שתף קטע נבחר

דו"ח: ב-2050 יהיו יותר פלסטינים מישראלים

דו"ח האוכלוסיה העולמית: קצב הריבוי הפלסטיני גדול פי 2 מזה הישראלי ולכן בשנת 2050 יהיו יותר פלסטינים מאשר ישראלים. עוד בדו"ח: מדינות מתועשות רבות עתידות לעבור הידלדלות במספר התושבים, בעוד שבאפריקה ודרום אסיה תתרחש צמיחה. וגם: ההודים יעקפו את הסינים

בשנת 2050 תמנה האוכלוסיה הפלסטינית 11.9 מיליון בני אדם ואילו אוכלוסיית מדינת ישראל - 10.6 מיליון בלבד. כך עולה מדו"ח האוכלוסיה העולמי, שפורסם אמש (ג'). על פי הדו"ח, שלא מגדיר את שטחי הרשות הפלסטינית, ישנם כיום 3.8 מיליון פלסטינים ו-6.8 מיליון ישראלים.

 

תוך פחות מ-50 שנים צפויים הפלסטינים להכפיל פי 3 את מספרם ואילו ישראל - פי 1.5 בלבד. בשנת 2025 תהיה אוכלוסיית ישראל גדולה יותר מזו

הפלסטינית, אולם תוך 25 שנים צפויים הפלסטינים לסגור את הפער. הסוד טמון כנראה בקצב הילודה: בישראל הוא עומד על 2.9 ילדים בממוצע למשפחה, ואילו ברשות הפלסטינית על 5.7. 

על פי הנתונים המתפרסמים בדו"ח, תוחלת החיים של הישראלי הממוצע היא 79 שנה, לעומת 72 אצל הפלסטינים. שיעור תמותת התינוקת בשטחים הפלסטינים עומד על 26 תינוקות ל-1,000, לעומת 5.3 בלבד בישראל.

 

הודו במקום סין

 

בשנת 2050 תתפוס הודו את מקומה של סין כמדינה בעלת האוכלוסיה הגדולה בעולם, עם 1.6 מיליארד תושבים. עוד מתריע הדו"ח, כי רבות מהמדינות המתועשות בעולם עלולות לעבור הידלדלות באוכלוסיה, בעקבות ירידה בשיעור הילודה, משברים כלכליים, ועלייה בשיעור ההגירה שתעכב את הצמיחה.

 

כמו כן עולה כי בעוד שאוכלוסיית העולם תגדל בכ-50 אחוז עד לאמצע המאה ל-9.3 מיליארד בני אדם, יפן תאבד 20 אחוז מאוכלוסייתה, וגם ברוסיה, גרמניה ואיטליה תחול ירידה במספר התושבים.

 

אוכלוסיית ארה"ב צפויה לגדול ב-43 אחוז, מ-293 מיליון איש ל-420 מיליון, עד 2050. הצמיחה העיקרית באוכלוסיה העולמית תתרחש בעיקר במדינות המתפתחות באפריקה ובדרום אסיה, למרות מחלת האיידס המתפשטת ושיעור תמותת התינוקות, הגבוה בהרבה ממדינות המערב. בעוד שבמדינות המפותחות יעלה מספר התושבים ב-4 אחוזים, ל-1.2 מיליארד איש, במדינות המתפתחות תחול עלייה של כ-55 אחוז, לכ-5 מיליארד.

 

סין, בה חיים כיום 1.3 מיליארד בני אדם, תעבור הפחתה של 10 אחוזים באוכלוסיה, ובשנת 2050 יגיע מספר התושבים שלה רק ל-1.4 מיליארד. ב-46 השנים הבאות צפויה גם האוכלוסיה בניגריה לשלש את עצמה ולהגיע ל-307 מיליון בני אדם, ואילו אוכלוסיית בנגלדש תכפיל את עצמה ותגיע ל-280 מיליון.

 

מחבר הדו"ח, קרל הוב, אמר כי יפן וניגריה הן דוגמה לשתי מדינות עם מגמות הפוכות. לדבריו, בעוד שביפן 19 אחוז מהתושבים כיום הם בני למעלה מ-65, בניגריה רק 3 אחוזים מהאוכלוסיה הם בני למעלה מ-65. "בניגריה יש מיליוני צעירים שזקוקים לחינוך ותעסוקה, ויש צורך בהשקעה כלכלית כדי לספק להם איכות חיים גבוהה יותר, בעוד שיפן צריכה לספק טיפול ביותר ויותר קשישים, ועדיין לשמור על איכות כוח העבודה", הסביר הוב. 

 

על פי הדו"ח, אירופה מודעת לבעיה המתקרבת, ומדינות רבות החלו בניסיונות לחפש עובדים ולהגדיל את שוק העבודה, ובמקביל לסגור את הדלתות בפני מהגרים.


פורסם לראשונה 17/08/2004 23:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תינוקות. יותר פלסטינים
צילום: עמית שאבי
ההודים יתפסו את המקום הראשון
צילום: איי פי
הסינים יאבדו אוכלוסיה
צילום: איי פי
מומלצים