שמונה סוגי גבינות מחלב כבשים בלבד: גבינות רכות, קשות חצי קשות. במחלבה אין חנות, אפשר לרכוש את המוצרים ביקב שבקיבוץ. מחירי הרשת: פטה - 15.20 שקל ל-200 גר', נחשונית (גבינה למריחה) - 9.90 שקל ל-150 גר', ירושלמית בסגנון קממבר - 15.90 שקל ל-170 גר', ג'יבני, בסגנון הכפר הערבי - 14.40 שקל ל-200 גר'. הגבינות הפופולרית: נחשונית וג'יבני. בחנות יש גם , יינות, זיתים, שמן זית ושקדים.
יש פינת ישיבה. שעות הפעילות: כל יום בין השעות 9:00-15:00 ובשבת בין השעות 10:00-17:00. טלפון ביקב: 9278641-08. איך מגיעים: כביש ירושלים-תל אביב, יורדים במחלף לטרון וממשיכים לנסוע שני ק"מ לכיוון באר שבע. יש שילוט. המלצה לטיול בסביבה: סיור ביקב ובמחלבה (בתאום מראש), אתר השריון, מנזר השתקנים, יינות לטרון, דרך בורמה, נווה שלום וחורשות מסביב.

"רועי העמק", משמר איילון

המחלבה קיימת משנת 67'. הידע נרכש בחו"ל ועובר מדור לדור במשפחה. מייצרים במקום: גבינות קשות – צפתית קשה, בולגרית, גבינות רכות – צפתית, יוגורט, לבנה, גבינת שמנת, גבינה רזה, גבינות מיוחדות – קשקבל, שמנת מיוחדת (מסקרפונה), יוגורט. את הגבינות ניתן לקנות במפעל במחירים מוזלים. המחירים: מוצרים מחלב כבשים – 5.30 שקל למאה גרם, מוצרים מחלב בקר – 33 שקל לק"ג, יוגורט – 2.50 שקל ל-170 גר’, 6.90 שקל לחצי ליטר. הגבינות הפופולריות ביותר הן הקשקבל, גבינת השמנת המיוחדת והבורדוף. באופן כללי, הגבינות המומלצות ביותר הן גבינות הכבשים והצפתית.
שעות הפעילות: א'-ה' 7:00-18:00, ו' 7:00-14:00. בשבתות וחגים סגור. טלפון: 9797555-08, 9797621-08. איך מגיעים: כביש רמלה-ירושלים ומירושלים – דרך לטרון לכיוון רמלה. המלצה לטיול בסביבה: פארק קנדה, מרכבות לטרון, מנזר לטרון, אתר השריון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למלא סל עם הגבינות במערה של סטף
צילום אבי אתגר
לקנות את הלבנים הנפלאים של לטרון
צילום אבי אתגר
ולסיים בפיקניק בפארק בריטניה
מומלצים