שתף קטע נבחר

שרון: אני תומך ב"עזה תחילה"

עם זאת, הוא סייג את דבריו, ואמר בישיבת הממשלה כי "הסכמת הפלסטינים לתוכנית היא אחיזת עיניים". בן אליעזר קרא להפסיק את העיסוק האינטנסיבי בנושא עיראק. עימות בין השרים פרס ויצחק לוי סביב הסכם אוסלו. מזכיר הממשלה תקף את מובראק על "פרשת הנקניקיות"

ראש הממשלה, אריאל שרון, הביע היום (א') תמיכה בתוכנית "עזה תחילה" שמנסה לקדם שר הביטחון בנימין בן אליעזר. לפי התוכנית, צה"ל יחל להסיג את כוחותיו ברצועת עזה, בתנאי שהפלסטינים ייאבקו בטרור. אם ישרור שקט ברצועה, יועתק המודל גם לגדה.
שרון, שאמר את הדברים בישיבת הממשלה, טען עם זאת, כי נראה שההסכמה שהביעו הפלסטינים לתוכנית בפגישות שנערכו איתם, "היא תרגיל, שנועד לרצות את האמריקנים לקראת יציאת המשלחת הפלסטינית לוושינגטון".
בן אליעזר אמר כי הוא ממשיך להידבר עם הפלסטינים "כדי להביא אותם להתחיל לפעול על פי יכולתם". לדבריו, הרעיון הוא להתקדם באופן הדרגתי, ולכן הציע לפלסטינים להתחיל בעזה "כי שם יכולתם גבוהה הרבה יותר משום ששם תשתיתם הביטחונית לא נפגעה ושם גם ניתן ליטול מעט יותר סיכון, בשל הגדר".
שר הביטחון אמר ש"ישראל הסכימה לבחון כניסה לתהליך דומה גם בגזרות שקטות יחסית באזור יהודה ושומרון, אך טרם הגענו לנושא הזה, כי ישראל דורשת לראות קודם כל ניסיונות רציניים בשטח".
כמה שרים הביעו ספק באשר ליעילות התוכנית. השר אלי ישי אמר כי שרי הממשלה אינם מעודכנים בפרטיה ולכן הם אינם יכולים לתמוך בה. השר נתן שרנסקי אמר בתום הישיבה שהבעיה עם תוכנית עזה תחילה היא "שהיא מחדשת את הלגיטימציה למשטרו של ערפאת".

מתווה קלינטון - חי או מת?

עימות נוסף התפתח בישיבה בין השרים יצחק לוי ועוזי לנדאו לבין שר החוץ שמעון פרס. השר לוי דרש להעביר החלטת ממשלה, לפיה מתווה קלינטון ומתווה אוסלו נכשלו ולכן הם אינם רלוונטיים עוד. "אנו כל הזמן משלים את הפלסטינים ואת עצמנו שתקום מדינה, כשהפלסטינים לעולם לא יקבלו את תנאי שרון להקמת מדינה, על מעט יותר מ-40% מהשטח בשלב הראשון", קבע. לוי הציע לחזור לתוכנית האוטונומיה וליישם תוכנית לשיקום הערים הפלסטיניות.
בתגובה להתקפות לוי על אוסלו אמר פרס: "אוסלו היא התוכנית היחידה שהצליחה לעשות משהו אמיתי". שר התקשורת רובי ריבלין הגיב: "אוסלו הוא הסכם שזכרונו לא לברכה. יש בו סכנה פוטנציאלית משמעותית".

הרס הבתים - הצלחה

בן אליעזר התייחס בישיבה גם לפעולות הרס בתי המתאבדים ואמר כי "ישראל הגבירה את פעולת הרס בתי המחבלים שנטלו חלק בפיגועים. עד כה הרסנו 17 בתים - ורואים סימנים ראשונים לכך שפעולה זו יוצרת הרתעה מסויימת", בן אליעזר הוסיף: "יש בידינו כמה וכמה עדויות על הורים פלסטינים שניסו לעצור את ילדיהם מלהיכנס למעגל הפיגועים". הוא ציין כי במהלך השבוע החולף היו הישגים גדולים בסיכול ומניעת טרור ובסך הכל "יורטו ונעצרו כ-25 פעילי טרור מרכזיים, בשלבים שונים של תיכנון פיגועים".
שר הביטחון אמר עוד, כי בעקבות התפרצותו מחדש של גל הטרור, נקטה ישראל סדרה של צעדים ובהם הקפאת תנועות הפלסטינים בשומרון, הידוק הסגר על ירושלים והגברת הלחץ על החמאס.
בהתייחסו לנושא המתקפה על עיראק אמר בן אליעזר כי "אין סיבה עניינית לעיסוק האינטנסיבי בנושא. מערכת הביטחון מעולם לא היתה מוכנה ברמה כזאת לכל התרחישים, והתממשותם איננה עומדת בפתח". שר הביטחון אמר כי הוא מציע לשרים "להירגע ולהמשיך להכין את משרדיהם באופן שוטף".

הממשלה נגד מובראק

השר עוזי לנדאו תקף בישיבה את מה שכינה "מצעד שרי מפלגת העבודה לפגישות עם הנשיא מובארק, אשר מדבר בשחצנות ובהתנשאות כנגד ראש הממשלה אריאל שרון". זאת בעקבות החשיפה ב"ידיעות אחרונות" ביום שישי, של ציטוטי מובראק נגד "שרון השמן שנתן רק שתי נקניקיות לראש המודיעין שלי עומר סולימאן".
גם מזכיר הממשלה, גדעון סער, תקף בתדרוך לכתבים, את "ההתבטאויות הלא ראויות" של הנשיא מובארק נגד ראש הממשלה.
שרון עצמו חזר ואמר כי סולימאן לא התארח כלל בחוות השקמים, וכי קיבל אירוח נאות במהלך שהייתו בארץ.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
בן אליעזר. ההריסה עובדת
צילום איי פי
דודו פריד
יצחק לוי. אוסלו נכשל
דודו פריד
מומלצים