שתף קטע נבחר

המתכונים של עודד ברנר

איש השוקולד מ'מקס ברנר' התארח בפורום האוכל של ynet, ענה לשאלות וגם חילק מתכונים: טרפלס, פרלינים, קרם וניל ופרפה שוקולד



קרם וניל

חומרים:

ליטר חלב רותח
10 חלמונים
75 גרם סוכר
50 גרם דבש
2 מקלות וניל

הכנה:

1. בסיר בינוני, מערבבים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים מעט מהחלב ומערבבים מהר. מוסיפים את שאר החלב ומניחים על האש (עדיף מעל אמבט מים חמים - באן מרי), מוסיפים את הדבש ואת מקלות הוניל ומערבבים בערך 2-3 דקות עד שמסמיך.
2. מעבירים לקערת חרס ואופים בתנור 10 דקות בחום בינוני, או עד שמתקשה. מוציאים, זורים סוכר מעל ומכניסים לחלקו העליון של התנור בחום מאוד גבוה, רק כדי לשרוף את הסוכר. מקררים ומגישים.

פרפה שוקולד

1/2 ליטר חלב
5 גרגרי הל
2 כוסות סוכר
10 חלמונים
600 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה

הכנה:

1. מרתיחים את החלב עם כוס סוכר אחת ועם גרגרי ההל. מוסיפים את כוס הסוכר הנוספת ואת החלמונים בהדרגה. מערבבים כל הזמן, כדי שהם לא יהפכו לחביתה. מביאים לרתיחה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס. מקררים.
3. מקציפים את השמנת ומקפלים פנימה. מעבירים לכלי הגשה אישיים, או לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים. מגישים קפוא.

פרלינים וטראפלס

הבסיס הוא מאוד פשוט - ממיסים שוקולד בשמנת ביחס של 1/2 ליטר שמנת ל-1 ק"ג שוקולד ומקררים. אפשר להגדיל או להקטין את הכמויות בהתאם למספר המנות המבוקשות. הסוד הוא בחומרי הגלם - משוקולד טוב יצאו טראפלס ופרלינים טובים.

לטראפלס:

כל מה שנשאר לעשות, הוא לגלגל כדורים ולצפות בכל אבקה שמתחשק, כמו: אבקת קקאו, שבבים של קוקוס, אגוזים, או אבקת סוכר.

לפרלינים:

מעלגלים לכדורים, או אם רוצים ריבועים מצננים את התערובת על משטח וחותכים. טובלים בשוקולד ממוס ומצננים. זה כל הסוד של פרלינים. אם רוצים טעמים מעניינים, חולטים בשמנת (לפני שומוסיפים את השוקולד) כל שילוב של חליטת פרחים או תבלינים כמו למשל: בזיליקום, צ'ילי, לבנדר, קמומיל וכ'.

עלי שוקולד לקישוט:

לוקחים עלים אמיתיים, ממיסים שוקולד ומורחים את העלה באמצעות מכחול בשכבה דקה. מקררים, מקלפים את העלה ותתפלאו לגלות שכל פרט של הבריאה, הועתק לשוקולד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל חכים
עודד ברנר
צילום: דניאל חכים
מומלצים