אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

המקריות חוגגת

ציוד מיושן גורם להתייקרות?
ציוד מיושן גורם להתייקרות? 
 
 כתבות נוספות
נפט: שיא בעשור – 33.5 דולר
ניגריה לקלינטון: יותר נפט תמורת הקלת החוב
מחיר הנפט מזכיר את משבר האנרגיה של 1975
יותר נפט - יותר יקר
שרי אופ"ק החליטו על הגדלה משמעותית בתפוקת הנפט
 


אפליקציות נדל"ן לנייד שלך
 

חורף בא: מתייקר הדלק-לחימום

כבר יומיים ברציפות, נשבר שיא-מחירים בן 10 שנים – עקב חששות, שמלאי הדלק לא יספיק

ynet
פורסם: 12.09.00, 19:32

לאחר סדרת העלאות במחיר הנפט הגולמי - שוב הועלה מחיר הדלק; וכמו במרבית התקופה שהחלה באוגוסט, זהו שיא שלא היה כמותו זה 10 שנים.

המחיר, של דלק לחימום בתים ומשרדים המיועד למסירה באוקטובר: 1.07 דולר לגאלון. זוהי עלייה של 1.9% בתוך יום אחד.

המחיר, שנקבע אתמול בניו-יורק,
מייצג התייחסות לעתיד: האם המלאי, הקיים כעת והצפוי להיות קיים במהלך 7-6 החודשים הקרובים, מהווה מענה מספיק לצריכה שתתברר במהלך התקופה שעד אפריל?

חלק ניכר מן הבעיה ממוקם כנראה בבתי-הזיקוק של ארה"ב (ובמידה מסוימת של אירופה): פעולות האחזקה, שהן הכרחיות מעת לעת, נמשכות זמן ארוך; אם לא יסתיימו במועד קרוב, סביר להניח שיהיה מחסור כלשהו לפחות במשך זמן-מה.

בהשוואה לשנה שעברה, המלאי של דלק לחימום (וסוגים אחרים של דלק מזוקק) קטן ב-20% בדיוק. בתחום הספציפי של דלק-לחימום, הבעיה עוד יותר חמורה: המלאי מהווה 72% מן המלאי שהיה אשתקד באותו מועד.

בבתי-הזיקוק בארה"ב טוענים כי הבעיה היא אצל הספקים; טענה זו היא שכיוונה את הזרקורים לאופ"ק (ארגון המדינות המפיקות נפט), וביססה את הדרישה להגדיל את התפוקה.

אופ"ק הודיע ביום ראשון כי התפוקה תוגדל ב-800 אלף חביות - אבל זה לא הספיק, ככל הנראה, והמחירים המשיכו לעלות.

חלק מעליית המחיר מוסבר בהודעתה של חברת-הנפט "רויאל דאץ' - של", ולפיה אירעה תאונה בצינור בתחומי ניגריה כך שהיא נאלצת לקצץ את התפוקה ב-130 אלף חביות ליום.

הדבר גרם להעלאה של 0.70 דולר במחיר הנפט הגולמי (עיסקאות לאוקטובר); עלייה זו, בשיעור 2% הביאה את הנפט הגולמי למחיר של 35.84 דולר - כלומר, 0.01 דולר פחות מן השיא.

מלבד מצבי-תאונה כאלה, יש כנראה גם היבט יותר מיבני: ייתכן מאוד כי בתי-הזיקוק מעדיפים להיענות לביקוש בתחום הבנזין, וזה מה שיוצר את המחסור בדלק-לחימום.


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

חדשות וכתבות בנושאי כלכלה בעולם. בכלל זה שוקי הון בעולם, וול סטריט, סחורות (נפט,זהב), מיזוגים ורכישות, מטבע זר.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as07-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©