שתף קטע נבחר

10 טיפים אלטרנטיביים: ממדיטציה ועד למניעת עצירות

איך פותרים בעיית עצירות במגע יד, מה תורמת נשימה נכונה לחיבור עצמי ומדוע צריך לאכול לאט ובמנוחה. עשרה טיפים אלטרנטיביים נוספים

במשך שנה שלמה שוטטה יעל חן, עיתונאית, עורכת תוכניות טלוויזיה ותסריטאית, בין עשרות רבות של מטפלים אלטרנטיביים ברחבי הארץ וחוותה על בשרה את הטיפולים. בסיומו של אותו תהליך ישבה וכתבה ספר. ב-"101 מרפאים אלטרנטיביים" (בהוצ' כנרת) מציגה חן את המטפלים שהשאירו בה (ובגופה) את הרושם העמוק ביותר - ממרפאה בטיפול אנרגטי, דרך שיאצו ואקופונקטורה ועד טיפול ברייקי ואנימה - ומביאה את פרטי הטיפול והסברים מרתקים על התיאוריה שעומדת מאחוריו.

 

כל אחד מ-101 המטפלים תרם לספר טיפ משלו לחיים טובים ובריאים יותר, איש איש על פי אמונתו והתיאוריה אותה הוא מיישם. את אלו אנו מביאים לכם כאן, בהמשכים. הנה מקבץ נוסף של עשרה טיפים מנצחים:

 

1. טיפול טבעי בשיעול והצטננות

 

לטיפול בשיעול והצטננויות חילטו במים רותחים כפית של צמח טימין מיובש, ואחרי 10 דקות שתו את המים – כך שלוש ארבע פעמים ביום. הטימין הוא צמח בטוח לתינוקות ולמבוגרים, וכל סירופ לשיעול מכיל אותו. (מיטל בטורי, צמחי מרפא)

 

2. אמבטיית קש לשינה ערבה

 

כשסובלים מהפרעות שינה, מומלץ לקחת קש מהרפת, להרתיח 300 גרם בשלושה ליטר מים במשך חצי שעה, לסנן, לשפוך את התמיסה לאמבטיה ולשכב בתוכה עשרים דקות. זה מפיג נדודי שינה. (ד"ר מארק ליטווק, מתמחה בשיטת סו ג'וק, דיקור טיבטי ושיטת זלמנוב לניקוי רעלים)

 

3. פותרים עצירות במגע פשוט

 

לילד שסובל מעצירות מומלץ לבצע 15-20 תנועות סיבוביות סביב הטבור נגד כיוון השעון.יש לחזור על הפעולה פעמיים שלוש ביום. (סלאח ביסאן, רפואה סינית)

 

4. הפתרון ליום מתוח במיוחד

 

אם יום המחרת עתיד להיות מתוח ועצבני, כדאי לשים בכוס אבן אחלמה, ובבוקר לשתות את המים – בלי האבן, כמובן. משקה זה מרגיע ומשרה נינוחות. (אודי אברהמסון, גמילה מהתמכרויות) 

 

5. המתכון לאכילה נכונה

 

בזמן אכילה ושתייה חשוב להיות מודעים לנשימה. כששותים – לא לגמוע כוס מלאה בבת אחת, אלא בלגימות קטנות, לנשום לתוך הלגימה, ולגלגל את המים בפה. גם כשאוכלים – ללעוס לעיסות קטנות, ולנשום לתוכן. דרך זו מחברת אותנו אנרגטית לאוכל ולשתייה, ואפילו תורמת להרזיה. התיאבון הרב פוחת, ומכיוון שמחלות רבות נובעות מאכילת יתר, הרי שהרווח כפול ומכופל. (עודד מנסורה, רפואת תדרים – ביו-אקוסטיקה)

 

6. מדיטציה יומית כמנהג

 

מדי יום כדאי לשבת עשר דקות, ולהתחבר לנשימה: לחוש איך האוויר יוצא מהגוף ונכנס אליו. זה מרגיע, מאזן, ממקד. כסוג של מדיטציה, רצוי לעשות זאת בשעה קבועה, כדי שהדבר יהפוך למנהג. (מאירה אביב, הילינג)

 

7. הדרך לחזור ליציבות רוחנית

 

כשמרגישים לא מחוברים ולא ממוקדים, מומלץ לעצום עיניים ולדמיין חוט של כסף שנמתח מעצם הזנב כלפי מעלה, ומעמוד השדרה לקרקע. כשמתעמקים בחוט זה, אפשר לחוש אם הוא מתנדנד או יציב. אם הוא מתנדנד, זהו סימן למצב רגשי לא יציב. במצב זה צריך לשלוח את חוט הכסף למרכז האדמה, עמוק ככל האפשר. כך הוא מתייצב מיד, והתחושה משתפרת באחת. (טל אליעד, הילינג)

 

8. טיפול מהיר וזמין בכאבים

 

מומלץ לכל אחד להחזיק בתיק תמציות "רסקיו" ו"רוק רוז". מתמצית "רסקיו" מטפטפים טיפות אחדות על הלשון בזמן מצבי חירום. מתמצית "רוק רוז" אפשר לקחת שתי טיפות מדי 10 דקות. התמצית מתאימה לכאבים שונים, החל מכאבי לידה וכלה בכאבי ראש. (אסנת ניב, מטפלת באמצעות פרחי באך)

 

9. נרגעים דרך הפה

 

בשיטת פאולה יש תרגיל שנקרא "או אי". מכווצים את הפה לתנועת או, ואחר כך מותחים אותו לתנועת אי, לפחות למשך דקה וחצי. התנועה מעוררת מנגנונים רדומים, כי הסגירה והפתיחה של הפה מפעילות מערכות שונות. אחר כך מומלץ לשכב בנינוחות, כשהידיים מונחות על העיניים, ולהקשיב לגוף. (יותם ורדי, שיטת פאולה)

 

10. מתחברים לעצמנו דרך הנשימה

 

בזמן מתח מומלץ לשבת כששתי הרגליים מונחות על הקרקע, רצוי יחפים או בגרביים, ולדמיין שורשים עמוקים נשלחים מכפות הרגליים עמוק אל בטן האדמה. בכל נשיפה צריך להעמיק את השורשים, ובכל שאיפה לחוש את העוצמה שמגדיעה מהאדמה לרגליים, ומהן לגוף. לדמיין שבקודקוד יש פתח אשר בכל שאיפה נפתח לשמים ומאפשר לאנרגיה השמימית לשטוף את הגוף. (רונדה פקטור, קיניסיולוגיה)

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדיטציה. הדרך לחזור ליציבות רוחנית
צילום: מריאן הול
אכילה נכונה. להיות מודעים לנשימה
צילום: מריאן הול
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים