שתף קטע נבחר

155 אנשי מוסד: החלטנו לפרוש

גם הם בנפגעים: 155 עובדים של המוסד למודיעין, בהם בכירים ביותר, הודיעו על כוונתם לפרוש מהארגון בקרוב. הסיבה: התוכנית הכלכלית תפגע בתנאי הפנסיה שלהם. החשש: עזיבה המונית תפגע בפעילות הארגון

פרישה המונית מ"המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים": 155 עובדים בדרגות שונות, ובהם מבכירי המוסד למודיעין, הודיעו בימים האחרונים לראש המוסד, מאיר דגן, על כוונתם לפרוש מהארגון ללא דיחוי. הסיבה: כוונת משרד האוצר לשנות את תנאי הפנסיה שלהם. כך דווח הבוקר (יום ב') ב"ידיעות אחרונות".
החלטתם של העובדים לפרוש מהמוסד מעוררת סערה במערכת המדינית, בגלל השלכותיה על המשך פעילות המוסד: עם עזיבה המונית שכזו עלולה הפעילות להיפגע.
יצוין כי התוכנית הכלכלית להבראת המשק פוגעת באופן קשה בתנאי הפרישה של משרתי הקבע בצה"ל, הזהה לזו של אנשי המוסד.
התוכנית משנה את חוק שירות הקבע, ולפי אחד מהשינויים יוכלו משרתי הקבע לפרוש מיוזמתם רק בגיל 55, במקום בגיל 45 כיום.
התוכנית הכלכלית גם מגבילה את מספר הפורשים השנה לגמלאות ל-800, ובשנים 2004 ו-2005 – ללא יותר מ-400. בשנים האחרונות פרשו לפנסיה בכל שנה כ-1,200 איש, והעלות התקציבית הייתה גבוהה ביותר.
שינוי מוצע נוסף: על פי התוכנית הכלכלית שאישרה הממשלה לא ייהנו יותר עובדי מוסד שיפרשו בגיל 45 מפנסיה תקציבית, ולא יוכלו לקבל את מלוא הסכום החודשי שהיה נהוג עד כה.
עובדי המוסד, שהודיעו על פרישתם, מבקשים לנצל את תנאי הפרישה הנוכחיים ולצאת לפנסיה בגיל 45, בטרם יחולו בהם שינויים. בין הפורשים נמצאים גם עובדים רבים, שאינם מוכנים להתיישר על פי קווי המדיניות שהתווה למוסד ראש המוסד, מאיר דגן, עם כניסתו לתפקיד.
גורמים בכירים במוסד גילו אמש, שדגן הודיע בישיבות עם ראשי האגפים במוסד כי הוא מתכוון להפנות את מירב המאמצים של המוסד למבצעים מיוחדים, וכי אין לו כוונה להמשיך ולהיות "משרד חוץ מספר 2". לדבריהם, דגן אינו מייחס חשיבות לתחום טיפוח קשרי החוץ של המוסד עם ארגונים מקבילים לו בעולם.
ממשרד ראש הממשלה, האחראי לפעילות המוסד, לא היה אפשר לקבל תגובה על כוונות הפרישה של עובדי המוסד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
ראש המוסד מאיר דגן
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
אי-פי
מחאה על תנאי הפרישה. אילוסטרציה
אי-פי
מומלצים