מיכליות דלק שסיפק הצבא הבריטי נשלחו לרחבי הממלכה היום (יום ו') כדי לספק דלק לשירותים החיוניים, למרות סיומם של עיצומי הדלק שנמשכו שבוע והצניחו את המניות בבורסה.
בזמן שרבים ממשתתפי המחאה החליטו אתמול לסיים את עיצומיהם, החלו חברות הדלק להעלות את מחירי הדלק והדיזל. אך
לאחר פגישה קשה עם ראש הממשלה טוני בלייר, בה נדרשו ראשי החברות "להפיק לקחים" מהשבוע האחרון, בוטלה העלאת המחירים.
ראשי החברות התנצלו על התזמון בו בחרו והבטיחו לגרום למדינה לנוע מחדש, אך ציינו כי עלולים לחלוף כשבועיים עד שהדברים ישובו לקדמותם.
למרות מה שנראה כעידוד לעמדתו התקיפה והעיקבית לפיה מחירי השוק העולמי, ולא מיסים, הם האשמים בהתפרצות האזרחים, לבלייר לא נותר אלא לספוג את ההשלכות של חוסר מוכנות הממשלה שבראשה הוא עומד להתנגדות התוקפנית של תושבי בריטניה.
מסקר שפורסם ב"דיילי טלגרף" עולה כי 56% מהנשאלים אינם מרוצים מתפקוד הממשלה בשבוע החולף, עלייה של 7% מהחודש שעבר, ו-52% הביעו חוסר נחת מבלייר עצמו, לעומת 45% באוגוסט.
הצבא מושיט יד
דובר משרד התעשייה והמסחר הבריטי דיווח לרויטרס כי למעלה מ-80 משאיות עמוסות מיכלי דלק נשלחו לנקודות אסטרטגיות בבריטניה כדי להבטיח את תפקודם של שירותי הרפואה, המשטרה, כיבוי האש ואספקת המזון.
"המיכליות יפוזרו ב-300 תחנות דלק, ונשגיח כי הדלק יחולק קודם כל לבעלי העדיפות הגבוהה", אמר הדובר.
המפגינים דחקו בבלייר להפנות את תשומת ליבו לסכנה שגרם השבוע האחרון לשירותי הרפואה הדחופה, לרחובות שהתרוקנו, לבהלת הקנייה שאחזה בתושבים ולקבוצה הגדולה של המתים שלא נקברו בשל היעדר תחבורה מתאימה.
מחירי הדלק בבריטניה הם הגבוהים באירופה - 1.13 דולר לליטר. שלושה רבעים מהמחיר הזה מועברים כמס לממשלה.
"אם הם לא יקשיבו לנו ולא יפעלו בהתאם, נחזור לרחובות והפעם נביא איתנו החוצה את כל המדינה" אומר דיוויד הנדלי, העומד בראש קבוצת המחאה "איכרים למען פעולה". ההפסד לשוק הבריטי בשבוע האחרון נאמד ב-350 מליון דולר ליום.
ynet חדשות בעולם. כיסוי כל המתרחש ברחבי העולם: מהסיפורים והכותרות הראשיות בכל מדינה ועד סיפורי הצבע והרגעים האנושיים. מכיל בלוג מיוחד ובו כל הסיפורים הקטנים - והמעניינים באמת - שלא הפכו לכתבות ולכותרות