שתף קטע נבחר

קרינה סלולרית גורמת לנזקים גנטיים

חשיפה ארוכת טווח לקרינה סלולרית עלולה לגרום לפגמים בחלוקת החומר התורשתי בזמן חלוקת התאים. כך מצא פרופ' רפי קורנשטיין במחקר שערך באוניברסיטת תל אביב והציג ביריד למחקר רפואי שנערך בפקולטה לרפואה באוניברסיטה

המחקר בדק כיצד מגיבים תאי המערכת החיסונית של בני אדם לחשיפה לקרינה בתדר של 830 מגה-הרץ (בדומה לתדר קרינה סלולרית) 72 שעות רצופות. נמצא שהקרינה גרמה לפגם בשכפול החומר התורשתי שנוצר בתהליך החלוקה התאי. אי יציבות החומר התורשתי מאפיינת את התהליך הסרטני בגוף. כמו כן נמצא קשר ישיר בין רמת הקרינה לפגמים בחלוקת התאים. הגדלת אי היציבות בחומר התורשתי נצפתה כבר בעוצמות קרינה שגבוהות ב-30% מהעוצמה המותרת בתקן הבינלאומי לקרינת גלי רדיו.
התקן מבוסס על ההנחה שהנזק בחשיפה לקרינה בעוצמה גבוהה נובע מחימום הרקמה התאית, אך המחקר מראה שהנזקים הגנטיים אינם קשורים לחימום התאים. "הפגיעה בתא נגרמת מהשפעת הקרינה עצמה על התאים, עובדה שמערערת את הבסיס לתקן הבינלאומי", אומר פרופ' קורנשטיין.
עם זאת, הוא מדגיש שמדובר במחקר ראשוני, ושמבדיקת השפעת הקרינה על התאים בתרבית רקמה לא ניתן להקיש ישירות על השפעת הקרינה על תאים בגוף האדם במהלך החשיפה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
ככל שמדברים יותר בנייד, יפגמו התאים בעת חלוקתם
צילום: מיכאל קרמר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים