שתף קטע נבחר

שרון: אין קשר בין הפינוי לחקירה נגדי, אתמוך במשאל עם

ראש הממשלה מוצא עצמו היום במאבק מול חברי סיעתו, שפתחו בהחתמה של מכתב אזהרה במטרה למנוע את צירוף העבודה לממשלה. שרון אמר כי "משאל עם בנושא הפינוי הוא דבר טוב", אולם הדגיש כי הוא משוכנע שהוא פועל נכון: "זו בחירה בין הרע לבין הרע פחות". החריקות בקואליציה כבר החלו: בליכוד "נעלמו" בהצבעות של שינוי. בשינוי הגיבו בהיעלמות משלהם

ראש הממשלה, אריאל שרון, מוצא עצמו בקרב פוליטי קשה בליכוד - ומתבטא באופן נדיר: כשנשאל אחר הצהריים (יום ד') על פעילותם של חברי כנסת בליכוד נגדו, שכללה גם הצעות חוק למשאל עם בנושא פינוי ההתנחלויות, הגיב ראש הממשלה: "יש חשיבות למשאל עם, שיהיה ברור מה חושב הציבור. זה נשמע רעיון טוב".

 

באורח נדיר, שרון דיבר במזנון הכנסת עם כתבים, ככל הנראה בניסיון להדוף את הביקורת נגדו בימים האחרונים. בהתייחסו למתקפה עליו בליכוד אמר: "כמי שמוטלת עליו האחריות, אין לי לוקסוס למקהלות". הוא הוסיף: "אם הייתי שר, היתה לי הפריבילגיה לתת ביקורת, אבל פה אני נושא באחריות. זו בחירה בין הרע לרע פחות".  

 

ראש הממשלה התייחס באופן נדיר לטענות נגדו על עיתוי הפרסום של תוכניתו המדינית, ואמר: "אין כל קשר בין הפינוי בעזה לבין החקירה. זה לא בגלל, אלא למרות". יש להזכיר כי שרון אמור להיחקר מחר בפרשת האי היווני.

 

שרון נשאל לגבי רשת הביטחון שתעניק לו העבודה במקרה של פינוי עזה, והגיב: "אי אפשר לבנות על זה. ממשלה לא מתעסקת רק בנושאים מדיניים".

 

ראש הממשלה הוסיף כי כל שרי הממשלה יתודרכו על ידו בשבוע הבא, לפני נסיעתו לוושינגטון לפגישה עם הנשיא בוש.

  

המרד בליכוד מתרחב

 

דברי שרון נאמרו ביום שבו התרחב "המרד" נגדו בליכוד: חברי הכנסת של סיעת הליכוד, גלעד ארדן, יולי אדלשטיין ואהוד יתום, החלו בהחתמת חברי סיעתם על מכתב אזהרה לראש הממשלה, בו הם מבהירים כי במידה וישנה את הרכב הממשלה, ומפלגת העבודה תצטרף - הם יצביעו אי-אמון בשרי העבודה.

 

חברי הכנסת בליכוד הביטו בעיניים כלות על "הגישושים המילוליים" בין ראש הממשלה שרון לבין יו"ר האופוזיציה, שמעון פרס, בימים האחרונים, בעקבות הכרזת שרון על בחינת פינויין של ההתנחלויות ברצועת עזה. למחאה נגד שרון מצטרפת היום גם קריאתם של רבני יש"ע ליום צום ותענית מחר.

 


מכתב שרון ליכוד

 

במכתב לשרון כותבים חברי הכנסת: "אנו, חברי כנסת בסיעת הליכוד, פונים אליך בבקשה שלא לקבל החלטות חד-צדדיות לפינוי היישובים החוקיים ביהודה, שומרון וחבל עזה. הלכנו אחריך לבחירות, כאשר נושא זה לא עמד על הפרק, ועל כן אנו מבקשים, טרם קבלת החלטה בממשלה, לקיים דיון והצבעה במוסדות התנועה".

