700 רוכשי דירות בירושלים יקבלו מענק רטרואקטיבי
מדובר ברוכשי דירות הנהנים מתקuפה של חודשיים בראשית 2001, בה היה חוק ירושלים בתוקף. כיום מוקפא החוק במסגרת חוק ההסדרים
700 רוכשי דירות מירושלים יקבלו מענק רטרואקטיבי ממשרד הבינוי והשיכון בגין תקופה של חודשיים בהם חוק ירושליים היה תקף.
מדובר במענקי דיור לאלו שרכשו דירות בירושלים בתקופה שבין 15 בפברואר ועד 4 באפריל 2001. חוק ירושלים כולל בתוכו שורה של הטבות לרוכשי דירות בעיר ירושלים. החוק עצמו מוקפא במסגרת חוק ההסדרים ומעולם לא מומש, למעט תקופה אחת - חילוף הממשלות ב-2001, שהביא לדחיה באישור התקציב ובעקבות כך לתקפותו של חוק ירושליים לתקופה של כחודשיים. כך למשל, נקבע בחוק ירושלים, שהסיוע שינתן לדירה הנמצאת על קרקע של מינהל מקרקעי ישראל יעמוד על 85,791 שקל, ולדירה שאינה נמצאת על קרקע של המינהל – 64,344 שקל.
החוק, כאמור, מעולם לא הופעל שכן הוא נדחה בחוק ההסדרים. אלא שבשנת 2001 חוק ההסדרים לא עבר במועד ובעצם חוק ירושלים החל לפעול הלכה למעשה. בית המשפט קבע לאחרונה, שזכאים חסרי דירה וזכאים בעלי דירה, שהייתה בידם תעודת זכאות תקפה בתקופה המוגדרת ורכשו דירה בעיר ירושלים בתקופה זו או החלו בביצוע הרחבה בתקופה זו - יוכלו לממש את המענק.
לדברי מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, שמואל אבואב, משרד השיכון פעל בעצה אחת עם משרד האוצר, והוקצה סכום כסף לטובת מימוש המענקים. לדבריו, כדי לממש את המענק, על הזכאים לפנות באמצעות הבנק למשכנתאות בו ניתנה המשכנתא. את הבקשה ניתן להגיש עד ה-30 באפריל השנה.