שתף קטע נבחר

"רעידת אדמה" יזומה בנגב

המכון הגיאופיזי הישראלי פוצץ 30 טונות חומר נפץ באזור בקעת סיירים, כדי לכייל את המכשירים הסיסמיים שמודדים את רעידות האדמה. "זה יסייע לנו למצוא ביתר דיוק מוקדי רעידות האדמה", הסבירו במכון

פיצוץ מבוקר: "רעידת אדמה" בעוצמה של 3 בסולם ריכטר פקדה הבוקר (ג') את הנגב. מדובר בפיצוצים מבוקרים שנועדו לכיול מכשירים למדידת רעידות אדמה.

 

את הפיצוצים ביצע המכון הגיאופיזי הישראלי בשיתוף עם הירדנים ובמימון אמריקני. הפיצוצים בוצעו ב-15 בורות שנחפרו באזור בקעת סיירים (כ-65 ק"מ צפונית לאילת), סמוך לכביש 12 אילת-מצפה רמון. הבורות נחפרו בעומק של 20 מטרים ולתוכם הוכנסו כמויות גדולות של חומרי נפץ.

 

אזור הפיצוצים נמצא בתוך שמורת הטבע "הרי אילת". "הפיצוצים נעשו באישור רשות הטבע והגנים", אמר עודד שני, פקח השמורה. "לא היה חשש שהחיות ייבהלו או שיגרם נזק לערכי טבע מוגנים כי הפיצוצים נעשים בעומק האדמה. האפקט הוא של רעידת אדמה קטנה שאיננה מורגשת על פני האדמה".

 

"כך נמצא את המוקד"

 

מנהל האגף הסייסמולוגי במכון הגיאופיזי, ד"ר רמי הופשטטר, הסביר: "פוצצנו 30 טונות חומר נפץ. כל 50 תחנות המדידה בארץ הקבועות והזמניות מדדו את הגל הסייסמי שהתרחש כתוצאה מהפיצוץ. כך אנחנו יכולים לכייל את התחנות".

 

הוא הוסיף: "במקרה של רעידת אדמה אמיתית, הכיול וגורמים נוספים נותנים לנו אפשרות למצוא ביתר דיוק את מוקד רעידת האדמה. בנוסף, אנחנו יכולים לעבור על רעידות אדמה מהעבר ולמצוא את המוקד שלהן".

 

לדבריו, "המנדט של אגף הסייסמולוגיה הוא למפות את הפעילות הסייסמית בישראל. אבל מכיוון שברעידות אדמה אין גבולות מדיניים, אז חשוב לנו לדעת כל מה שקורה סביבנו. זו גם הסיבה שדאגנו להעביר את המידע על הפיצוצים לכל המדינות השכנות, כולל כאלו שאין לנו איתם יחסים דיפלומטיים, כמו לבנון".

 

הוא ציין: "אני יודע שבפריס זיהו את הסיגנל מהפיצוץ וגם קיבלנו דיווחים על זיהוי מקפריסין. אני בטוח שכל השכנים שלנו מדדו את הסיגנלים וכיילו את המכשירים שלהם, כי במפגשים מקצועיים אנחנו מדברים בחופשיות עם מדענים מאיראן, סוריה ולבנון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגב (ארכיון)
צילום: גילי סופר
מומלצים