עדות בקליפורניה: האב הורה לילדיו להרוג זה את זה
ילדיו של מרקוס ווסון מקליפורניה, העידו כי אביהם, שרצח שמונה מילדיו על פי החשד, נהג להתעלל בהם באופן קבוע, וכבר ב-1995 הורה להם להרוג זה את זה אם רשויות המדינה יגיעו לבית המשפחה. כך עולה משימוע מוקדם שערך בית המשפט
זוועות חדשות נחשפו בשימוע שנערך הלילה (יום ו') במהלך משפטו של מרקוס ווסון, המואשם ברצח אישה בת 25 ושמונה מילדיו לפני כחודש בקליפורניה.
ווסון חשוד שרצח את צאצאיו, שילדו לו מספר נשים. בין הקורבנות היו נערה בת 17 ושבעה ילדים בגילאים שנה עד שמונה, שנמצאו מתים בבית בעיירה פרזנו בקליפורניה שבארה"ב. תשע הגופות נמצאו כשהן מונחות זו על זו באחד מחדרי השינה בתוך סבך של בגדים. המשטרה עצרה את ווסון, בן 57, שיצא מהבית מגואל בדם לאחר ששוטרים הקיפו את ביתו.
בשימוע המוקדם התברר, כי האב תכנן להתאבד לאחר שרצח את צאצאיו, במקרה שהרשויות יתערבו בענייני משפחתו. כך העידה אחת מבנותיו. בעדותה נחשפו פרטים מצמררים על הניצול הפיזי והמיני שכפה ווסון על בני משפחתו. הוא נהג להסביר להם כי הוא אלוהים ונהג להעניש אותם בצורה קשה: להכות אותם בצינור פעמיים ביום במשך שבוע, אם העזו להפר את החוקים שהמציא, כמו: איסור לדבר עם גברים שאינם בני משפחה.
אחת מבנותיו, בת 20, סיפרה כי אביה החל להטריד מינית אותה ואת אחיותיה כשמלאו להן חמש שנים. כך דיווח בלש המשטרה שחקר את הפרשה, קרלוס ליל. לדבריו, כמה מאחייניותיו של ווסון וכן כמה בנות שלו הרו לו.
כבר ב-1995 החל ווסון לרקום תוכנית התאבדות למשפחתו המורחבת, למקרה בו הרשויות ינסו להוציא את ילדיו מרשותו. ליל סיפר: "הוא שאל אותם, 'אם תגיע העת, האם תמותו למען אלוהים'? ואף הסביר לילדים הבוגרים, כי כשהרשויות יגיעו, עליהם להרוג את אחיהם הצעירים ולהתאבד".
שוטר נוסף שהעיד בפרשה, ריצ'רד בירד, סיפר כי אחת מאחייניותיו של ווסון שאף ילדה לו ילד, סיפרה כי ווסון קרא לבנות "חיילות", והסביר להן שבמקרה שרשויות הרווחה יגיעו עליהן "לצאת החוצה ולהרוג את שאר בני המשפחה שאינם עוד בביתו". היא נשלחה להתגורר אצל ווסון כשמלאו לה שבע שנים, ומאז אילץ אותה הדוד, כפי שאילץ את שאר בנות המשפחה, ללבוש שמלות ארוכות ולחבוש רעלה.
ווסון טוען לחפותו, ומכחיש את 33 האישומים נגדו, שעניינם בין השאר התעללות מינית מאז שנת 1988. כמו כן הוא מואשם כי אנס בנות שהתגוררו עמו. חמש בנות היו מתחת לגיל 14 כשאנס אותן.
המשטרה הגיעה לביתו של ווסון, לאחר ששתי נשים הזעיקו אותה בעקבות ויכוח סביב משמורת על הילדים. הן דיווחו ש"אדם מחזיק בילדינו בתוך הבית ומסרב למסור אותם לידנו".
נשים נוספות נמלטו מהבית בעת שווסון רץ לחדר אחר בדירה. הוא יצא מן הבית מגואל בדם, ונעצר. בבית נמצאו תשע גופות, שווסון ערם זו על זו.
עדיין לא ברור אם נשמעו יריות סמוך לבואם של השוטרים, ואם היו ילדים חיים בתוך הבית, כשהשוטרים החלו לקרוא לווסון לצאת החוצה. שתי הנשים שהזעיקו את המשטרה הן אמהות לילדים שרצח ווסון על פי החשד.