שתף קטע נבחר

סנ"צ מאיר זוהר: אין היתר לפרוץ למחשבים

פרקליטות המדינה צפויה להגיש ערעור על זיכוי מזרחי, כאשר החלטה בעניין תתקבל תוך זמן קצר

"אני רוצה להבהיר באופן חד משמעי, בית המשפט לא נתן הכשר לביצוע חדירה לא חוקית למחשבים", אמר אתמול (ג') סגן ניצב מאיר זוהר, מפקד מפלג עבירות מחשב ביחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה. זאת, בעקבות הזיכוי של אבי מזרחי מאשמת ניסיון פריצה לאתר המוסד.

 

על פי פסק הדין של שופט בית המשפט השלום בירושלים, אברהם טננבאום, מזרחי, החסר לחלוטין רקע באבטחת מחשבים, התכוון רק לבדוק את אבטחת האתר. טננבאום פסק כי יש לעודד פעולות האקינג של אתרי אינטרנט בידי גולשים, במטרה לשפר את רמת האבטחה של אתרים אלה, כאשר כוונתם טובה.

 

"השופט טננבאום היה בעבר שוטר", אמר זוהר בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בנושא אבטחת המידע בבנקים, "בפסיקה קודמת הוא קבע כי פריצה למחשב דומה לפריצה לבית וקבע גם כי חדירה למערכת היא עבירה על החוק. השופט טננבאום קבע כי יש אפשרות לחדירה בשני שלבים:בשלב הראשון, סריקה של המערכת (port scanning), הדומה לאדם שבודק אם דלת מסוימת נעולה.

 

השלב השני משול לפריצה לבית - וזו עבירה על פי חוק, המחשבים שנושאת עונש מאסר של שלוש עד חמש שנים". לדברי זוהר, גם פעולת הסריקה עשויה להפר את החוק, אם יקבע בית המשפט כי היא נעשתה בכוונת זדון.

 

בועז דולב, מנהל פרויקט "תהיל"ה", מתח ביקורת על הפסיקה וציין כי היא דומה להיתר גורף לפרוץ לבתים ולמכוניות, על מנת לבדוק אם המנעולים יעילים. אבי ויסמן, מנהל בית ספר להאקרים מקצועיים, ציין בדיון כי שוחח עם האקרים, שטעו לפרש את הפסיקה כהיתר לנסות ולפרוץ למערכות מיחשוב, כל עוד כוונתם לא רעה. לדבריו, רובם לא קראו את פסק הדין ומבינים רק את "השורה התחתונה". פרקליטות המדינה צפויה להגיש ערעור על זיכוי מזרחי, כאשר החלטה בעניין תתקבל תוך זמן קצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"פריצה למחשב דומה לפריצה לבית". אילוסטרציה
מומלצים