שתף קטע נבחר

בייבי חדש למשפחת ההאמר

מעט פחות משנה לאחר שנחשף בגרסת תצוגה כטנדר המכונה H3T, מגיע האח הקטן במשפחת השטח הפופולרית לייצור סדרתי

קונצרן ג'נרל מוטורס חשף צאצא שלישי למותג האמר, שמקורו ברכב השטח הצבאי של A.M.General שכיכב במלחמות המפרץ.  הפעם, מדובר ב-H3, ה"קטן" מבין ההאמרים האזרחיים.

משפחת האמר, מימין לשמאל: H1 שהגיע מהצבא, H2 הבינוני וה-H3 החדש

 

אבל המושג קטן הוא כמובן יחסי... אורכו של ה-H3, שמבוסס על שברולט קולוראדו, עומד על 439 ס"מ (43 פחות מה-H2), רוחבו 190 ס"מ (16.5 פחות מה-H2) וגובהו 183 ס"מ (15 פחות מה-H2). ולמרות שה-H3 קטן מאחיו הגדולים, הרי שמבחינת עיצוב, אין שאלות לגבי הקשר המשפחתי. ל"בייבי-האמר" מראה דומה להפליא ל-H2 והוא מזוהה מיד כבן למותג השטח.

 

להאמר הקטן במשפחה מנוע וורטק בנפח 3,500 סמ"ק וחמישה צילינדרים בטור, עם תזמון שסתומים משתנה ו-220 כ"ס. נתון המומנט עומד על 31.2 קג"מ כבר ב-2,800 סל"ד, ולפי אנשי הג'נרל, זה מספיק בשביל נתוני ביצועים דומים לאלו של ה-H2. בנוסף, מובטחת תצרוכת דלק נמוכה מב-H2, וגם כאן הכל יחסי - אחרי הכל הנתון המשוער של ג'נרל מוטורס עומד על 8.5 ק"מ לליטר, ובחיים האמיתיים יש לשער שהתיאבון יהיה בריא יותר. עם זאת, בעתיד צפויה להיחשף גרסת טורבו-דיזל.

 

ה- H3 יצוייד בהנעה כפולה קבועה עם הילוך כוח ותיבה ידנית עם חמישה הילוכים או אוטומטית עם ארבעה. תיבת ההעברה תאפשר ארבעה מצבים: "גבוה" לנהיגה רגילה, "גבוה-נעול" בו ננעל הדיפרנציאל המרכזי, "נמוך-נעול" לנהיגת שטח מאומצת ומצב נעילה של הדפרנציאל האחורי לטובת מאמצים גדולים אף יותר.

 

בג'נרל מבטיחים כי ליכולת השטח יתרמו זווית גישה של 40 מעלות ונטישה של 37, כמו גם כושר צליחה של 40 ס"מ במהירות של 32 קמ"ש או 61 ס"מ במהירות של עד 8 קמ"ש. עם זאת, ראוי לציין כי אלו נתונים פחותים במקצת מאלה שמציע ה-H2, וכמובן ה-H1 התכליתי יותר.

 

ובזמן שנהגינו עסוק בלצלוח את הסהרה, יוכלו הנוסעים להנות ממערכת ניווט לווייני עם מסך הפועל באמצעות מגע, DVD, ומערכת שמע עם נגן תקליטורים. ובמקרה והתמרון במדבריות לא עולה יפה, יגנו עליהם שתי כריות אוויר קדמיות (כאשר זו של הנוסע מתנתקת אם אין נוסע או שהוא קטן מימדים) ושתי כריות צד שמוצעות בתוספת תשלום.

 

אבל מבחינת השוק הישראלי עשוי ההאמר הקטן לקבל תפקיד גדול במיוחד. רכב זה, שיהיה זול משמעותית מאחיו הגדולים, עשוי לסמן נחיתה של המותג האופנתי הזה בארץ. אנשי UMI, היבואן, כבר הביעו עניין בכלי הזה והוא עשוי להגיע לאולמות התצוגה במהלך השנה הקרובה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האמר H3
האמר H3
עיצוב מזוהה מיידית כהאמר
עיצוב מזוהה מיידית כהאמר
יש גלגל רזרבי מאחור...
יש גלגל רזרבי מאחור...
והבטחה ליכולת שטח כיאה למותג
והבטחה ליכולת שטח כיאה למותג
מומלצים