שתף קטע נבחר

מאות הפגינו בתל אביב במחאה על גירוש הזרים

בהפגנה בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב השתתפו בין היתר אישי ציבור ואמנים. ח"כ יוסי שריד אמר: "זה מעורר פלצות, זה מזכיר ציד יהודים במשטרים הכי אנטישמיים". "לילדים אין תרבות אחרת, שפה אחרת, או בית אחר, לאן הם ילכו?", שאלה השחקנית גילה אלמגור

כ-300 בני אדם השתתפו הערב (ד') בהפגנה שארגנו מוקד הסיוע לעובדים זרים וארגון רופאים לזכויות אדם, נגד המדיניות החדשה של משטרת ההגירה, המאיימת לגרש משפחות של עובדים זרים על ילדיהם.

 

המדיניות החדשה, שנכנסה לתוקפה בתחילת החודש, קובעת כי מעתה "יורחקו לארצות מוצאם" לא רק מבוגרים כי אם גם משפחות שלמות, לרבות ילדים שנולדו בארץ וחיו כאן כל חייהם.

 

לפי נתוני מוקד סיוע לעובדים זרים, המסתמך על נתוני עיריית תל אביב, חיים בתחומי תל אביב כ-2,500 ילדי עובדים זרים, רובם נטולי אזרחות כלשהי - לא ישראלית ולא אזרחות ממדינת המוצא של הוריהם.

 

"הזיכרון היהודי מתעורר למראה הגירוש"

 

בהפגנה, שהתקיימה במדרחוב נוה שאנן, בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב, השתתפו אישי ציבור ואמנים. המפגינים נשאו שלטים בהם נכתב "אין בני אדם לא חוקיים", "כולנו ילדי מהגרים" ו"אהבת לגר כמוך כי גרים הייתם בארץ מצרים".

 

"אני רואה תמונות גירוש עובדים זרים והזיכרון היהודי שלי מתעורר", אמר בהפגנה ח"כ יוסי שריד, "זה מעורר פלצות, זה מזכיר ציד יהודים במשטרים הכי אנטישמיים. כל אדם שמנסה לשמור על צלם אנוש צריך לצאת ולהפגין".

 

הזמרת חוה אלברשטיין שהשתתפה בהפגנה אמרה כי "באופן עקרוני מאוד מציק לי היחס לפועלים זרים. הטרמינולוגיה של ציד אנשים וגירוש מזכירים ימים שחורים, ימים לא רחוקים בזמן. התרבות של הלשנות על שכנים מצמררת. אם היו יוצאים לציד ישראלים לא חוקיים, כל הקהילות היהודיות היו הופכות את העולם וזועקות. וכל זה תוך מסווה שקרי ולא מובן לגבי צורך כלכלי לשימור תרבותנו וכלכלתנו".

 

"כל ילד צריך שיהיה לו בית ואני חרדה לגורל הילדים", אמרה השחקנית גילה אלמגור. "נולדו פה 2,500 ילדים. אין להם שפה אחרת, בית אחר או תרבות אחרת, לאן הם ילכו? אתם מתארים לכם שילדים ישראלים יגורשו מאל.איי, איזו זעקה תקום על אנטישמיות? אני רוצה לסיים את חיי כשאני יכולה להביט על עצמי במראה ולכן באתי להפגין".

 

מוקד הסיוע: "הילדים לא ביצעו כל פשע"

 

סיגל רוזן, מנהלת מוקד הסיוע לעובדים זרים, אמרה לפני ההפגנה כי כיום מגורשים בכל חודש מישראל כ-2,100 איש, אולם מדובר רק בנשים וגברים, רובם עובדים לא חוקיים שלא הספיקו להגיע לבית הדין לפני מועד הגירוש. לדבריה, לעתים מדובר בעובדים חוקיים לגמרי או בעובדים שהיו חוקיים אולם מעסיקיהם העבירו אותם למעסיק אחר שאין לו רישיון להעסיק זרים, וכך הם הפכו לבלתי חוקיים ללא ידיעתם.

 

עוד אמרה רוזן כי קיימת בעיה נוספת של חלק מהעובדים, שהגיעו לישראל כתיירים, ובינתיים הקימו משפחות. לעתים העובדים שנעצרים ומגורשים מותירים אחריהם נשים בהריון, שאין מי שידאג להן. לדבריה, הן נותרות ללא ביטוח רפואי ונתקלות בבעיות קשות מול הביורוקרטיה של מערכת הבריאות הישראלית.

 

רוזן ציינה כי בארץ ישנם כ-3,000 ילדי עובדים זרים עד גיל 3. הילדים הגדולים יותר בדרך כלל נשלחים לארצות המוצא של ההורים. עם זאת, בארץ חיים עשרות בני נוער, בנים לעובדים הזרים. "האמנה לזכויות הילד, שישראל חתומה עליה, מנתקת את מעמד הילד ממעמד ההורה. הילד לא ביצע כל פשע וכל עבירה. משטרת ההגירה מניחה שהילדים ילכו אחרי הוריהם ולא ערוכה למצב בו ילד יגיד שהוא לא מוכן ללכת בעקבות הוריו שמגורשים", אמרה רוזן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנות נגד גירוש זרים (ארכיון)
צילום: דודו פריד
מזכיחר משטרים אנטישמיים. יוסי שריד
צילום: דודו פריד
חרדה לגורל היהודים. גילה אלמגור
מומלצים