שתף קטע נבחר

האם מנכ"ל ערוץ 10 עומד להתפטר?

בערוץ חוששים כי הבעלים החדשים יתערבו בתכנים - ומקורבי המנכ"ל טוענים כי הוא מאיים להתפטר. בערוץ מסרבים למסור להתייחס לנושא

בימים האחרונים טענו מקורביו של מנכ"ל ערוץ 10, מודי פרידמן, כי הוא איים להתפטר מתפקידו. המקורבים טענו, שלא לציטוט, כי פרידמן בוחן את המשך דרכו בעקבות כניסתם של בעלי המניות החדשים לערוץ, ומבקש הבהרות לגבי תחומי האחריות והניהול שיישארו בידיו. היו אפילו בכירים בערוץ שאמרו השבוע, כי הם שמעו את פרידמן אומר כי כבר התפטר מתפקידו.

 

למרות זאת, שום מכתב פיטורים לא הונח עדיין על שולחנם של בעלי המניות בערוץ - החדשים או הישנים. פרידמן גם סירב במשך שלושה ימים להתייחס לפניות חוזרות ונשנות של "ידיעות אחרונות" אליו בעניין זה. רק אתמול, לאור התגברות השמועות בענף, מסר ערוץ 10 תגובה רשמית שלפיה "כשיהיה מה להודיע לגבי התפטרות המנכ"ל - נודיע".

 

כך או כך, שמועות על התפטרותו לאו דווקא מזיקות לו, נהפוך הוא: הן יכולות לערער את שלוותם של בעלי ערוץ 10 הנוכחיים ולגרום להם לנסות לבצר את אופיו של הערוץ - לפני שבית המשפט יאשר באופן סופי את ההסכם עם הבעלים החדשים.

 

זה, בעצם, מה שמדאיג את פרידמן: שאלת אופיו העתידי של הערוץ. רון לאודר ושלמה בן-צבי, שעומדים להשלים רכישת 60% ממניות ערוץ 10, הצהירו כי בכוונתם להיות מעורבים בערוץ. עובדי ערוץ 10 אומרים, כי בשבוע האחרון ניתן לראות את בן-צבי מדי יום בבניין המשרדים של הערוץ. 

 

בן-צבי מנסה ללמוד, להבין, לגבש אסטרטגיה ולהיפגש עם עובדים - לא רק עם פרידמן. לפרידמן, כמו לרבים אחרים בערוץ, יש חששות כבדים מפני ניסיון של בן-צבי ולאודר להשפיע על תכני הערוץ. צריך לזכור, שבן-צבי ולאודר מחזיקים גם בערוץ המסורתי "התכלת" ושבן-צבי הוא בעלי העיתון הימני "מקור ראשון". מיצובם של כלי תקשורת אלה שונה בתכלית מהמיצוב שפרידמן מעוניין ליצור לערוץ - 10 ערוץ פתוח, פלורליסטי, פרובוקטיבי, הפונה למכנה משותף רחב ביותר. המיצוב הזה עשוי בהחלט להיות בעייתי עבור בן-צבי חובש הכיפה.

 

סיבה טובה

 

לפרידמן, לעובדי הערוץ וגם לבעלי המניות של ערוץ 10, יש סיבה טובה לחשוש מפני נסיונות להשפיע על תכני הערוץ. הם עוד לא שכחו את משה  סאבא, יהודי מקסיקני שהתעניין עד לפני מספר חודשים ברכישת ערוץ 10. עוד לפני שנכנס לערוץ, הביע סאבא דעות לגבי תכניו ולגבי האסטרטגיה שתוביל אותו בעקבות כניסתו כשותף - שלא ממש התיישבו עם הדעות של ראשי הערוץ. בערוץ 10 נבהלו, ובצדק. עתה מנסה הערוץ להגן על הצביון שאיפיין אותו עד עתה.

 

בערוץ 10 אמרו בימים האחרונים בתגובה לחששות מפני בעלי המניות החדשים, כי קיים הסכם עם בן-צבי, לפיו בן-צבי לא יתערב בתכני הערוץ. יתרה מכך, בערוץ 10 אומרים כי בשל היותו של בן-צבי איש דתי, הוא אינו רוצה לקחת חלק בפעילות ובתכנים המשודרים בשבתות ובחגים. לכן, אומרים בערוץ, בעל השליטה הנוכחי, יוסי מימן, יהיה מעין זכיין משנה של הערוץ בשבתות ובחגים.

 

מעבר לדאגה לעתידו של הערוץ, פרידמן דואג, בראש ובראשונה, גם לעצמו. אחת הדרכים שבהן נוהגים בעלי מניות חדשים להטביע את חותמם על החברה החדשה היא באמצעות החלפת הנהלתה. פרידמן, ללא ספק, לוקח גם את זה בחשבון.

 

בנוסף, בעקבות יציאתו הקרובה של ערוץ 10 מהקפאת הליכים וכניסתם של המשקיעים החדשים, צפוי הערוץ לעמוד בפני השקה שלישית. הצלחתה או כשלונה ישויכו, באופן טבעי, לפרידמן. פרידמן, ככל הנראה, בודק את סיכויי הכישלון מול סיכויי ההצלחה ובהתאם - יחליט על המשך דרכו. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעזוב? פרידמן
יעזוב? פרידמן
יתערב? בן צבי
יתערב? בן צבי
צילום: ישראל הדרי
מומלצים