"אל תתערבו בקביעת תעריפי SMS"
כך דורשות חברות הסלולר ממשרד התקשורת; טוענות כי מחירי שליחת הודעות ה-SMS בישראל נמוכות בהשוואה למחירים בעולם וכי אין על משרד התקשורת להתערב בתמחורם
טרם התקבלה הכרעה בעניין כוונת משרד התקשורת להגביל את מחירי הודעות ה-SMS של חברות הסלולר; אתמול נערך שימוע בעניין במשרדו של שר התקשורת אהוד אולמרט. בשימוע לקחו חלק כל חברות הסלולר שטענו כי מחירי שליחת הודעות ה-SMS בישראל נמוכות בהשוואה למחירים בעולם וכי אין על משרד התקשורת להתערב בתמחורם.
כאמור, משרד התקשורת מתכוון לשנות את מבנה התעריפים הנהוג היום ב-SMS כך שבשלב הראשון התשלום עבור שליחת הודעת SMS מחוץ לרשת לא יעלה על פי 2 ממחיר ההודעה הנשלחת בתוך הרשת.
עוד רוצים במשרד התקשורת כי החל ממארס 2005 מחיר שליחת הודעת SMS מחוץ לרשת לא יעלה על פי 1.5 ממחיר ההודעה בתוך הרשת. כיום גובות החברות מחירים גבוהים עבור שליחת הודעות SMSמחוץ לרשת, בכמעט פי 3 ממחיר ההודעה בתוך הרשת.
לחברות הסלולר הסכם בינם לבין עצמן לפיו עבור משלוח הודעת SMS מרשת לרשת ישלמו דמי קישוריות של 45 אגורות כולל מע"מ.
שר התקשורת, אהוד אולמרט: אל תתערב בתעריפים
מומלצים