אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביקורת

הסקס מעולם לא היה עלוב יותר 
 
 כתבות נוספות
מתחת לקו העונג
 



 

זיונים זה לא הכל

מצחיק, מטורף, חולני. קבלו את "מתחת לקו העונג", ספר הכוסיות האולטימטיבי לגברים

נועה מנהיים
פורסם: 15.07.01, 11:15

מצחיק, מטורף, חולני והזוי. קבלו את "מתחת לקו העונג" - הבעיטה הסופית מתחת לחגורה. ספר הכוסיות האולטימטיבי לגברים, הספר שפרויד היה כותב אחרי שנה בתל אביב והמדריך המלא והמסכם לקטגוריות הנשיות המתהלכות במקומותינו. גיבורי ספרו החדש של חגי דגן ("רשומות מאי הנשים") הם שמאי (שכשמו
כן הוא, מעריך מאוד את הגוף הנשי) וגרשון, שני רווקים תל אביבים, מיזנתרופים מבחירה, מכורים לפורנו ומעוטי יכולת ליצור קשר אנושי. שני עלובי החיים שלנו משייטים בים של מבושים נשיים, ששייכים לגיבורות נטולות שם המוגדרות על פי האסוציאציות החופשיות של שמאי: מעדן חלב האמהית, כרוב ניצנים העדינה והמכונסת, חזזית, ההוביטית ועוד. כמו כן מככבים מגוון חתולים מופלאים, שמתהדרים בשמות כמו אלוהים ומרכוס אורליוס, ומצילים את גיבורינו המעונים ברגע האחרון, לסבית אחת ומפלים רוטטים של בשר נשי ועכוזים שופעים.

הסקס מעולם לא היה עלוב יותר, אמיתי יותר, מצחיק יותר. דגן כותב תיאורי מין שיגרמו לגברים להסמיק ולנשים לגחך, במקום להפך. הוא לא מתייפייף ומשתמש במיני אנלוגיות תלושות מעולם הרכב כמו "בוכנות משומנות היטב" או בתיאורים מלאי רוך משתפך על "צלילה אל תוך רכות אין-סופית", אלא מתאר את המעשה הבנאלי הזה כמות שהוא, אופציה לשכחה, מקור להנאה רגעית, אפשרות לגשר לרגע על מחסום המלים.

הספר מתרחש בתל אביב המהבילה, המסריחה, הכלואה בצומת הרחובות שינקין-יוחנן הסנדלר, המלאה במעריצי ניו-אייג' שנושמים מתוך הצ'קרות ונושפים מהרקטום. העיר המנוכרת היא רק הרקע לחיפוש הבלתי פוסק אחרי הגבר הנכון והבחורה המתאימה. חיפוש שכבר מזמן אינו קשור לאהבה ומתמקד רק בנחמות רגעיות, בזיונים מספקים ובאינטימיות שתעבור את המחסום שגרשון מגדיר כ"מחסום ההפלצה". "מתחת לקו העונג" נע כמו מטולטלת מופרעת מדיוני זיונים פילוסופיים להצהרות מלאות אינפנטיליות, כשהציר התמידי שלו הוא אותו נושא ששרלטנים רבים כל כך הרוויחו ממנו את המיליונים שלהם - יחסי המינים.

הגברים של דגן הם פסיבים, אוראלים, ילדותיים ומלאי תסביכים אדיפליים. הנשים שלו, למרות הכינויים השוביניסטיים שהוא מחלק להן, אינטליגנטיות יותר, מודעות יותר ומסוגלות לאחת מהפעולות האלכימיות המסתוריות ביותר - הנתינה. ייתכן ששלל תיאורי המין והאוננות, המוצגים ברובם מזווית גברית לחלוטין, והגישה המיזוגוניסטית הכללית של הספר, יקשו על קוראות להתחבר לעלילות גרשון ושמאי בעיר הגדולה. סביר שגם לא מעט גברים יתמרמרו על הצגתם כיצורים רדופי דיכאון ותאבי שת, אך מי שיצלח את רוח התיעוב הקיומי המצחיק עד לדמעות שנושבת בין הדפים, ימצא מתחת לקו העונג ומאחורי קלטות הפורנו של גרשון, כמיהה עזה למשהו אמיתי, ישיר ופשוט. משהו שברגע של כנות ובסופו המכמיר של הספר, ניתן יהיה להגדיר כאהבה. כמו שאמר בעבר הכוהן הגדול של הסקס הספרותי, דן בן אמוץ - זיונים זה לא הכל.

"מתחת לקו העונג", חגי דגן. הוצאת חרגול, 184 עמ'

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה   

עוד בערוץצילום: אייל נבוהעיניים הכי יפותאלעזרא מציון



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©