אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דעה מימין

עדי מינץ. את הטרור ניצחה תמיד ההתיישבות צילום: דן בלילטי
עדי מינץ. את הטרור ניצחה תמיד ההתיישבות צילום: דן בלילטי
 
נאום שרון בכנס הרצליה צילום: ערוץ 2
נאום שרון בכנס הרצליה צילום: ערוץ 2
 
 כתבות נוספות
ראש הממשלה מציג: תוכנית ההתנתקות מהפלסטינים
הימין: שרון נותן פרס לטרור ושובר את חזון ארץ ישראל
 
 


 

"עקירת יהודים היא הרס תשתית הציונות"

מנכ"ל מועצת יש"ע מבכה את נאום ראש הממשלה בכנס הרצליה: "אריק שרון, יחד עם המתיישבים, אחז בכל שנותיו במחרשה ובחרב, ולעת זיקנה תש כוחו" ומדגיש: "נסיגה חד צדדית פירושה הרס הציונות ועתיד העם היהודי בארץ ישראל"

עדי מינץ
פורסם: 18.12.03, 22:02

"ההתיישבות והעלייה לארץ היו נשמת אפה של הציונות מתחילת דרכה. הערבים והבריטים נלחמו בהן מלחמת חורמה. הבריטים נלחמו באמצעות הספר הלבן שהגביל את העלייה וההתיישבות והערבים באמצעות גלי טרור ורצח".

 

"עם ישראל בכל שנות הציונות ידע להתגבר ותשובתו היתה עוד העפלה ועלייה, והתשובה הניצחת לגלי הטרור היתה ההתיישבות. בכל מקום שבו חרשה המחרשה שם נקבעו גבולות המדינה. את הדמוגרפיה איזנו תמיד גלי העלייה לארץ מאירופה, מארצות המזרח ומרוסיה. את הטרור ניצח תמיד כח המגן יחד עם ההתיישבות.

 

"אריק שרון, יחד עם המתיישבים, אחז בכל שנותיו במחרשה ובחרב, ולעת זיקנה תש כוחו.

 

"תושבי יש"ע התיישבו במצוות ממשלות ישראל לדורותיהן בליבה של הארץ. לא נטלו מאומה מהערבים. ההתיישבות הוקמה על אדמות המדינה באופן המוסרי והצודק ביותר. יישובים אלו, כמו מטולה וחניתה, קובעים את עתיד הציונות והקיום היהודי בארץ.

 

"נסיגה חד צדדית פירושה הרס הציונות ועתיד העם היהודי בארץ ישראל".

 

בריחה תחת אש משדה הקרב

 

"שלוש שנים אנו נלחמים מלחמה עקובה מדם עם הפלסטינים המעוניינים רק בדבר אחד – חיסול מדינת ישראל. נשק הטרור הפך להיות נשק אסטרטגי במלחמתם

לחיסול הקיום היהודי בארץ. עד היום הוכיח כושר העמידה של הציבור בארץ שעם ישראל אינו מוכן להיכנע ועומד בגבורה מולי גלי הטרור. חיילי המילואים התגייסו כאיש אחד לעמוד כ"חומת מגן" כאשר נקראו בצו 8 והוכיחו שהעם לא התעייף. לצערינו המנהיגות התעייפה.

 

"נסיגה חד צדדית תאמר לפלסטינים שאכן הטרור משתלם ושיש לו הישגים מדיניים. המסקנה שלהם מכך היא, כמובן, שעליהם להגביר את התקפות הרצח.

 

"תיאבונם של המרצחים הפלסטינים לא ייקטן אחרי עקירת היישובים הללו. להיפך, הוא יגדל ויהפוך למגה טרור של קטיושות וטילי כתף שיכוונו לעבר מטוסים נוחתים בנתב"ג. מאידך, הלחץ האמריקני והאירופי לא יקטן ויימצאו סיבות נוספות לאנטישמיות המתגברת.

 

"נסיגה מנצרים תוביל לנסיגה מירושלים ומשם הדרך קצרה לחיסולה של ישראל.

 

"אני שואל את מר שרון: מה יקרה למחרת החרבת נצרים ומורג? האם המחבלים יפסיקו לירות טילי קסאם על שדירות? הרי אז אשקלון ואופקים יהפכו להיות היעד הבא להתקפות".

 

טרנספר ליהודים

 

"במשך שנות דור חונך עם ישראל שטרנספר לערבים אינו מוסרי. כך סבור גם אני. אך מדוע זה לגיטימי לעשות טרנספר ליהודים? בישובים רבים ביש"ע חי כבר דור שלישי של בנים ונכדים שהתיישב שם בשליחות ממשלות ישראל לדורותיהן. מדוע גירוש יהודים מביתם הפך להיות מעשה לגיטימי?

 

"הנכונות לגרש יהודים הנה מחלה גלותית של היהודי הנודד. בגלות התרגלנו שמגרשים יהודים מספרד, מגרמניה וממקומות אחרים. אנו חזרנו אחרי 2000 שנה לארצנו להשריש ולנטוע וחלילה לא לעקור נטוע".

 

יש אלטרנטיבה

 

"כל תוכנית מדינית חייבת לכלול קודם כל את הכרעת הטרור. ראש השב"כ, אבי דיכטר, אמר השבוע בכנס הרצליה שפירוק הרשות הפלסטינית מנישקה חיוני למדינת ישראל. הרשות הפלסטינית לא רק שלא נלחמה בטרור, כפי שציפו ממנה יוזמי הסכם אוסלו, אלא מימנה ויזמה טרור רצחני והשתמשה בו ככלי מדיני. הרמטכ"ל אמר באותו הכנס שהמנהיגות הפלסטינית חותרת לחיסולה של מדינת ישראל ולכן בשלב הראשון חייבים לפרק אותה ולסלק את המנהיגות שלה.

 

"עם פירוק הרשות יש לבנות מנהלים עצמאיים לפלסטינים וזה ייתן את התשובה לבעיה הדמוגרפית ולשלטון שלנו על הפלסטינים. אולם, הביטחון והריבונות יהיו חייבים להשאר בידי ישראל.

 

"בעתיד יש לפתור את הבעיה במסגרת פתרון אזורי מרחבי. על ארץ ישראל הקטנה אין מקום לשתי מדינות. מדינת פלסטין תחסל את מדינת ישראל ואת השאיפות הלאומיות הפלסטיניות ניתן יהיה להגשים במרחבים הגדולים והריקים בירדן ובסיני".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as05-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©