שריד: "מרצ בין האלפרון התחתון לאלפיון העליון"
במרצ השיקו את קמפיין הבחירות, שעיקרו חברתי. מנהל הקמפיין: אנחנו פונים הפעם למרכז, ואפילו לבוחרי הליכוד
יום לאחר שהציגה מרצ את הקמפיין הרוסי שלה, מיהרו במפלגה היום (ג') להציג קמפיין חדש, שעיקריו: יצירת מהפיכה בחינוך; שינוי סדר העדיפויות הלאומי והעברת כספים מהתנחלויות וחרדים לערי הפיתוח והשכונות, ולמיזמים בתחומי התשתית והאנרגיה; שמירה על זכויות האדם, מאבק בכפייה הדתית ושוויון לנשים.
במסיבת העיתונאים הוצגו כמה סרטים שילוו את תשדירי התעמולה שבו מרצ מבטיחה לבוחריה כי היא המפלגה היחידה שלא תשב בקואליציה עם שרון.
יו"ר המפלגה, יוסי שריד, אמר כי "מרצ היא המפלגה הניצבת בין האלפרון התחתון לאלפיון העליון". הוא הוסיף כי "שנת 2002 היתה השנה הנוראה ביותר בתולדות מדינת ישראל. למצב הזה יש אבא, והוא אריאל שרון, ואמא, שהיא מפלגת העבודה".
יוסי ביילין, שהצטרף לאחרונה למרצ, התייחס למצע המדיני של המפלגה. לדבריו, בנושא סוריה מאמינים במפלגה כי יש לחזור לגבולות 67', כשלישראל זכויות סביב לכנרת.
לדבריו, "השנתיים שחלפו לא יכולות לעבור כאילו לא היו. מבחינתנו, 35 שנות הכיבוש צריכות להסתיים, ובלי קשר לצד השני, אנחנו רוצים מאוד לשבת לשולחן המו"מ, ונעדיף את זה".
במקביל, יפתח יואב קריים, מספר 14 במרצ, במסע בכל הארץ, ובמהלכו הוא יבקר במעוני נשים מוכות, לשכות תעסוקה וייפגש עם חסרי דיור. לדברי קריים, "זו הדרך שלנו. אנחנו מסתכלים לאנשים בעיניים. האדם הפרטי הוא העניין שלנו".
מנהל הקמפיין של מרצ, דרור שטרנשוס, התייחס לסקרים הלא מחמיאים למפלגה ואמר כי "50% מהציבור לא החליט עדיין למי להצביע. אנשים אמנם עונים לסקרים, אבל הם לא בטוחים בהצבעתם, והפעם מרצ פונה יותר מתמיד לזרם המרכזי, כולל בוחרי ליכוד. אנחנו נבקש מהם לפתוח את המקרר, ולראות אם הם מרוצים ממה שיש שם. שישאלו את עצמם האם הם בטוחים במקום העבודה שלהם, ונספר להם שלכל המצב הזה יש אבא והוא אחראי למצב".