מלון הילטון ירושלים מתנתק מרשת הילטון העולמית
אלפרד אקירוב: "הנהלת הילטון העולמית הפרה את החוזה שחתמה עמנו"; מנכ"ל המלון: "אנחנו בדרך לדיונים ראשוניים עם יותר מרשת עולמית מובילה אחת"
מלון הילטון בירושלים, שבבעלות קבוצת אלרוב, הודיע היום (א') על התנתקות מקבוצת הילטון הבינלאומית. אלפרד אקירוב, בעל השליטה באלרוב, טוען כי הסיבה העיקרית להחלטה להיפרד מהרשת העולמית היא הפרת חוזה מצד הנהלה הנוכחית של הרשת העולמית. לדבריו, בינו לבין הנהלת הילטון העולמית נערכו מספר דיונים, אולם אלה לא הניבו פרי, ובעלי המלון חשו שהרשת אינה נותנת מענה מספק לסטנדרטים של הפעלת המלון.
מינוי המנכ"ל לא תואם
באחרונה חלה הרעה נוספת ביחסים בין הצדדים, כאשר אקירוב מינה למנכ"ל המלון את נורמן רפלסון, מי ששימש בעבר כמנכ"ל מלון היאט בים המלח ומנכ"ל מלון היאט בשארם-א-שייח. הנהלת הילטון העולמית לא התנגדה למינויו של רפלסון, שנחשב למנהל בכיר ביותר בענף המלונות, אלא לעצם העובדה שהמהלך לא תוכנן עימה, כוון שנהוג שהיא זו שממנה מנהלים מבין מצבת מנהלי הילטון ברחבי העולם.
מלון הילטון בירושלים, הנחשב לאחד המלונות היוקרתיים בעיר, מכיל 386 חדרים וסוויטות. המלון, הממוקם בסמוך לחומות העיר העתיקה, הוקם בינואר 1998 ומאז פתיחתו הפך למלון מוביל באירוח אורחים חשובים מכל העולם. האחרון שבהם, מזכיר המדינה האמריקאי קולין פאואל, סיים בשבוע שעבר שהות במלון ביחד עם משלחת גדולה מארצות הברית.
"עניין של כמה שבועות"
במלון הילטון בירושלים אמרו היום, כי לאחר ההיפרדות מהרשת העולמית עומדות בפניהם שתי אפשרויות: האחת היא להיכנס תחת מותג של רשת מלונות גדולה אחרת הפועלת בישראל, והאחרת היא להיות מלון עצמאי שינוהל על ידי חברת ניהול שמנהלת מלונות נוספים בישראל. "אנחנו בדרך לדיונים ראשוניים עם יותר מרשת עולמית מובילה אחת", אמר אתמול נורמן רפלסון, מנכ"ל המלון.
לדבריו, "אנחנו נוטלים את הזמן הנחוץ למצוא את הרשת המתאימה ביותר. אנחנו מאמינים שנוכל להמשיך ולהתקדם מהר יותר עם הנהלה אחרת ולהערכתנו זה ענין של מספר שבועות". רפלסון הוסיף, כי מטרת הבעלים היא להבטיח את הסטנדרטים הגבוהים ביותר שיש, שהם מהותיים להמשך צמיחתו של המלון.