שתף קטע נבחר

זיהום חיובי

לגז הפליטה של המכונית יש גם השפעות חיוביות, מתברר. על אפקט החממה, למשל

לגזי הפליטה של כלי הרכב - כמו גם לזיהום תעשייתי, שריפות יער ולהתפרצויות הרי געש - יש גם צד חיובי. כך טוענים חוקרים ממכון "סקריפס" לחקר האקלים שבאוניברסיטת סן-דייגו. לטענתם, חלקיקים מזהמים הנפלטים לאטמוספירה - בין אם מעשי ידי אדם ובין אם מעשי הטבע - יוצרים תופעה חיובית של יצירת עננים. זו, בתורה, מביאה להורדת טמפרטורה ולאיזון תהליך התחממות האקלים, המכונה "אפקט החממה".
ד"ר רן רמנת'ן, חוקר במכון סקריפס, מגלה כי התופעה דומה לשיטה בה משתמשים ל"זריעת" עננים ומסביר כי עננים בעלי שטח פנים גדול מחזירים יותר מקרינת השמש אל החלל. להערכת רמנת'ן, זיהום האוויר, שגדל ב-33% בשני העשורים האחרונים, יכול להביא להורדת הטמפרטורה הגלובלית בכ-2.5 מעלות צלזיוס.

מחשבים לא נכון

"אפקט החממה" המדובר מתבסס על תחזיות מבוססות מחשב הצופות כי במאה הקרובה תירשם עליה בטמפרטורה הגלובלית של בין 2 ל-6 מעלות צלזיוס. לדברי רמנת'ן, אותם מודלים מבוססי מחשב אינם כוללים בחישובים את תופעת הזיהום הגובר ויצירת העננים בעקבותיו. "תופעה זו יכולה להיות בעלת משמעות גדולה ואפילו לאזן לחלוטין את אותם מודלים" אמר רמנת'ן.
אגב, לכל מי שמתכוון בעקבות הדברים להשאיר את מנוע הרכב עובד שעות נוספות, כדאי לומר כי רמנת'ן מדגיש שלזיהום האוויר תופעות לוואי שליליות על הבריאות והסביבה, ורצוי שלא לעודד אותו. עם זאת, תמיד אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זיהום אוויר. יש גם צד חיובי לעניין
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים