אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דיור

לגור בת"א בלי פקקים צילום: דוד הכהן
לגור בת"א בלי פקקים צילום: דוד הכהן
 
לגור בפריפריה ולהגיע ברכבת
לגור בפריפריה ולהגיע ברכבת 
 
 כתבות נוספות
מי אחראי על ליקויי בניה?
בתכנון: שכונות יוקרה בכמיליארד שקל בנגב
מתי כדאי להיעזר בשירותי עו"ד כשרוכשים דירה
צפיפות המגורים בישראל הגבוהה ביותר במדינות המערב
 
 

 

נדל"ן: מתרחקים מת"א ומרוויחים

עם התייעלות מערך הרכבות בישראל הופכת ההגעה לתל-אביב פשוטה יותר. זוגות צעירים ומשפרי דיור כבר אינם חוששים לגור מחוץ לעיר מפחד הפקקים. כמה אפשר לחסוך על ידי מעבר לפריפריה

עופר פטרסבורג
פורסם: 27.05.03, 09:17

החסכון מתחיל עם היציאה ממרכז תל-אביב: הירידה המתמשכת בהתחלות הבנייה ומצוקת הקרקעות במרכז הארץ, הביאו להרחבת פערי הדיור בין תל-אביב והפריפריה בשנים האחרונות. הנוסחה פשוטה - אותה דירה בדיוק תעלה מחיר כפול, ולעתים אף משולש בתל-אביב. מבחינה סגנונית אין הרבה הבדל, והשכונות במערב ראשון-לציון דומות להפליא לשכונות הצפוניות של תל-אביב.

ערים רבות שהיו בעבר פחות פופולריות מציעות כיום מגוון אפשרויות דיור, הזולות משמעותית מהחלופה של מגורים בתל-אביב ובסביבותיה. נתניה, גבעתיים, רחובות ונס-ציונה מציעות אלטרנטיבה טובה לא פחות מתל-אביב למשפרי דיור ולאלה המחפשים שקט, שלווה ואיכות חיים גבוהה.

לדברי סמנכ"ל חברת מבני-גזית, נתי גלבוע, בעוד שתל-אביב נפגעה מהמיתון וירידת המחירים בה הגיעה ל-10%-5%, מקומות כמו חדרה, אשדוד ומודיעין נפגעו בשיעור גבוה יותר, 20%-15%, ולכן הפער בין המרכז לפריפריה הולך וגדל.

כך, לדוגמה, כאשר אדם בוחר לגור בראשון-לציון במקום בתל-אביב, הוא מתרחק מרחק של 16 ק"מ, וחוסך 620 אלף שקל. אם הוא בוחר לרכוש דירה בנתניה
במקום בהרצליה, ערים שהמרחק ביניהן הוא פחות מ-20 ק"מ, הוא חוסך 540 אלף שקל.

עם זאת, לא כל הקילומטרים שווים מבחינת עלות דירה. לדברי גלבוע, הטבלה משקפת גם את היוקרה של העיר: ככל שהעיר יוקרתית יותר, כך יהיה הרווח כתוצאה מההתרחקות מתל-אביב נמוך יותר. כך שלמרות שהמרחק בין הרצליה לנתניה קטן יחסית - פער המחירים ביניהן גבוה, מאחר שנתניה היא פחות יוקרתית. מנגד, ההבדל במחירים בין תל-אביב לגבעתיים ורמת-השרון קטן יותר, מאחר שהן נחשבות יוקרתיות.

קרוב אבל יקר

בגבעתיים, לדוגמה, רמות מחירי הדיור דומות מאוד למחירים בתל-אביב. "העובדה שמלאי הקרקעות והפרויקטים לבנייה בגבעתיים מצומצם מאוד", אומר מנכ"ל רשת רילטי-אקזקיוטיב, שמעון איזנברג, מביאה לכך שלא רק שרמת המחירים בעיר יציבה, אלא שאלה המבינים את יתרונות המעבר ל'עיר שינה' רדומה, מוכנים לשלם עבור כך כמעט כמו שהיו משלמים עבור מגורים בתל-אביב, אם לא יותר".

גם ברמת-השרון רמת המחירים נמוכה אך במעט מזו שבתל אביב. לדברי מיכאל רודניצקי, מבעלי חברת שחר-לשם הבונה את פרויקט גני רמת-השרון, היצע הדירות בעיר, השומרת על אופי של מושבה יוקרתית, נמוך ביותר. הביקוש, לעומת זאת, גבוה - ולכן המחירים גבוהים. לדבריו, עיקר הביקוש לדירות בעיר הינו של בני רמת-השרון והסביבה, וכן של אוכלוסיה מבוגרת, המעוניינת לעבור לדירה קטנה יותר.

משפרי דיור וזוגות צעירים

לדברי סמנכ"ל דנקנר-השקעות, זוהר קפלן, אין ספק שלמגורים בתל-אביב יש יתרונות רבים, דוגמת הקירבה למרכזי בילוי ולמרכז העסקים. תשובי תל-אביב גם אינם עומדים בפקקים הארוכים בכניסה לעיר בבקרים וביציאה ממנה בשעות אחר הצהריים. יתרונות אלה מתבטאים, כמובן, גם במחירי הדירות בעיר.

לדברי סמנכ"ל דלק-נדל"ן, שרית סבן-שליט, הפערים ההולכים וגדלים בין תל-אביב לפריפריה עושים דווקא טוב לפריפריה, שכן אוכלוסיות איכותיות, שבעבר התעקשו שלא לצאת מגוש דן, מוצאות כיום את מקומן בערים זולות ומתפתחות, כדוגמת רחובות ונס-ציונה.

רחובות, נתניה ונס-ציונה נמצאות כיום בתנופת בנייה ופיתוח אדירה, והחלו להוות מוקדי משיכה למשפרי דיור, זוגות צעירים ומשפחות צעירות מכל חלקי הארץ. רבים מרגישים שמשתלם יותר לרכוש דירה באחת מערים אלו, ולא לשלם שכירות חודשית גבוהה בתל-אביב.

עם זאת, המרחק הפיזי מתל-אביב יכול ליצור גם בעיות - בעיקר לעובדים בה. הפתרון המסתמן לבעיית הפקקים היא הרכבת ההולכת ומסתעפת, כשכמעט מדי שנה נפתחים קווים נוספים, שמטרתם חיבור הפריפריה לתל-אביב ולערים גדולות נוספות.


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as05-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©