שתף קטע נבחר

אשכרה מלך: גמר תחרות "מלך החומוס"

"חומוס אשכרה" מתל אביב נבחר לזוכה בתחרות "מלך החומוס של ישראל" שקיימו ערוץ האוכל של ynet בשיתוף עם חדשות Hot. החומוסיה התל אביבית גברה על "חומוס אבו-חסן" מיפו, שנבחר למקום השני, ועל "חומוס פרג'" מחיפה שהגיע למקום השלישי. במשאל הענק השתתפו, באופן חסר תקדים גם ברשת, יותר מ-110 אלף גולשי ynet וצופי הכבלים, שבחרו בזוכה מבין עשרות מסעדות וחומוסיות ברחבי הארץ

מה יש בו בחומוס, שמעורר בנו הישראלים רגשות כה עזים? אולי זה טעמו המיוחד שאינו דומה לשום מאכל אחר, אולי זו הטקסטורה המוזרה והמישחתית (מלשון משחה) משהו, אולי אלה הגרגרים החמים שמתלווים אליו, ושמן הזית שעוטף אותו או סתם האגדות, המיתוסים ועצם פעולת הניגוב הממכרת.

 

מה זה בעצם חומוס? אם ננסה לעמוד על מרכיביו, נגלה כי בסך הכל מדובר במחית חמה של גרגרי חומוס מבושלים, שלתוכה הוסיפו מחית שומשום (הלא היא הטחינה), מעט לימון ואי אלו תבלינים. אבל כשמדובר בחומוס, בדומה למימרה

המפורסמת, השלם עולה על סכום חלקיו. הסינרגיה בין המרכיבים השונים הופכת את המאכל למשהו רגשי מאוד ואפילו יצרי לפעמים.

 


רות תבור, הבעלים של "חומוס אשכרה", עם הגביע        (צילום: עופר עמרם)

 

לישראלים רבים, החומוס הוא המאכל שמייצג את הישראליוּת. גם כאן, הסיבה איננה ברורה לגמרי. אולי זו צורת האכילה שמתאימה לנו - מהר, מהר, בלי ללעוס - לבלוע. אולי זה בגלל שמדובר במאכל מאוד לא רשמי או מכופתר - חומוס אינו אוכל של מסעדות יוקרה, ורובנו מתחלחלים לשמע המושג "קרם חומוס". ואולי זה בגלל שזה פשוט נורא נורא טעים.

 

בדיחה ישנה אומרת שבכל בעיירה בה מתגורר יהודי אחד, חייבים להיות לפחות שני בתי כנסת. באחד מהם הוא מתפלל, ואילו את השני הוא מחרים ואליו לעולם לא יכנס. בהרבה מובנים, חומוס ממלא תפקיד דומה אצלנו הישראלים. כמעט לכל אחד יש את החומוסיה לה הוא נשבע אמונים, ואת זו שאותה הוא מחרים ושממנה לעולם ידיר את רגליו.

 

עובדות אלה מסבירות את תגובות הגולשים לפרוייקט "מלך החומוס" המשותף

צילום: עופר עמרם

לחדשות HOT וערוץ האוכל של ynet. ויכוחים נוקבים, דיונים ארוכים ומפולפלים ומריבות סוערות שחרגו מגבולות האינטרנט ולפרקים נראו כמאבקים נסערים ורגשיים מאוד, נסובו על המאכל הזה שכולנו אוהבים. מה יש בו בחומוס שגורם לנו להתרגש ולהתרגז כל כך כדי להגן על כבודו לא הצלחנו להגדיר - אבל כן הצלחנו לבחור לנו מלך.

 

יותר מ- 110 אלף מצביעים, מספר חסר תקדים בכל קנה מידה, השתתפו בתחרות החומוס הגדולה ביותר שנערכה אי פעם בישראל. בכל יום בחודש שחלף הצגנו בפניכם שלוש חומוסיות מרחבי הארץ. במסגרת התחרות השתתפו 48 חומוסיות - מנתיבות בדרום ועד ראש פינה בצפון. בדרך, עברנו בערים כמו רמלה, לוד, תל-אביב, אשדוד, נתניה, חדרה, ובעצם ביקרנו כמעט בכל מקום שבו ניצבת חומוסיה ראויה. הגולשים הוזמנו להצביע, ועשו זאת בהמוניהם - חלקם דרך אתר ynet, וחלקם באמצעות הטלפון.

 

אז אמנם בחרתם את מלך החומוס, אבל הקרבות הניטשים בין החומוסיות השונות כנראה שימשכו עוד זמן רב. ככה זה, כשאוהבים.

 

נו, אז מי זכה? 

 

חומוס אשכרה - המלך של החומוס

חומוס אשכרה נפתח לפני 25 שנה עלי ידי בני הזוג רות ודן תבור. רות ודן הכירו כשלוש שנים לאחר שדן פתח את חומוס אשכרה, ומאז הם יחד – באש ובחומוס.

 

אז מה בעצם סוד ההצלחה שלכם? שאלנו את רות.

- "קודם כל – אהבת הזולת, אנחנו פשוט אוהבים את הלקוחות ואת העובדים. הדבר השני זו עבודת צוות, לדעתנו זה אחד הדברים הכי חשובים".

ומה הסוד של החומוס שלכם?

- " הסוד הוא קודם כל שימוש במוצרים איכותיים. אנחנו משתמשים במוצרים הכי טריים שיש, ואנחנו משתמשים בהם מכל הלב ואנחנו לא מוסיפים חומרים משמרים. יש לנו חומוס פשוט בריא".

חומוס בריא?

- " בהחלט. חומוס זה מאכל מאוד בריא, ואם אוכלים אותו בלי פיתה, הוא גם לא כל כך משמין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גביע מלך החומוס
צילום: עופר עמרם
אשכרה מלך - "חומוס אשכרה", הוא מלך החומוס
אבו חסן - מקום שני בתחרות
חומוס פרג' - מקום שלישי
מומלצים