שתף קטע נבחר

תקדים: בית משפט קבע כי מד הלייזר "לא אמין"

על פי שופט בית משפט השלום ברמלה, לא ניתן לקיים ביקורת שיפוטית משוכללת על אמינות המכשיר, וממילא לא ניתן להסתמך על ממצאיו. אגף התנועה: "נערער על פסק הדין. האכיפה באמצעות הממל"ז תימשך"

שופט בית המשפט השלום ברמלה, ירון לוי, זיכה אתמול (יום ד'), באופן תקדימי, את גבריאל לוי ומשה עטיה, מנסיעה במהירות מופרזת, לאחר שנתפסו על ידי מד מהירות המופעל על ידי לייזר. על פי פסיקת השופט, אמינותו של המכשיר מוטלת בספק.
גבריאל לוי נאשם כי במאי 95' נהג בכביש מספר 40 במהירות של 134 קמ"ש, כשהמהירות המותרת היתה 90 קמ"ש. הנאשם השני, משה עטיה, נתפס כשהוא נוהג בכביש מספר 4 במהירות 147 קמ"ש, כשהמהירות המותרת היא 100 קמ"ש. את השניים ייצג במשפט עו"ד אשר ארבל.
מדובר בפסק דין תקדימי שכן זו הפעם הראשונה שנעשה ניסיון בבית משפט לקעקע את אמינות המכשיר. בית המשפט קבע כי עקרון הפעולה של מד המהירות, מבוסס על הנוסחה על פיה ניתן לחשב מהירות תנועת עצם, על בסיס חישוב שינוי המרחק שעבר עצם בפרק זמן נתון.
השופט לוי קבע כי בהיעדר ראיות או נתונים, לגבי דרך עיבוד הנתונים על ידי הממל"ז, לא ניתן לקיים ביקורת שיפוטית משוכללת על אמינות המכשיר, וממילא לא ניתן להסתמך על ממצאיו מעבר לכל ספק.
עוד קבע השופט. כי קיים ספק שמא יציג הממל"ז מהירות רכב אחר ולא את מהירות הרכב הנמדד, בשל ליקויים בעקרון הפעולה. בהחלטתו אמר השופט כי "ההגנה הצליחה 'לסדוק' את 'המסה הקריטית' שעליה מבוססת החזקה שבעבודה ולפיה הממל"ז אמין וכי הנאשמים הצליחו לעורר, מעבר לספק סביר, בדבר תקפות החזקה וממילא באשמתם".
מאדף התנועה במשטרה נמסר בתגובה לפסק הדין כי "בכוונתנו לערער על פסק הדין. בית המשפט העליון אישר את אמינותו של מד מהירות הלייזר כמכשיר למדידת מהירות. המכשיר נמצא בשימוש שוטף באירופה ובארצות הברית. אגף התנועה חושש שנסיון פגיעה באחד מאמצעי האכיפה היעילים ביותר, יפגע במלחמה בתאונות הדרכים, ויגבה מחיר יקר של חיי אדם. האכיפה באמצעות הממל"ז תימשך שכן פסק דין של בית משפט שלום אינו מחה ואינו מחייב".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דני סלומון
"אמצעי אכיפה המציל חיים"
דני סלומון
מומלצים