לחמניות פסח (עם אגוזים)
כשרות וקלות להפליא. מכינים אותן בשיטת הפחזניות ואם אתם לא אוהבים אגוזים, תוכלו להחליף אותם בצנוברים, בצל מטוגן, פרמזן, זיתים, עשבי תיבול ועוד
חומרים (12-15 לחמניות):
2 כוסות קמח מצה דק
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון
3 כפות אגוזים או פיסטוקים, טחונים דק
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/3 1 כוסות מים
1 כף סוכר
4 ביצים
הכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הפלפל והאגוזים.
2. שמים את החמאה (או המרגרינה), המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל על תערובת הקמח ומערבבים נמרצות בכף עץ. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים נמרצות לאחר כל הוספה. משהים כרבע שעה בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית תנור.
4. משמנים קצת את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים של 3 ס"מ זה מזה, ואופים כ- 25 דקות עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות-משחימות (מתאפקים לא לפתוח את התנור עד גמר האפייה). מצננים בטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסה אטומה למשך כ- 3 ימים.
גיוונים?
המון! את האגוזים הטחונים אפשר להחליף ב:- 3 כפות של: צנוברים קלויים / אגוזים לא טחונים / צימוקים / בצל מטוגן / גבינת פרמזן מגוררת / זיתים חתוכים דק / פלפלים קלויים, קצוצים / כף של עשבי התיבול האהובים עליכם, קצוצים.