 

עוד מוסיפים חברי הכנסת: "אנו מביעים דאגה רבה מעצם האפשרות שמפלגות השמאל יצטרפו לממשלה לצורך יישום תוכנית נסיגה חד-צדדית. אנו מבהירים בזאת מראש שיקשה עלינו עד מאוד לתמוך בתוכניתך זו, באם לא יתקבלו החלטות מסודרות במוסדות הליכוד בנושא רגיש זה".

 

חברי הכנסת יתום וארדן הבהירו: "נצביע נגד מינוי שרי העבודה. כדי להכניס את מפלגת העבודה לממשלה יצטרך ראש הממשלה לתת להם תיקים בכירים, ולכן יצטרך גם להזיז ממקומם שרי ליכוד בכירים. מאותו רגע, אנחנו מקווים, כי ההתארגנות שלנו תהיה מגובה על-ידי ההנהגה הבכירה של הליכוד".

 

ח"כ יתום הוסיף כי הוא אינו  פוסל אפשרות שסילבן שלום או בנימין נתניהו ינהיגו את המפלגה במקומו של אריאל שרון.

 

הכוונה של "המורדים" היא להחתים 14 חברי כנסת מהליכוד לפחות, כדי שיהוו גוש חוסם להקמת ממשלת ליכוד-עבודה-שינוי. עד לשעות אחר הצהריים חתמו 10 ח"כים בליכוד על מכתב האזהרה: גלעד ארדן, יולי אדלשטיין, אהוד יתום, מיכאל גורלובסקי, יחיאל חזן, דניאל בנלולו, איוב קרא, משה כחלון, חיים כץ ונעמי בלומנטל.

 

גילה גמליאל הודיעה כי תחתום על ההצהרה עם שובה מחו"ל. מועמדים פוטנציאליים נוספים לחתימה הם ענבל גבריאלי וסגן שר התמ"ת, מיכאל רצון. חבר הכנסת דוד לוי סירב לחתום על המכתב משום שהוא "מרוכך מדי", לטעמו.

 

ח"כ יולי אדלשטיין אמר ל-ynet: "לעשרה חברי כנסת נגיע בלי בעיות. קבוצת חברי הכנסת מהליכוד חייבת לומר את דבריה עכשיו, עוד לפני נסיעתו של שרון לוושינגטון, על-מנת לסגור את האופציה של הקמת ממשלה עם השמאל".

 

קבוצת ה"מורדים" החלה להתגבש כבר אחרי נאום ההתנתקות של שרון בכנס הרצליה. כבר אז, זמן קצר לפני כינוס ועידת הליכוד, היו חברי הכנסת אדלשטיין, יתום וארדן בראש המתנגדים למהלכים מדיניים כלשהם. גם אז, כמו היום, הם איימו להצביע נגד הממשלה אם היא תלך בדרך שאינה לרוחם. משמעותם תגדל, אם אכן יצליחו להגדיל את כוחם, ולצרף אליהם חברי כנסת נוספים.

 

הקואליציה חורקת: חרם בין הליכוד ושינוי

 

ובינתים, כבר נרשמו היום חריקות בקואליציה: בעת הצבעה בקריאה ראשונה על הצעת החוק של ח"כ אילן שלגי (שינוי), שקובעת כי שביתה תוכרז רק אם יסכימו רוב העובדים לקיימה, יצאו מרבית חברי סיעת הליכוד ממליאת הכנסת - וההצעה נפלה.

 

בשינוי קיימו התייעצות סיעתית והחליטו כי מעתה לא ירגישו מחויבים להצביע בעד הצעות חוק שיוגשו על-ידי חברי סיעת הליכוד. ואכן, זמן קצר לאחר מכן החרימו חברי שינוי הצבעה על הצעת חוק של מרינה סולודקין מהליכוד, לחייב מורים בתארים אקדמיים.


פורסם לראשונה 04/02/2004 12:53

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון בכנסת. מתקפה בליכוד
צילום: איי פי
צילום: אתר הכנסת
יתום. מחתימים
צילום: אתר הכנסת
ארדן. לדיון במוסדות התנועה
צילום זום 77
דוד לוי. מכתב מרוכך מדי
צילום זום 77
מומלצים