שתף קטע נבחר

השערה בהונג קונג: תיקנים אחראים למגיפת ה-SARS

למעלה מ-100 בני אדם מתו מהמחלה בשבע מדינות. בהונג קונג העלו מומחי בריאות השערה שתיקנים, החודרים לדירות דרך צינורות הביוב, אחראים להדבקה

נמשכת הפניקה בעולם מנגיף ה-SARS, שגרם למותם של לפחות 101 איש עד כה. בימים האחרונים התגלו מאות מקרים חדשים וכ-2,750 בני אדם חולים כיום במחלת הריאות הנגרמת מהנגיף, שעדיין לא נמצאה לה תרופה. בסין מתו מהמחלה 53 בני אדם, בהונג קונג - 23, בקנדה - 10, בסינגפור - 8, בווייטנאם - 4, בתאילנד - 2 ובמלזיה - 1.
מיקרוביולוג באוניברסיטה בהונג קונג אמר היום (ג') כי קיים חשש ש-80 אחוז מהאוכלוסיה תידבק בנגיף בשנתיים הקרובות. כמו כן הביע גורם במערכת הבריאות דאגה מכך שחולים במחלה שמבריאים ממנה, עדיין עלולים להדביק אחרים במשך תקופה ארוכה.

התיקנים אחראים?

בכיר במשרד הבריאות בהונג קונג אמר כי על פי תיאוריה חדשה, ייתכן שתיקנים מעבירים את נגיף ה-SARS. "ייתכן שתיקנים נושאים חלקיקי אשפה מזוהמים, דרך צינורות ביוב, לתוך דירות בשכונת קאולון ומעבירים את המחלה", אמר לונג פא-יין, סגו שר הבריאות. מומחי הבריאות הגיעו אל ההשערה הזו לאחר ש-300 דייריו של בניין מגורים אחד נדבקו במחלה.
המחלה זוהתה לראשונה בדרום סין, ופגעה פגיעה אנושה בתיירות באזור. הרשויות במדינה מקפידות לציין שהמחלה נמצאת בשליטה, וקוראות לתיירים "להגיע ללא חשש". במחוז גוואנג-דונג, שם היתה ההתפרצות העיקרית של המחלה, דיווחו בחודש האחרון על 43 מקרי מוות מהמחלה, אולם גורמי בריאות מתעקשים: "המחלה נמצאת תחת שליטה".

בסינגפור התחילו לקחת ויטמין C

בסינגפור גובר הפחד ורבים מהתושבים החלו לצרוך ויטמין C ולאכול יותר פירות וירקות, בניסיון להישאר בריאים. בתאילנד מודאגים גם מהפגיעה בתיירות עקב המחלה. 11 מקרים של חולים דווחו עד כה בתאילנד, מהם מתו שני בני אדם. החולים הושמו בבידוד. בהודו עדיין לא נרשמו מקרים של המחלה. היום אושפזה תיירת אמריקנית בבית חולים בבומביי עם סימפטומים דומים למחלה, אולם הרופא המטפל בה מסר כי היא סובלת מדלקת בגרון בלבד ולא מ-SARS.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ילדים בכיתה במלזיה. מנסים להתגונן
צילום: רויטרס
ההעברה דרך הביוב?
מומלצים